Påskhelgen - en bildberättelse

Hejsan! Jag har varit i Berghem i påsk och blivit bortskämd. Jag vet att det dröjt lite, men så har jag haft mycket för mig nu när vi har haft tre dagars besök av mammas kompis Carolin...
    Ni ska få se bilder från helgen här, de får tala sitt tydliga språk.

image482
Här tar vi en "inför påsken-svängom" på skärtorsdagen, g-mormor och g-morfar och jag.

image483 image484
Jag provar min nya outfit som farmor skaffade åt mig inför påsken.
Så här ser jag ut bakifrån i mina nya snickarbyxor - och framifrån när

jag gör ett busigt utfall mot mammas kamera.

image485
På tåget mot Göteborg på långfredagen. Jag hann se en massa ställen utmed vägen,
hur kan jag ha missat allt detta förut?


image486
"Där ligger det ett hus mamma och pappa! Där kanske vi kan bo?"

image487
Väl framme på Bryneslätt, lite tagen av den långa resan, tas jag omhand av äldsta kusinen Rebecca.

image488
... och morbror Niclas och Mia.

image489
Frukost hos mormor och morfar.

image490
Mina idoler - kusinerna Linnéa och Alfred.

image497
Påskafton och påskfin! - men ska de här vara tomma??

image491
Mamma och jag när hårbandet gjort sitt för den här påsken.

image492
Äntligen en katt som vill umgås med mig!! Jippie!
Och han verkade inte störas alls av att jag blev lite exalterad i bland.

image493
En uppfriskande promenad (lite väl frisk faktiskt...).

image494
Ett varmt bad gjorde susen efteråt.

image495
Katten var också varm och go.

image496
På väg hem med tåget igen drömmer jag om hur mysigt vi haft det...

Hoppas ni andra också haft en bra påsk!

Kram från Astrid!

Elva månader

Idag är jag elva månader gammal - snart ett år!

Ja, vad ska jag briljera med nu när jag är så stor..? Jag har fått ett par tänder till i överkäken, ja en och en halv i alla fall... och så kan jag nästan säga docka, katt, nalle och tack.
    Att gå tycker jag ju fortfarande om, men jag har ramlat ett par gånger så nu vet jag inte om jag är så sugen på att gå själv mer... Men däremot är jag duktig på att dansa när det kommer bra musik på radion.

I helgen bodde jag, mamma och pappa på Pensionat Vasagatan. Det är farmor som är värdinna där, och det var väldigt trevligt för mig att vara där när mamma och pappa var ute på andra kvällsäventyr.
    På lördagen hade vi tjejkväll då Linn och en kompis till henne kom, och så tittade vi på Melodifestivalen och hade mysigt.

image478
Morgontidningen hos farmor - väldigt intressanta bilder!

På söndagen var i och hälsade på en gammal kamrat till pappa som har en liten dotter som är tre månader gammal. Hon heter Molly och jag var noga med att "klappa fint" på hennes hår, som jag vet att man ska göra.

image479
Molly och jag är födda samma år, men än är det ganska stor skillnad på oss.

image480
De gamla barndomskamraterna och numera papporna verkade väldigt stolta.

Den här veckan är jag hemma med mamma för omväxlings skull. Vi går mest och letar efter hus som vi kan tänka oss att bo i. Idag fick vi besök av g-mormor och g-morfar, och jag fick ett påskägg med frukt i - toppen! Av mormor och morfar har jag också redan fått en påskstrut med ett par fina röda strumpor i.

Nu längtar vi efter påsk, då vi ska åka till Berghem och träffa alla kusinerna.

image481
Och så här gott kan man ha det på morgonkvisten...

Glad Påsk!!
hälsar Astrid



Nya bilder

Jag får börja med att visa en bild som farmor tog på barnmässan i söndags. Det är när jag träffade den riktiga tandfén! Hon var så vacker och sa att man ska ta hand om sina tänder så att de inte går sönder. Hon hade den finaste tandborste jag sett. Om jag hade en sån kanske till och med jag skulle tycka om att borsta tänderna...

image468

Senare på söndagen kom mormor hit med tåget. Hon hade med sig en jättefin present till mig - Ett munspel i guld! Nu har jag två, dubbelt så kul!

image471
"Åh, vad fin..."


image472
Mormor kunde också spela! Här provade hon mitt andra munspel.

Det gick jättebra att vara tre dagar tillsammans med mormor, det tyckte nog hon också. För nu äter jag ju dubbelt så mycket jämfört med senast hon var här. Vi hade jättekul och fortsatte träna på att prata och gå. Vi var också i lekparken en dag. Det var roligt att iaktta de andra barnen och det kittlade i magen när jag gungade!

image473
Mormor bor i mitt rum när hon är här.
Jag har lärt mig att klappa fint på kinden.


image475 image474
När man ska sova är man ofta inte så trött i början,
men sedan är det mysigt att bara klappa fint på kinden och somna.

I går åkte mormor hem igen, men vi ses ju till påsk!

Hej svejs!
//Astrid



Nu är jag på gång igen!

image461

Sedan jag skrev sist har jag blivit mycket bättre i magen. I alla fall på så sätt att jag har fått matlust och kan äta ordentliga portioner. Jag har blivit ett riktigt matvrak!
    Vi var hos doktorn igen och han tyckte inte att jag skulle äta mjölkprodukter. Det gör jag inte nu, och jag tror det funkar bra för mig.

Så i början av veckan gjorde jag det lätt för mina olika barnvakter. Först farmor, sedan g-mormor och g-morfar och sedan faster Linn. De behövde inte oroa sig över min hälsa utan vi lekte och hade kul.
    Kommande veckas tre första dagar är det mormors tur igen att ta hand om mig. Då ska jag visa henne hur lätt jag är att mata nu för tiden.

Annars har jag varit igång mycket och tagit flera steg när vi har tränat på att gå. Det är så roligt! Dessutom är jag duktig på att ta mig fram på egen hand - utan att krypa! Jag har utvecklat mitt sälliknande sätt att hasa fram på rumpan med hjälp av labbarna. Det går så bra så!
    Idag tog jag mig fram till bokhyllan till exempel och där kunde jag sysselsätta mig en lång stund.

image463
"Du är väl inte arg på mig nu mamma? Jag har faktiskt inte gjort nåt."

image462
"Äh, gick du inte på den?"
(Det här är min lite skeptiska look, där jag vrider lite på näsan för att visa mitt missnöje.)

I går var vi hos farmor och tittade på melodifestivalen. Det var mysigt! Vi åt gott och sedan somnade jag lika gott.
    Står gör jag ju lätt som en plätt nu, och det visade jag igår när jag var lätt och ledig i min träningsoverall hemma hos farmor. Men om jag ska gå från platsen så behöver jag lite stöd, i alla fall lite peppning från någon som inte är allt för långt bort.

image464 image465
Man kan undersöka många saker när man står.

Och idag var jag och mamma med farmor på Barnmässan här i Karlstad. Farmor var Nikon-farmor i tjänst, och tog en massa bilder för Folktandvårdens räkning.

image466
Här hälsar jag på damerna i Folktandvårdens monter.

Det fanns så klart jättemycket kul att titta på, den riktiga tand-fen bland annat. Jag fick en ballong också, som jag inte släppte i första taget. Sedan så fick jag ett fint nattlinne och ett helt eget munspel som farmor köpte!

image467
Farmor kan också spela!!
(Här släppte jag taget om ballongen, för när ett munspel kommer fram då måste man klappa takten!)

Ja, det var det. Nu väntar jag på mormor som är på väg hit med tåget! Jippie! Men jag saknar morfar och alla andra nere i Berghem också... Vi kommer snart och hälsar på!

Hej svejs!
//Astrid




Hejsan!

Jag vet att det var längesedan jag skrev nu, men jag har faktiskt inte varit riktigt pigg den sista veckan heller. Efter den föregående veckans feber, fick jag nu i stället något konstigt med magen. Har kräkts flera gånger och inte haft någon matlust. Men nu är det bättre igen!
    Som tur är har kära mormor varit här och passat mig i tre hela dagar medan mamma och pappa har jobbat. Hon tog väl hand om mig, men försökte förgäves få mig att äta ordentligt. Mormor och pappa var med mig på sjukhuset där de stack hål på mina fingrar och försökte tömma dem på blod! Det var inte alls roligt, men det var bara att bita i hop. Vi hoppas att de ska komma på varför jag har ont i magen.
    Men nu är det som sagt bättre igen - jag äter normalt och känner mig ganska normal! Jag tror att de har förstått nu hur det kändes att inte ha någon matlust, för både mormor och pappa fick en släng av det efteråt.

image459
Efter ett gott bad myser jag mig varm insvept i handduken i mormors famn.

Men det har inte bara varit sjukdomar, jag har varit pigg och lekt emellanåt också! Jag fick en ny mjuk kissekatt av mormor, som kan säga "mjau", och en roligt bok med ett bi. Mormor lärde mig att vinka ordentligt och så tränade vi på att säga olika ord.
    Vi hade jättekul, men av förklarliga skäl togs inte så många foton den här veckan (mamma har ju inte varit hemma med sin Nikon). G-mormor och g-morfar var också större delen av onsdagen och höll oss sällskap. Av dem fick jag en fin bok med massa olika djur.

Tja, så mycket mer har jag inte att berätta den här gången. Men jag ska nog hitta på saker nu när jag känner mig piggare som ni kan få läsa om nästa gång.

Kram från Astrid.

RSS 2.0