Onsdag

image119

Hej igen! I dag har jag träffat många människor. Jag har varit på BVC och fått massage igen, och där finns det en massa intressanta ansikten att titta på, stora som små.
    Dessutom fick vi besök av vår välbekante brevbärare - mammas kusin Pierre som för tillfället delar ut posten här i Klara. Två gånger har vi stött på honom i trapphuset den här veckan, och det tycker jag och mamma är jätteroligt! Och i kväll fick vi ytterligare besök. Det var av Monique, en vän till pappa och farmor (och mamma och mig också så klart).

För övrigt har jag gjort en ny upptäckt - i vardagsrummet bland annat finns en mycket vacker och rolig tingest som de säger kallas kristallkrona. En annan variant finns att beskåda i mitt rum (gästrummet) vilket sägs vara en "vanlig lampa". Dessa kan jag studera ofta och länge, men jag får inte någon nämnvärd respons på mina uppmuntrande leenden.
    Jag har också tränat en del i veckan. Nu är jag inne på benmuskler och armmotorik. Jag tror det går framåt, men det är inte alltid helt lätt.
En del tv-tittande blir det ju med jämna mellanrum också, men det är inte alltid lika underhållande...

image120 image121
Det är inte alltid de program pappa tittar på är särskilt roliga i längden...

image122
Monique och jag.

Tack för idag!
//Astrid


Midsommar

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, men nu ska jag berätta vad jag har sysslat med de senaste dagarna.
    I torsdags var det dags för mormor att åka hem... det var jättetråkigt för det är ju så kul när hon är här. Hon bodde ju så bra också i vårt nyinredda gästrum. Egentligen är det mitt rum, men jag är för liten för att använda den stora sängen än, så jag lånar ut den till våra gäster.

På Midsommarafton fyllde min pappa år! Jag hade gjort egna presenter till honom - målat med mina egna händer och fötter på äkta oljeduk! (D.v.s. hand- och fotavtryck, mammans anm.) Vi väckte pappa med tårta och midsommarstång och sen var hela dagen fylld av mat och godsaker.
    På kvällen kom Vidar och Lova med sina föräldrar, och farmor och faster Amanda var också med. Det var väldigt livat och högljutt, men det var ju för att det var så kul så det gjorde inget. Både jag och Vidar sov gott inpå småtimmarna.

image114
Jag och pappa på hans födelsedag/midsommarafton. Det saknas bara ett par kransar...

Midsommardagen bestod även den av middagsbjudning för då fyllde gammelmorbror Thomas år och vi firade både honom och pappa på Stenåsen i Kil. Gammelfarfar hade gjort en fin sång till de båda, och gammelmormor hade bakta smarriga tårtor.

image112
Pappa och Thomas öppnar sina presenter.

image115

Med alla dessa kalas har jag fått användning av två av mina fina klänningar! En liten modevisning:

image116
Lite trött, men väldigt fin.

image117
Till och med underkläderna är av högsta klass.

image118
Nästa klänning, här i farmors gästsäng.

Det var allt för den här gången! Vi ses snart igen!
//Astrid

2 månader!

Idag är jag två månader! När man är två månader ska man kunna vända på sig har jag hört, så det gjorde jag i dag för första gången. Jag vände mig från magläge till ryggläge, lätt som en plätt!

image106
Steg 1: Titta vad fint jag kan resa på huvudet och prata med mumintrollen!

image107
Steg 2: Att kasta sig åt sidan.

image108
Tada! Plötsligt ligger jag på rygg och kan titta på de hängande figurerna.

Man får ju passa på att vara lite duktig nu när mormor är här på besök. Jag och mamma mötte henne på stationen i söndags. Det var kul för jag har längtat efter henne, synd bara att inte morfar kunde följa med...
    Jag, mamma och mormor har haft fullt upp sedan dess. Mormor lär upp mamma så att hon kan sticka kläder till mig - en tröja är under produktion. Annars har vi varit ute, ätit jordgubbar, färgat mammas hår, fixat med hemligheter till pappa och haft mysigt. Man får ju passa på att gosa ordentligt med mormor nu när hon är här.

image109
"Nu är det min tur att ta en bit av dig mormor!"

image110

Vi ses! Hej svejs!


En veckas bravader

I går firade vi Matilda som tog studenten här i Karlstad. Jag var till och med med när hon gick ut på dagen. Senare åkte vi till Kil för att få en massa god mat och tårta. Det var en lång dag - rolig, men ganska utmattande... i alla fall när man växer samtidigt!

image105

Vi har varit på Barnavårdscentralen två gånger den här veckan. Mamma och pappa fick en kurs i babymassage, då jag mest låg och hade det väldigt skönt... Vi träffade också en massa andra barn som kommit till världen den här våren, och det var kul att se vad det var för ena.
    Jag gjorde också ett besök hos läkaren som konstaterade att jag mår bra och väger 5140 gram och är 56,5 cm lång. Tänk att jag snart är hela två månader gammal!

Faster Linn och Robin fick här om dagen för första gången agera barnvakter här hemma, medan mamma städade. Då blev det plötsligt mycket roligare än att ligga och sova! Jag och Robin hade förtroliga - och roliga - samtal med varandra.
    Sedan gick vi ner till stranden en sväng innan vi mötte faster Amanda som kom med tåget från Göteborg. Dessutom fick jag följa med till restaurangen Koriander på kvällen, dit pappa också kom. Jag somnade gott ganska tidigt den dagen (tidigare än vanligt i alla fall) efter allt uteliv...

image104
Robin var kul, men kameran ska ju alltid störa det roliga....

Jag har förresten fått en snuttefilt! Med den kan jag faktiskt numera somna helt själv på kvällen (om någon bara hjälper mig lite med nappen först), och mamma är jättestolt över mig för det. Dessutom kan jag göra jättehöga roliga ljud nu också, vilka av någon anledning är lättare att göra när jag är med pappa... Det är väl för att han är så knäpp antar jag.

image103
Å så hade jag och mamma en god stund vid älven på den nya filten från Folktandvården.

Hej svejs,!
//Astrid W. Brodén


Studenttider!

Jag har två släktingar som tar studenten i dessa tider, varav en vi firade i helgen. Det var mammas kusin Björn som bjöd på stort kalas i Jönköping. Det var extra kul för jag fick träffa släktingar som jag inte sett förut! (För er som vill se bilder därifrån kommer kunna göra det på mammas hemsida inom kort.) Jag fick därför också fina presenter - kläder och en jätterolig bok (med ljud) om Bajs-plutten. Den kommer nog mamma läsa många gånger för mig.
    Efter festen åkte vi till mormor och morfar där vi sov över, det gjorde även Anna och Alfred och det var jättekul.

image100
Björn och Björn. Är det så här det ser ut när man träffar sig själv i framtiden...?

image99
Mamma öppnade mina presenter.

Den andra släktingen som tar studenten är pappas kusin Matilda, så henne ska vi fira på torsdag!

Slutligen några bilder som visar hur roligt vi har var da´:

image101

image102

Hej då! //Astrid



Nationaldagen och Landstingshuset

Igår var vi i museiparken, igen, för att fira nationaldagen. Vi fick en bra plats i gräset under ett träd. Det var så mysigt och vi hade picknick med smörgåsar som farmor gjort. Gammelmormor och -morfar kom också, och även Lisa, Vidar och Lova.

image91
Jag i min sommarhatt!

image94


image96
Bäst att hålla i pappa, så att han inte går till jobbet...

image97
Gustaf Fröding var visst där också! Jag undrar bara var gammelmorfar var ...?

Idag har jag inte varit i museiparken, men däremot var jag i landstingshuset och hälsade på hos farmor. Där hälsade jag också på en massa andra farmödrar och mormödrar och säkert eventuellt blivande sådana. De verkade veta ganska mycket om mig redan...
    De var väldigt snälla, och gav mig en fin stor picknickfilt som det står Folktandvården på. På den kan vi ha många fina stunder när vi går våra promenader utmed älven!

image98
Det här var några av alla damer jag träffade idag.

Tack för i dag!
//Astrid

Tisdagsfika

Idag var vi ute nästan hela dagen - jättehärligt! Först var det lunch och fika på Museicaféet med Ellinor, Lisa och Lova. Sedan satt vi i museiparken under ett stort träd där jag och Lova fick mat.
    Det är ganska många som dras till den här parken nu på sommaren, flockar av barnvagnar med mammor som umgås med andra mammor. Men vår lilla "flock" hade det ändå lugnt och skönt under korkeken (eller vad det nu var för träd). Vidar anslöt lite senare, och vi förflyttade oss en bit bort till lekparken.
    I parken förberedde de det stora nationaldagsfirandet i morgon, och testade musikanläggningen med mycket bra musik. Det gjorde det hela ännu trevligare!

image88
Kan det bli bättre i stan?

image89
Lova och jag fick bra kontakt. "Ska vi leka när jag blir stor?"

image90
"Ja, kan vi väl!"

Ses snart! //Astrid



Monday, monday!

Idag har jag träffat många människor. Vädret var ju toppen även idag, och vi höll oss ute större delen av dagen. Det började med att vi fikade, på Rådhuscaféet, med Miriam och hennes föräldrar som bor i Sunne. Vi hade väldigt trevligt tillsammans, och de hade med sig en present till mig - ett par jättefina skor!

image83
"Mimi" var väldigt söt, men hon tyckte kanske att jag var lite tråkig som inte lekte med mina nya skor....

På eftermiddagen tog vi en låång promenad - ända till pappas jobb på Örsholmen. Jag tänkte att om pappa verkligen är så upptagen varje dag som han verkar, så ville jag se vad det är han gör egentligen. Men inte blev jag mycket klokare... att spela spel kan han väl göra hemma??
    Det vimlade av spel och killar där i alla fall, och de var väldigt intressanta, särskilt killarna. Jag hade fullt upp att insupa alla intryck som bjöds. Det jobbar ju två tjejer där också, Annika och Susan. Susan var förresten hemma hos oss förra veckan.

image86
Farbror Pelle verkar va en kul typ!

image87
Det var väldigt stimulerande att umgås med andra människor (än mamma).

image84
Det här är Susan (hemma hos oss) som pratade persiska med mig!

Det var allt för idag - nu är jag och mamma så trötta att vi nog måste gå och lägga oss i soffan!
//Kram, Astrid.

Sommar, sommar, sommar ...!

Nu är det juni och sommarvärmen är här. Idag verkade alla i hela världen (Karlstad) ha krupit ut ur sina hålor och samlades på gator och utmed älven vart än man såg. Så här såg det ut utanför oss idag:

image76
För er som inte varit hos oss så visar pilen ungefär var vi bor.

I helgen har vi gjort lite allt möjligt. Förutom att det var dags att klippa av fötterna på min pyjamas för att jag blivit så stor på sista tiden, så var jag bland annat hemma hos faster Linn för första gången. Vi grillade på balkongen där jag somnade gott. Vi har också varit ute och gått en hel del i det fina vädret så klart, både på Kilene och i stan.
Dessutom tycker mamma och pappa att jag har varit duktig på att leka. För om man gör en massa miner och ljud så härmar de mig, och det tycker jag ser så roligt ut att jag måste skratta åt dem. Jag upptäckte också att de där figurerna som kallas mumintroll som hänger i gymmet faktist har ögon. Alltså är de personer och de ska man ju le åt och försöka prata med!

image77
Den där rosa pantern kan man ju också umgås med, det ser man ju tydligt. Här försökte jag prata lite med honom, och döpte honom helt sonika till "Kaj" (snarare ngaajj, mammans anm.) vilket jag tyckte passade.

image82
Pappa tyckte det var kul när vi mötte honom vid målet när han sprungit sin runda på Kilene, samt att jag hade hans gamla tröja från 70-talet på mig.
Sedan fick jag lunch där ute i det gröna.

image81
Lite tv-tittande har det också blivit i helgen. Här tittade pappa på något riktigt intressant för en gångs skull.

Nu måste jag sova. Vi ses snart igen!
//Astrid




RSS 2.0