Grattis mamma!


Varsågod mamma - en bild på mig!

Ja, nu var det mammas tur att fylla år, och det har vi firat ordentligt! Tidigt på födelsedagsmorgonen fick hon tårta och presenter och jag och pappa sjöng den där sången som jag brukar sjunga varje dag: "Ja må hon leva".


Det var inga ljus i tårtan, så jag vet inte exakt hur gammal hon är nu,
men hon sa att hon äntligen har blivit vuxen, som pappa...



Pappa hjälpte mig med gröten medan mamma försökte få i sig så mycket tårta som möjligt.

Pappa hade tagit ledigt från jobbet så vi hjälptes åt att skämma bort mamma genom att låta henne göra så lite som möjligt. Vi åkte också till IKEA och åt lunch tillsammans med g-mormor och g-morfar. Ja, vi hade så mysigt hela dagen så!

Dagen efter var det dags för det stora kalaset! Pappa jobbade i köket som en anställd, och han ville inte bli störd - ja jag tror att han stod där hela dagen...


Och bra blev det!!

Sedan kom gästerna. De långväga; mormor, morfar och alla i från Berghem med omnejd, kom först. Jag och William minglade och underhöll - och blev underhållna.








William försökte smälta in så gott han kunde.


Men Oscar... vilken bricka tog du välkomstdrinken från?
 

Alfred, Linnéa och jag höll igång och hade superkul hela dagen.
Senare anslöt också mina "treakusiner" Emil och Albin till vår partytakt.



Lillebrorsan tog det mest lungt, här med fastrarna.


Och för en gångs skull var mamma målet för kamerorna.


Tårtorna var det enda pappa inte hade gjort, för de är ju g-mormors specialitet.

Det var väldigt mycket musik hela kvällen som säkert hördes till grannarna genom fönster och dörrar som stod öppna och spred vår värme ut på gatan.


Så här såg festen ut från mitt perspektiv.

Festen tog egentligen inte slut förrän dagen efter då alla våra gäster som sovit över åkte hem. Vi hade nio övernattande och det tyckte jag var väldigt trevligt. Linnéa och Alfred kom till exempel till mig i sängen på morgonen när jag drack vällingen.

Den dagen var pappa ganska trött och fick sitta bakåtlutad i fåtöljen. Själv provade jag mammas nya fårskinnsfäll som hon fått i present.



Mamma ville att jag skulle ta med ett tack till alla som uppvaktade henne, så - tack alla!

Nästa gång får ni veta mer om vad som händer här när det inte är fest. Kram från Astrid!












Syskonlivet

Nu ska ni få en liten inblick i hur vi har det här på Kvarnberget, jag och William, nu när vi börjat vänja oss vid det ljuva syskonlivet. Visst skiljer det 16 månader på oss, men vi är som ler- och långhalm.


Så lagom stor att lägga armen om, man kan ju inte låta bli...


... att pilla lite på honom. - Han har en liten go extra haka. Och ögon har han också.

Ni kan också få se hur mitt rum ser ut. Jag trivs väldigt bra där, fastän vi inte har plockat upp alla mina grejer än.


Min säng är jättemysig.


Den här dockan har visst Alfred broderat ansiktet på. Vem är den lik egentligen...?

Jag har funnit en ny favoritplats i huset också sedan vi fick ordning på "biblioteket". Att sitta för mig själv och bläddra i böcker gillar jag nämligen väldigt mycket.



Titta vilka fina bokhyllor.

Apropå att läsa och lära så räknar jag ända till tio nu för tiden. Men jag tycker att siffran nio är ganska onödig, för den låter ju så likt tio...

I helgen umgicks vi med Elvira och hennes föräldrar. Här jämförde vi våra bebisar, de är ju nästan lika stora.



Och Esaias var här också i lördags, och av honom fick William låna en baby-sitter som han hade när han var liten. Men jag har kommit på att jag också får plats i den, tillsammans med Wille...


Åh vad skönt!

Och så har pappas arbetskamrat Erik och Maria varit här och hälsat på i första hand William eftersom de inte träffat honom förut. Han fick en snygg Gant-pikétröja av dem så nu blir han väl mallig!



Nu längtar vi efter helgen, för då kommer alla roliga kusiner och andra släktingar hit på kalas! Oj vad jag ska visa och berätta saker för dem då. Till exempel om grisäventyret i Mariebergsskogen som vi var med om när vi var på promenad här om dagen. Och om alla barnen på dagis, och allt som jag och Lille Wille hittar på.

Och så några sista bilder på lille glade Wille. Gladare än någonsin!



Hej svejs!



Lille Glade Wille

Nu har Lille Wille börjat bli lite rolig! Han ska titta på allt, och kan göra det länge, och så skrattar han när man skojar med honom.

Ja, jag kallar honom gärna för Lille Wille, för det är lättast så. Annars säger jag ju M-M, Yammas osv till honom, men det verkar mest vara mamma och pappa (och så William då förstås) som fattar vad jag menar då.


En glad liten bror!

I helgen hade vi besök! Men det började med att jag besökte farmor över natten från fredag till lördag. Mamma och pappa hade så mycket att göra eftersom bokhyllorna kommit, och så har det varit så mycket stök i köket sen de började göra om där, så jag tyckte det var roligare att åka till farmor.

På väg till farmor med min lilla väska.

Sedan fick vi som sagt besök på lördagen. Först kom farfar och Elise som skulle bli kvar till söndagen. Men sedan kom även pappas kusin Karin med familj och följde med oss ut på en promenad.


Farfar drar vagnen med mig och brorsan.


Nu när böckerna äntligen plockats upp ur lådorna, och bokhyllorna är på plats har jag fått en egen hylla. Jag och Elise läste flera stycken.


Och farfar var också med och läste.

På söndagen var vi ute och handlade på Bergvik, och då fick jag en overall! Det börjar ju bli kallt om morgnarna, och på dagis är vi ute en hel del.

Sedan var farfar och Elise tvugna att åka hem, men jag hoppas att vi ses snart igen!


"Men mamma - jag tror den var för stor..."

Ja, vi fick byta till en lite mindre variant...

Sedan fick farmor vara lite mer barnvakt hemma hos oss, så att mamma och pappa kunde göra lite mysigt bland våra bokhyllor och grejer. Så nu har vi bara en enda flyttlåda kvar!


Farmor kan passa två barn samtidigt.





Svampen

När jag är hos farmor brukar jag sjunga "Jag vill bo i en svamp" och det tror jag Stickan och G-mormor tagit fasta på för i förrgår kom de med svamp till oss. Många svampar var det, och en var så stor att jag nästan kunde gömma mig bakom den.


"Kolla svampen!"

Och lillebror han tränar i babygymmet. (Jag tror han är lik pappa...) Och det verkar ge resultat. Men mig rår han inte på än!


Se vad stark han ser ut!

I går var farmor här med mig på kvällen för mamma och pappa åkte och storhandlade och William hängde med i bärselen. Så nu har vi hemskt mycket mat, men vi kan inte laga den för köket håller på att rivas ut. De säger att det ska bli fint, men än så länge tycker jag det var finare innan de rev...


Se - Lille Wille börjar bli riktigt social!

Kram,
Astrid och William.


RSS 2.0