Ljuva strid!

Namnet på bloggen har diskuterats har jag märkt. Man kan läsa det på olika sätt: ljuv astrid, ljuv-astrid, ljuvast+astrid eller till och med ljuva strid. För visst är livet en kamp; att försäkra sig om att man får mat och får sina behov tillgodosedda.
    Men ofta finner jag livet ganska underhållande, och då får man ju visa det också. Till exempel på skötbordet efter jag har badat, blir ompysslad med massage eller när mamma sjunger pruttsånger. Och jag har kommit på att ju mer jag ler, desto mer underhållning får jag...

image72
Det här är efter pappa badat mig igår kväll. Det var så varmt och skönt...

image68
Sedan blev jag insmord i olja och fick massage.

image67
Det är inte så kul att bli nerpackad i barnvagnen alltid, men om jag försöker visa hur roligt det är att umgås i stället så kanske man blir uppackad igen.

Men allt är inte lika roande, och jag kan andra ansiktsuttryck också...

image71 image70
Mammas kamera är till exempel inte särskilt rolig, och det händer
att jag måste sätta pappa på plats!


Ha en bra dag!
Kramar från Astrid

Nu är jag hemma igen!

Nu har jag varit bortrest i nästan fem dagar, och oj vad mycket jag har sett! I onsdags åkte jag för första gången tåg. Det var så spännande att vara på väg ända till mormor, morfar, morbror och alla andra där nere i Berghem. Men det var väldigt tråkigt att åka i från pappa...
    När vi kom hem igår var jag glad att få se pappa och så var det ju mors dag, så jag firade genom att demonstrera mina nya fina små skratt och med mina nya ljud som jag har lärt mig.


image55
Det var ganska skönt att skumpa fram på rälsen...

image53

Det var Anna och kusin Alfred som kom och mötte oss på stationen i Göteborg. Då blev det kramkalas! Sedan åkte vi hem till dem och fick god mat och fika. Det var kul att lära känna dem, Annas famn var väldigt go, och väldigt lätt att somna i... Alfred var också väldigt trivsam, och det var lätt att skratta i hans knä, han var ju så söt och duktig på att ta hand om en ligten bebis som jag.

Nästa anhalt på resan var hos morbror Niclas, Mia och fyra av mina kusiner. Jag fick ett väldigt stort och varmt välkomnande på Ekeberg (ni kommer få se bilder på detta och kusinerna vid ett senare tillfälle, det var morfar som tog kort där). Där blev det också väldigt många kramar och av Niclas fick jag väldigt stora skäggiga pussar. Det var mysigt...

image59
Fastän jag är så liten fick jag åka med i skolbussen som morbror Niclas kör.
Det var kul ...även om vägen var ganska sövande.
(Mormor hade gjort den fina jordgubbsmössan till mig förresten.)

Mormor och morfars katt Patrik (eller Nisse, jag fattade aldrig vilket som var hans riktiga namn) var trevlig, men jag fick också se varelser som var helt nya för mig t ex morbrors kossor med kalvar. Det här är kusin Gustafs hönor.

image60

Vi fick besök av några av mammas kompisar också. Tant Carolin hade jättefina presenter till mig, och barndomskamraten Anna hade med sig sin son Esaias. Jag tycker själv att jag blivit ganska stor på sista tiden - väger över 4500 gram och är närmre 55 cm lång. Men Esaias var ännu större!

image50
Esaias är fyra månader och jag kände mig ganska liten jämte honom...

image51
Jag tänkte att jag kan ju i alla fall försöka bete mig som en större bebis.
Är det så här man gör alltså?


image57 image58
Hemma hos mormor och morfar hade vi skoj! Här dansar vi i köket, jag med morfar och Gustaf med mormor.

image56
På kvällen fick jag ett gott bad, och efteråt fick jag ligga naken, utan blöja, insvept
i stora handdukar och äta god kvällsmat.


Efter dagar av upptåg och kalasande var det så dags att åka hem till Karlstad igen. Mormor, morfar och Gustaf satte oss på tåget.

image61

Vi träffas snart igen kära släkt!
Och vi ses snart igen på bloggen också!
//Astrid


Måndag, med massa nya bilder i kameran

Hej! Nu är jag tillbaka igen. Det är svårt att skriva varje dag, för jag och mamma har så mycket roligt för oss och då går tiden så fort. Vi sjunger sånger (mest mamma då, men jag lyssnar och lär), tittar på saker och myser.

image40
Tack farbror Felix & tant Jonna för den mysiga Bambi-dressen!

Nu har jag varit på kalas igen! Faster Amanda som fyller år idag (Grattis!!) och farbror Henrik som fyllde år igår samlade oss alla i Kil för att fira.

image43
De tre födelsedagsbarnen, kan man säga. Jag tyckte Henrik var väldigt gullig,
så jag gav honom ett par av mina finaste leenden...

Dessutom firade vi gammelmormor och -morfars guldbröllop, och även jag blev uppvaktad eftersom jag fyllde 1 månad den dagen (19 maj). Gammelmorfar hade skrivit en fin sång till mig! "När Astrid kom till jorden" sjöng vi och han spelade den välkända melodin på dragspelet. Det var väldigt vackert!

image46
Gammelmorfar och jag!

image44
Pappas barndomskamrat Johan och Jenny besökte oss igår och fick träna på
att gosa med bebis. De verkar väldigt duktiga på det!

image48
Trodde du att du skulle få tillbaka din lakritstennisracket? Tji fick du!

Och så tillsist - Att härma är ett väldigt bra sätt att lära sig på, och särskilt pappa brukar ofta träna mig på olika ansiktsuttryck. Den här vet jag dock inte vad den betyder, men så brukar han göra i alla fall...

image45

Hej svejs!


Nya platser!

Den här veckan har jag sett flera nya platser. Jag har varit ända till Kil! I söndags hälsade vi på gammelmormor och gammelmorfar, som bjöd på hemmagjord glass. Det åt ju så klart inte jag, men det blev ju milkshake lite senare på kvällen. Jag uppskattade särskilt gammelmormors famn där jag kunde sussa gott.

image36
Astrid och Astrid, med två generationers mellanrum.

I måndags var jag i Kil igen, på mitt första kalas! Pappas kusin Evelina fyllde 17 år, och jag hade ändamålsenliga kalasbyxor och klänning på mig. Kläderna kanske inte syns så bra på den här bilden, men ni ser att jag hade väldigt trevligt, här med faster Linn och farbror Robin.

image39

Och idag besökte vi farmor på Herrhagen, där har jag ju varit förut, men jag fick för första gången träffa Nisse. Han verkade nästan rädd för mig till en början, och protesterade inte särskilt mycket när vi tog hans plats i fåtöljen. Däremot kunde han inte låta bli att vara med och ha det gott där en stund...

image37
Nisse och jag är nästan lika stora.

En plats som även var ny för mamma, fann vi tillsammans här om dagen. Ett jättefint stråk ut med Klarälven där vi kommer att ta många promenader framöver.

image38

Ja, det var vad jag hade att berätta idag. Jag återkommer snart! Hej svejs!



Oj, vad trött jag är...

... efter att ha hållit främst pappa vaken till sena natten igår. Det är inte roligt att gå och lägga sig när man inte är trött, och jag är mycket piggare på kvällen än på dagen. Mamma tror att hon ska kunna ändra på det genom att försöka hålla mig vaken om dagarna, men jag får jämt höra att jag ser ut som en slö hösäck i famnen. Jag försöker, men det är inte så lätt. Jag råkade dessutom somna mellan armhävningarna ...

image33
Jag brukar sova med ögonen lite öppna, då kanske de tror att jag är vaken...

image35
Pappa Beppe gör allt för att jag ska somna på kvällen. Här läste han något om
nåt gammalt krig
, och det var faktiskt ganska sövande...


Igår var faster Linn här och vi satt på balkongen och fikade i det fina vädret. Det var kul! Jag tror att hon kommer i dag igen. Annars har jag även sett faster Linn i babygymmet, och även i barnvagnen, hon sitter där i mitten högst upp. Fast mamma säger att hon heter Lilla My....

Vi ses snart igen! Och tack för alla kommentarer förresten, det är alltid lika roligt!

Kram!



Jag växer!

I fredags var vi på BVC, och jag blev vägd och mätt av tant Gro. Jag har blivit två centimeter längre, nu alltså 54 cm, och jag väger 4170 gram. Mitt hår har också blivit längre (fast det var mamma som konstaterade) och det ser ut som att det hår som växer ut är ljust... intressant...

Den här helgen har varit en riktig friskis-helg! I går var vi ute och gick på Kilene, 2,5:an igen. Det var jättehärligt och grönskande i skogen! Jag fick en massa frisk luft och mamma fick arbeta lite med sina (på sista tiden försummade) muskler för att dra vagnen i det spånfyllda spåret. Här ser ni en bild på mig och de vackra vitsipporna.

image22

Sedan fick jag en fin present av pappa - ett babygym! Nu blev det även lite jobb för mig, men det var jätteroligt! (Tyckte mamma i alla fall...) Fast jag tyckte också att det var väldigt kul - nu har jag nåt att pyssla med här hemma.

image23
Först iakttog jag mest, det var mycket att titta på. Jag kände igen några av figurerna från barnvagnen.

image28
Sedan kände jag lite på träningsredskapen. Den här tutande blomman var spännande.

image24
"Var det armhävningar du menade att jag skulle göra nu, mamma?"

image25
"Okej, det var väldigt jobbigt, men titta - jag kan!"



image27
Det är inte bara ansträngade i mitt nya gym, det kan vara väldigt mysigt också.
Här slappnar jag av efter passet tillsammans med de mysiga mumintrollen.

image30
Efteråt kunde jag ta ett skönt bad i min nya röda badbalja.

image31
Ren och go kunde jag efter badet vila genom att göra något jag tycker mycket om
- att kika ut genom fönstret över mammas axel ...


image32
... för att så småningom somna gott på samma ställe.

Det var allt för idag, vi ses snart igen!

Nya framsteg

Nu kan jag inte bara suga på tummen, jag kan stoppa in nappen också när den åker ut. Det har i och för sig bara hänt en gång, igår, men de säger att jag är duktig.
    Och så kan jag hålla huvudet och nacken upprätt jättelänge nu (flera sekunder, mammans anm.), träningen ger resultat! Själv tycker jag att jag är bäst på att göra grimaser och olika ljud, men det är det ingen som tar på allvar...

Idag har vi varit ute och fikat med Lisa och Lova på Rådhuscaféet. Det var kul, hoppas vi gör om det snart igen! Jag och Lova hade likadana kläder på oss, fast jag hade bebisversionen då (min favvotröja förresten)... Lova är så stor, 6 månader gammal, men jag växer väl ikapp så småningom.

image16
Det är så svårt att veta var man ska titta när man blir fotograferad...

image17
Tur att jag har mumintrollen att kika på ibland!

image19 image20
Jag fattar inte varför jag måste sitta i fåtöljen, mamma. Jag är ju för liten!

image21
Det är ju mycket lättare att bli fotograferad om jag får ligga ner!

Det var allt för idag, hej svejs!

Onsdag

Nu är det tredje dagen som jag och mamma är hemma ensamma. I måndags var vi ute och gick jättelångt, och igår lite mindre för det regnade så... Idag är vi lite trötta, för jag sov inte så bra i natt.
    Jag har lite ont i magen från och till, men annars är det bra. Sover fortfarande ganska mycket (mest på förmiddagarna), men tränar gärna nacken och tittar ut genom fönster när jag är vaken.

Tänkte lägga upp ett par bilder från den senaste tiden:

image12
Det här är jag och är två av mina kusiner, Gustaf och Linnéa, som kom och hälsade på under Valborgshelgen.

image15
Här lyckades jag hitta tummen när jag var lite sugen, i farmors knä. (Två veckor gammal.)

Vi ses snart igen!

Kramar från Astrid



En händelserik helg!

image5
Jag hade aldrig sett en sådan här varelse innan jag träffade katten Ronja.

Oj vad många nya intryck jag har fått den här helgen! Och presenter!

Det började med att några av pappas kompisar, Peter och Henrik, hälsade på i fredags kväll. De var jättesnälla och gav mig en fin klänning som jag kan ha till sommaren.

Och i lördags åkte vi ut med bilen, första gången sedan vi kom hem från BB. Det var så intressant att titta ut genom bilrutan, det rörde sig ju en massa därute! Sedan var vi inne på Barnens Hus och OBS, och där fanns ännu mer att titta på. Mamma och pappa tycker att jag borde ha roliga grejer att hänga över sängen som jag kan titta på nu när jag börjat upptäcka världen. Jag ska nog få det i morgon.
    På kvällen åkte vi till Ellinor och Ola för att grilla. Det var där jag träffade katten Ronja, och jag tror att hon tyckte att jag var ganska intressant också, fast hon var ganska blyg. Jag spydde lite på Ellinor så att hon förstår bättre hur det är att ha en bebis, och sen kom hennes föräldrar och hälsade på mig.

Idag har det varit lugnt och skönt. Fick besök av gammelmorbror Thomas med familj, och av dem fick jag en superfin vit och röd sommarklänning med tillhörande hatt, plus en fin t-shirt. Det ska bli kul när jag växt till mig lite så att jag kan använda alla fina kläder.
    På eftermiddagen följde jag och mamma med ut till Kilene när pappa och farmor sprang. Vi gick 2,5 km och det var jättehärligt i den friska luften och med den strålande solen.

Nu ska jag sova. Vi ses!

image9
Det här är jag och farbror Peter (t.v.) och farbror Henrik.





Äntligen fredag!

image4

Idag har jag bara varit med mamma hela dagen. Jag sysselsatte henne rätt bra, jag råkade nämligen kräkas på mammas madrass så hon blev tvungen att tvätta alla sängkläder igen. Annars har jag mest sovit, ätit och tränat mina muskler med olika sträck- och spännövningar.
   Vi var på BVC också, för att kolla att jag går upp som jag ska. Det gör jag - nu väger jag 3990 g! Snart är jag en liten tjockis.

Tack för kommentarerna jag fått!

Kram
//Astrid


Välkommen till min nya blogg!

image2
Det är så gott att sova....

Idag är jag precis två veckor gammal, det firar vi med att börja skriva dagbok! Och varför då inte på nätet - så att alla släktingar och vänner kan se vad som händer i mitt liv?

Vi har varit ute och gått i det fina vädret på förmiddagen, och ätit lunch på Vero. Jag fick också en slurk medan vi satt på uteserveringen. Dessutom fick jag min första tekniska pryl idag - en kompis till pappa som jobbar i Telia-butiken gav mig en egen DVD-spelare. Inte för att jag vet vad man har en sån till, men pappa säger att det är kul.

Pappa har varit ledig i 10 dagar sedan jag föddes, och i morgon måste han börja jobba igen. Tråkigt... Så därför får jag passa på att underhålla honom extra mycket idag. Bajsa lite extra så att han måste byta blöja flera gånger till exempel... hihi.

Hej då, för idag!

RSS 2.0