Restider

Nu tvättas och packas det för fullt här hemma. Pappa åker med flyget bort till Amerikatt i morgon. Han ska både till New York och Los Angeles på den där mässan som det pratats om så mycket och ska vara borta i över en vecka... det tyckte jag inte lät så roligt för vår del, men då packar vi andra också våra väskor och åker iväg ner till mormor och morfar. Fast först ska mammas kompis Carolin komma hit och sedan ta sällskap med oss på tåget ner.

William reste sig upp själv för första gången i förrgår! Så fort han får något att ta tag i så reser han sig, så vi fick sänka ner botten i hans säng. Nästa steg blir väl att flytta in i mitt rum! Vi ska förresten inte bara bo tillsammans i framtiden, utan också gå på dagis tillsammans. Han har nämligen kommit in på min avdelning till hösten - hihi, det ska bli kul!


"Mamma, mamma, se så stor jag är!"

I lördags var farmor barnvakt åt både mig och brorsan. Vi åkte iväg till Stickan och G-mormor i Kil och plockade kottar och sedan var vi här hemma på kvällen. Mamma och pappa fick semster tillsammans med Esaias föräldrar och var ute på krogen ända till klockan var elva!! Hoppas de hade kul, för det hade vi i alla fall!

Förresten så har Esaias fyllt två år också nu, och vi firade honom i Mariebergsskogen. Det var fantastiskt väder och vi grillade korv och åt melon. Esaias hade fått en trehjuling, och jag fick senare reda på att Matilda också fått en... Undrar om jag också kanske får en nån gång...?


Esaias fick en bok av mig.


Korv kan man äta ...eventuellt lite grand...

Nåja, nu ska jag säga hej då till pappa, det är lite ledsamt att han redan åkt i morgon när vi vaknar.

Vi ses!



William 9 månader

Hej! Idag är lillebror nio månader gammal - grattis bror! Han har blivit så stor och duktig så, babblar och kan stå själv om inte glömmer att hålla i sig samtidigt. Jag och mamma tycker att han försöker säga "hej" ibland... Han har också en docka nu nämligen, en som vi fått från Linnéa och som vi döpt till Klara. När vi höll den framför honom och sa "hej hej" så tittade han den in ögonen, skrattade och härmade "hej hej", tyckte vi i alla fall.
Han skrattar ju åt allt, den där brorsan, och när mamma frågar honom var jag är, så skrattar han och letar efter mig med blicken. Och han skrattar när man försöker prata vett i honom också - som storasyster så försöker jag ju lära honom ett och annat.

Men nu är vi sjuka, båda två... Har varit hemma från dagis hela veckan. Feber och hosta, men även rinnande näsor nu mot slutet (för vi hoppas det tar slut snart).

Mamma och pappa tycker att vi borde sova samtidigt lite oftare..
Och det är ju mysigt måste jag säga!

Det började när vi var i Göteborg i helgen och tittade på farmor och Amanda när de sprang Göteborgsvarvet. Det var jättekul, men på natten fick vi feber. På söndagen hade Amanda och Henrik kalas i förskott (Grattis Henrik som fyller år idag! Och Amanda som fyller i morgon!), så det var synd att vi var lite hängiga. Men det var kul att vara där - jag bokade till exemel in ett bad i badkaret det första jag gjorde när vi kom dit.

Här hänger vi på pappan.

Under själva varvet var vi i Slottsskogen och det var jättefint väder. Vi försökte ta kort på Amanda och farmor, men de svischade förbi så snabbt så vi hann helt enkelt inte!

Henrik och hans mamma och pappa höll oss sällskap.

På söndagen var vi ändå en sväng till Slottskogen igen för att titta på sälarna och pingvinerna - det var riktigt intressant, men de fick vi inte heller med på bild..

Annars så har vi bland annat haft besök av Elvira, hon har också blivit så stor - större än Wille till och med!


Elvira är också en glad liten skit!

Innan vi blev sjuka förra veckan hann vi vara ute och leka i trädgården en del. Jag gillar ju att gå omkring naken, och det var ganska varmt ute, så jag fick! Först bytte jag ut blöjan mot ett par trosor ...men när de blev obrukbara så tog jag av mig alltihop.



Sedan såg Matilda mig från andra sidan staketet och tyckte nog att det såg väldigt roligt ut, så de kom över. Hon tog också av sig, men mest på fötterna - sen plaskade vi med vattnet tillsammans.



Nu är det bäst att vi sover och blir friska för i morgon ska vi på barnkalas i Mariebergsskogen.
Vi ses!
/Astrid och William


Försommar?


Hej! Nu ska jag berätta om när jag mamma och William åkte på solsemester. Samtidigt som pappa åkte på en grå konferensresa till Malaga åkte vi nämligen till soliga Berghem. Morfar fyllde år, så vi började med att fira honom:


Av mig och Willie fick morfar ett par "moppa-tofflor". Jag vet ju hur mycket han
ogillar de vanligare Foppa-tofflorna, men de här skulle han väl inte kunna motstå?


Om ni vill se en liten film där vi sjunger för morfar så är det bara att följa denna länk:
http://www.youtube.com/watch?v=C06ARbPQTtI
(Eller gå in på www.youtube.com och sök efter Ljuvastrid.)

Titta vad skönt vi hade det:


Glass, gunga och rumpan bar - hur rätt kan det bli?


William fick läskande fruktdryck av mobbo i stället.


Sova ute i det fria med en vakande morfar...


Bajsa ute är också frigörande!


Att jag kunde rida på Linnéas häst Fauna gjorde mig stolt...


William fick också prova.


Jag trodde att vi hade litet badkar hemma!!


Hoppa hopprep i mina nya sommarskor.


En dag mötte jag Alfred i skolan och följde med honom hem och gjorde läxor.


Linnéa fick jag också hämta en dag - det var så spännande att se kusinernas skolor.

Det var som vanligt jättetråkigt att åka ifrån Berghem och alla där, men när vi kom hem till Karlstad igen mötte pappa oss och det var inte så dumt heller. Han hade ju varit ännu längtre söderut, men hade inte haft lika bra väder som vi. Både jag och brorsan fick fina presenter av honom. Dels pussel, men även fina äkta Barcelona-fotbollskläder!

 
Tufft va?


Man fick sån energi i dem!

Sedan kom Valborgshelgen, och vi var mest hemma och i Mariebergsskogen:


Jag hängde med Matilda på Valborgsmässoafton.


Vi hade de bästa platserna för att se brasan och fyrverkerierna.

Sedan så har vi haft ganska bra väder här hemma också. Vi är gärna i trädgården så mycket som möjligt. En dag kom Stickan hit och hjälpte till att köra bort gamla skräpväxter. Han körde oss också lite grand.... hehe...



Kram på er alla!
/Astrid och William





RSS 2.0