William kan gå!!

Nu har William tagit sina första steg! Det var när mormor var här, i tisdags närmare bestämt, som han råkade bli stående på golvet och tog fem steg fram till mormor. Men sedan har det inte hänt så mycket på den fronten, jag tror han är lite feg än... Men nu är han med mig på dagis om dagarna, för mamma har ju börjat på sitt nya jobb. Det är kul att ha lillebror på dagis, jag tröstar honom ibland om han blir ledsen.

Men nu ska jag visa bilder från Williams 1-årsdag. Först min hyllning till Wille:

 

 

På morgonen började det med noggranna förberedelser:

 


Paketen skulle bäras in till William där han låg och sov.
(Fast han var egentligen vaken, det hörde vi.)



Lite överraskad blev han i alla fall. Ett ljus i muffinsen!



Jag hjälpte till lite med paketöppningen.


Av mig fick William en jättestor mjuk hund. Det är faktiskt mamman till den hund som William fick i julklapp men som numera är mitt käraste gosedjur. Nu har jag i alla fall gottgjort honom för det. Han fick också bland annat en tågbana av mamma och pappa.

 


Sedan lekte vi lite med sakerna.



Han fick ett paraply så att vi skulle ha varsitt. Han ville gärna ha sitt för sig själv...



Sedan åt vi födelsedagsmuffinfrukost med Baloo-servetter.



Och så läste William alla födelsedagskort som kommit på posten.



Sedan kom allt folket! Jättemycket släkt och vänner var det som sjöng för Wille.
Stickan hade skrivit en fin sång till honom med melodin från "Imse vimse spindel".



När det var dags för tårta satt William med sina långväga gäster i matsalen.



Sedan gick vi ut för det var jättefint väder.



Sen fick nog William ett sms.


Han fick många presenter, en vagn till Bobby-bilen som han kan köra grejer i, kläder, mera tåg, en egen ryggsäck och en massa andra grejer. Det var ett roligt kalas!

Mormor stannade några dagar till efter kalaset, och vi hittade på en massa mysiga grejer. En dag hade vi frisörsalong här i köket. Först klippte mormor mamma, sedan klippte mamma mig och sedan klippte jag mormor.

 


Först fukta och kamma noga...



...sedan måste man vara försiktig med saxen. Man får koncentrera sig.


Jag har förresten ett par nya favoritfilmer. Den första är Aristocats mest för att det är så bra musik i den - helst "Alla snubbar vill ju vara katt", en rivig jazzlåt. Den andra är Mio min Mio. Den är så fin och den kan jag titta på när som helst ...när jag får.

 


Det här var efter det att vi köpt filmerna i videobutiken. Jag var så spänd att få se Aristocats,
och William tyckte det var nog så bra med fodralet.


Och så har vi lekt med Matilda så klart, jag har följt med henne hem efter dagis ett par gånger, det är jättekul! Sedan så har vi ätit välling tillsammans om kvällarna i bland.

 


Bästa vänner.


William tackar för all uppvaktning och alla presenter!

Vi ses!

 

 

 


Grattis William 1 år!

Idag fyller lillebror år! Vi väckte honom med massa paket på morgonen, och det ska ni få se bilder på snart. Den här fina teckningen har mammas arbetskamrat gjort till William, han fick en tröja med den bilden på när han föddes, och när man tittar på den nu i efterhand så förstår man ju att han fick rätt namn från början. Visst är det han?

Vi ses, i helgen blir det kalas! Och i morgon kommer mormor och morfar! Jippie!


Willman (=Viljemannen)

Willman är ju smeknamnet som lillebror fått av min bästis Matilda, och det är faktiskt ett väldigt bra namn. Om han skulle vara en superhjälte så är det viljan som är hans styrka. Han kan få till höga C ibland tror jag när han inte får som han vill.
I alla fall så har han nu lärt sig att krypa!! Han gör det helst inte, så han skriker i falsett i bland när han måste ta sig för egen maskin till bollen när den inte vill komma till honom. Men om man uppmuntrar honom för själva krypandet så blir han rätt nöjd.
Sedan så har han lärt sig ett nytt ord idag, han säger "göga" och pekar på (i) mammas öga. Så idag har han nog sagt göga mer är kocka (som betyder det mesta). Annars så säger han faktiskt "ka" till katt också.

Nu ska ni få se hur det kan se ut när vi äter mellanmål efter dagis. Jag förstår att han har roligt, och han kommer att bli smart också om han lyssnar och lär av mig framöver.







I morgon ska gammelmormor och Stickan passa Willman ett tag när mamma är på sitt nya jobb. Och nästa vecka när hon börjar jobba på allvar ska han börja skolas in på mitt dagis! Jippie!

Kram!

Sommarförströelser

Hej! Nu har William äntligen börjat ta sig framåt på egen hand. Gå utmed saker har han ju kunnat ett tag, han kan gå rätt långt utmed väggarna eller annat, men har varit ganska lat rent ut sagt när det gäller krypa eller stå utan att hålla i sig. Han har ju varit på väg att börja gå utan att bry sig om att krypa först, precis som jag, men just när vi trodde han skulle börja gå då kryper han nästan. I alla fall så ligger han på magen och drar sig framåt med händerna. Att han inte kan bestämma sig...

Nåja, vi har haft det så bra så. Mormor var här förra veckan när pappa började jobba igen efter semestern och vi hade så kul medan mamma städade och allt vad hon höll på med.


Mellanmål på vårt eget Café Kvarberget.


Mys på IKEA.

Det har varit en del kulturella utflykter i sommar också; Alma Löw, Rackstadmuseet och Klässbols linneväveri i Arvika bland annat. Synd bara att man måste vara lungn och inte får ta på utställda föremål...


En bänk som jag fick gå loss på!


William tittar lugnt på konstiga tavlor med mormor och gammelmormor.


Linneväveriet var kul tyckte jag och Stickan - där fanns det Lego!


Jag lärde Wille att leka i lekparken.


På besök hos Elvira i Molkom. Å vilken rolig djurbok med ljud hon hade,
tyckte både jag och William!


I början av sommaren (eller i början av pappas semester) var det ju jättefint väder och då blev det en del badning vid Mariebergskogen. Jag fick en rolig "flytstol" av farmor som man kunde sitta och bli omkringdragen i. William fick också prova men höll sig mest i strandkanten i sina bajssäkra badbyxor.



Och så har vi varit på Glasserian, också den i Mariebergsskogen, med Esaias. Det var smaskigt! Esaias har blivit så förtjust i gitarrer så jag lånade ut min till honom. Han blev jätteglad!


Kanske kan vi starta ett band så småningom, förmodligen blir jag sångerska då...


Vi har också varit hemma hos Esaias och grillat. Då blev vi törstiga.

Min kära hund har också varit ute på äventyr. En kväll när jag skulle sova hittade vi honom inte, men jag somnade till slut ändå. Mamma misstänkte att William var den skyldige, att han kastat av den från vagnen när vi varit ute och gått och jag sov. Så hon tog cykeln nästan mitt i natten och åkte en lång vända. Tillslut hittade hon honom på ett staket i en syrénhäck, och sedan smög pappa in till mig där jag sov i min säng och lade honom under min arm. Jag blev så glad när jag vaknade!


Stackars Darkie-Bella-hunden...

Vi har också firat min bästis Matilda som fyllde två år nyligen, och snart fyller lillebror ett! Jag har ett STORT paket till honom, men jag säger inte vad det är - Pilutta dig Wille!


William tycker mycket om att läsa böcker, särskilt om det finns djur i dem.

Den här veckan började jag dagis igen, fast för tillfället är vi på en annan spännande förskola. Det var jättekul att träffa fröknarna och barnen igen så jag längtar dit varje dag. Mamma frågade vad som är roligast med dagiset och jag svarade Matilda. Det skulle inte vara roligt om jag inte hade henne i närheten varje dag...
Farmor har fortfarande semester så hon hämtar mig ibland efter dagis, och så går vi kanske till stadsträdgården och köper glass. När det är dåligt väder så busar vi inne:


Tänk vad jag ska springa med William när han börjar gå!!

Förresten så är Williams största intresse förutom djur att laga mat:


Undrar om han någonsin kommer att tillaga något djur...

Ja ju större William blir desto mer hittar vi på, och då blir det ju naturligt mindre tid till bloggning. Men det kommer snart bilder igen, det kan jag lova!


Vi längtar verkligen efter det där stora badkaret som vi ska ha i källaren så småningom.
Då kan vi bada tillsammans.
..



Hej svejs!

Och Grattis i efterskott kusin Oscar som fyllde 18 år igår!!
Vi längtar efter dig - och resten av din familj också för den delen.

Kram!

RSS 2.0