Tisdag

I dag har jag och mamma varit på långpromenad. Vi gick bland annat till Barnens Hus och vi köpte en hoppgunga och en babysitter. Men när vi kom hem och provade visade det sig att babysittern var för liten, och hoppgungan, ja, döm själva:

image173
"Mamma, tror du inte att jag är lite för liten för den här...?"

Mamma skrattade bara, väldigt mycket av någon anledning, och jag skrattade med henne. Ja, vi hade i alla fall kul!

När pappa kom hem och det var middagsdags fick jag smaka broccoli, och använde en av haklapparna jag fick av Esaias. Jag fick faktiskt i mig lite grand, det smakade bättre än både potatis och knäckebröd.

Vi ses!
/Astrid



Hemma igen

I går (söndag) sade vi hej då till Berghem för den här gången och redan saknar vi dem där nere väldigt mycket... Men jag blev glad igen när jag fick träffa pappa. En hel vecka har vi varit i från varandra!
    Han mötte oss när vi kom med tåget från Göteborg, och sedan fick han rå om mig ordentligt med bad, gos, vila och mat - faktiskt. Pappa kokade en potatis som jag skulle få smaka. Det var första gången och ska jag vara ärlig så var det inte särskilt gott... Mammas mjölk är mycket godare, så om jag ska äta något annat får de se till att det är något riktigt smaskigt.

image170
Jag smakade på knäckebröd också. Det var ju faktiskt ganska gott - men irriterande svårt att äta...

image171
Påkommen...

image172
Glömde nämna tidigare att jag provade att spela på Gustafs piano i veckan.
Ser det proffsigt ut?

Vi hörs och ses!
//Astrid

Surströmming á la Niclas

Efter att ha plockat björnbär och åter igen blivit bjudna på mat hos Anna och Alfred har det varit festligheter hemma hos mormor och morfar i kväll.
    Det var Niclas som med hjälp av några utvalda familjemedlemmar fixade mat och allt som hör en skiva till, och samlade hela familjen för att ge surströmming en chans. Hans intentioner var att låta alla som ville få smaka på denna konstiga fisk, på ett så skonsamt sätt som möjligt, och förhoppningsvis skapa en ny årlig tradition i familjen.

image164

Det blev väldigt trevligt, men ändå kanske inte som Niclas tänkt... Allas rullar, inklusive hans egen, hamnade ganska snart på morfars tallrik.
    Det fanns förresten ett lite speciellt undantag - morfar bjöd nämligen 100:- till den som drack upp spadet direkt ur surströmmingsburken. Kolla hur det gick:

image165
Inte Gustaf eller Alfred, inte Oscar, inte jag ...fast jag försökte när jag trodde ingen såg...

image168 image167
... men Rebecca visade sig vara en riktig tuffing!

Jag vet inte hur det blir med den traditionen... surströmmingen blir nog inte bjuden nästa år i alla fall.

Tja... för övrigt kan jag berätta att jag blivit så pass stark att jag kan dra mig upp till sittande om jag håller i någons händer.
    Och så saknar jag pappa förstås... men som tur är kommer han hem en dag tidigare än väntat, så jag kommer att få några fler gostimmar med honom på söndag än jag räknat med i alla fall.

//Astrid.

Båda fötterna på jorden

image162Det har jag nu. Här på landsbygden kan man ta det väldigt lugnt, och det ger utrymme för en en bebis som jag att träna upp sina färdigheter. Jag har till exempel gått från tåbalett till att sätta i hela fotsulorna när jag stampar omkring på bord och annat.

Jag och mamma var ute själva och mediterade i naturen i förmiddags och om man lyssnade kunde man höra flera olika djur samtidigt. Morbrors kossor, fåren med de krokiga hornen, och olika sorters fåglar. Kossorna är ju egentligen lite tråkiga, om de inte råmar och springer omkring, men det jag tyckte var mest fascinerande var all grönska. Det är annat än mammas krukväxter...

Morbror Niclas höll oss sällskap mellan varven, och när det var dags att hälsa på Anna och Alfred skjutsade han oss i sin skolbuss.
    Väl där fick vi fika med kanelbullar och senare god och nyttig mat med lax i. Det var väldigt mysigt, och vi besöker dem gärna i morgon igen.

image163
Hos Anna med mina nya fina kläder med svampar på.
(Nu för tiden vet jag vart jag ska titta när jag blir fotograferad. Har ni märkt det?)

Hej svejs! /Astrid



"Pappa kom hem...

... för jag längtar efter dig!" Det är så tråkigt att pappa är bortrest, men vi hittar allt på grejer här i Berghem. Hoppas pappa också har kul i utlandet, men att han skyndar sig hem så fort han kan!

I dag har vi varit i Kinna och shoppat kläder till mig, jag har ju faktiskt blivit ganska stor på sistone, så jag måste ju ha lite nytt. Vi har också varit med en massa kärlek vid graven, och hälsat på Anna och Alfred lite grand. Sedan har jag lekt och umgåtts med alla mina kusiner.
    Förresten så hade jag min första tofs i håret idag! Mormor gjorde en jättefin i nacken. Den är inte lika fin som gammelfarfars än, men jag jobbar på det...

image160
Kom inte och säg att den inte syns!!

Jag har blivit duktigare på att hantera mina leksaker, och kan nu hålla dem framför mig och flytta dem mellan mina händer. Biter på dem gör jag också gärna ... det kliar lite i munnen, så bitringen är ju bra på flera sätt.
    Jag har också busat med mina morföräldrar - jag måste ju göra av med all energi på kvällen innan jag kan somna! Förstår inte varför morfar verkade trött så fort, hur kan jag ha mer hopp och skutt i benen än han som är så stor och stark?

image161
Jag orkar hålla på hela natten, gör du morfar?

I morgon ska vi till Anna och Alfred när mormor jobbar, det ser jag fram emot!

Kram från Astrid!





Oj då...

... nu har jag visst inte skrivit på länge. Men det beror helt enkelt på att vi tagit det ganska lungt ett tag. I helgen hittade vi dock på saker - både kräftskiva och picknick till exempel. Amanda och Henrik kom från Göteborg med havskräftor, och vi hade en trevlig kväll på Stenåsen.
    I lördags var det jazzfest i Karlstad, och vi bredde ut picknickfilten i Mariebergsskogen, och fikade till den svänginga musiken. Både Esaias och Mina var där med sina familjer, och så farmor och båda fastrarna med sina killar.

image158
Mariebergsskogen, jag i Amandas knä.

På söndagen kom mormor och morfar, de lämnade den stora husvagnen och vi åt och fikade gott på Stenåsen även denna dag. Sedan tvättade vi och packade och gjorde oss redo för kommande vecka. Pappa ska tillbringa veckan på mässa i Tyskland, och jag och mamma följer därför med mormor och morfar hem till Berghem.

image159
Pappa tyckte jag kunde följa med honom, och packade ner mig också.
Det hade väl varit kul, men jag tror det var lika bra att mamma hittade mig...

Vi hörs! /Astrid

Bröllopshelg

I går kom vi hem efter att ha varit på Bröllopsweekend i Sunne. Vi bodde på Selma Lagerlöf Hotel och hade det väldigt bra. Det var första gången jag bodde på hotell förresten.
    Trots att det var brudparet som stod i centrum, fick jag väldigt mycket uppmärksamhet tycker jag. Där fanns många snälla människor som jav mig mycket komplimanger. Där fanns en liten kille till också, som var fem veckor gammal. Han och jag sov jämte varandra i våra vagnar större delen av lördagskvällen och -natten medan de vuxna svängde sina lurviga.
    Själv var jag inte med inne i kyrkan, utan väntade utanför med farmor och faster Linn som åkt dit bara för den sakens skull. Det är ju alltid kul att vara med dem, och det kanske de också hade tyckt om jag haft min napp... Men det gick ganska bra när jag väl fått smak på Linns pekfinger.

image154
Här softar jag lite på rummet innan festen.

image155
Mamma och jag i finklänningarna.

Jag har smakat på Linn idag också förresten. Jag passade på när vi satt vid älven och fikade med henne, Robin, Jonas och Stoffe. Det var jätteroligt för det blåste ganska mycket, och det känns så lustigt. Dessutom är det kul att titta på bladen som fladdrar i trädkronorna.

image157
Jag och gänget vid älvstranden.

Tja... jag kan också berätta att jag fick ett paket med posten. Det var från kommunen. Kommunen var snäll och hade skrivit att jag var välkommen till världen och så fick jag en Spöket Laban-docka. Den var fin. Tack kommunen! (Vem det nu är.) Vi ses!




Ensamma hemma

Den här veckan började ju lite tråkigt med att pappa gick tillbaka till arbetet efter semestern. Men jag och mamma har fått se till att underhålla varandra och njuta av det fina vädret de här dagarna i stället.

image150
Ja, så här kan man ju ligga och filosofera om livet ibland...

Det har ju varit väldigt varmt, så det har blivit en del badande. Här om dagen tog jag och mamma ett dopp tillsammans i badkaret. Det var kul, men det var lite klurigt att hålla sig flytande i den stora bassängen.

image151
Här tränar jag på ryggsim.

Mamma tog sig även ett dopp i älven i går. Farmor fick vara barnvakt under tiden. Förresten så gjorde jag mitt andra utomhusbad också - ...fötterna i alla fall.

image152
Här tittar vi på när mamma badar i Klarälven.

På tal om barnvakt så var det i dag första gången som jag var hemma ensam med farmor. Mamma och pappa gick ut på restaurang och åt fin middag tillsammans (jag tyckte de kunde behöva det). Det gick jättebra! Farmor klarade av både bajs, kräks och lite gnäll (- jag provade alltsammans). Men mest var jag glad, och det tyckte mamma och pappa var skönt. Jag mötte dem med ett leende när de kom hem.

image153
Här gosar jag med snuttefilten, iklädd mammas gamla klänning.

I morgon ska vi ut på stan och handla grejer så att vi kan göra oss fina till bröllopet vi ska på i helgen. Det blir spännande! Hej då för den här gången!

//Astrid


Titta jag skrattar II

image147

Nu är jag tre och en halv månad och idag skrattade jag högt så jag nästan kiknade för första gången! Först kittlade mamma mig i magen, och sedan skrattade vi i kapp så vi nästan fick träningsvärk i magen!
    Jag har blivit bättre på att koordinera mina händer också förresten. Så nu kan jag - om jag vill - till exempel ta ut nappen ur munnen och sätta tillbaka den igen.

Nu ska jag berätta vad jag har gjort sedan Oscar och Gustaf åkte hem i fredags. Samma kväll hände inget särskilt, det var mest tråkigt att de åkt ...
    På lördagen skulle pappa på kalas, så farmor kom hem till mig och mamma med mat (tur att någon ser till att vi klarar oss när pappa är borta) och glass och så kollade vi på film hela kvällen. Det var mysigt!
    På söndagen var det storstädning. Mamma och pappa började, men sen blev mamma så trött så för att inte ta några risker (med min mat allså) fixade pappa och jag resten. Kolla!

image148 image149
Städpatrullen! (Cool retrotröja va?)

I måndags tittade vi på en konstutställning hos miljöpartiet (samma hus som vi bor i), och tisdag och onsdag gjorde vi utflykter. Den första var med Esaias (ni vet den långe, mörke ynglingen) och hans familj. Vi hade picknick på Hammarö och fick inte bara sol utan en rejäl dusch av ett plötsligt åskregn på väg tillbaka till bilarna. Jag och Esaias tyckte det var jättemysigt under regnskydden, men de andra var inte lika glada...
    Den andra utflykten gjorde vi i onsdags när vi åkte med farmor, Linn och Läder-Jonas till Spiken i Lidköping. Där såg, åt och köpte vi fiskar. Vi var också på Rörstrand och handlade lite i fabriksbutiken där.
    Och idag, torsdag, har vi bland annat blivit utbjudna på lunch, åkt buss, köpt strumpor och umgåtts med Ellinor ...och så skrattat en hel del då förstås.

Ha det bra! //Astrid

RSS 2.0