Öga för detaljer

image252
Jag och mina tänder.

Jag har kommit på att de små detaljerna i vardagen är mer intressanta än de stora. Mukisdjur i all ära, men klipper man bort lappen (som oftast sitter i rumpan) så faller värdet dramatiskt. Vem som helst kan väl grabba tag i en stor nalle, men för att få tag i den där lappen krävs lite finmotorik. Med ett pincettgrepp utforskar jag nu de flesta rumporna ...eller jag menar lapparna, på mina leksaker.

image255
Bart Simpson är förresten min nya leksak, som pappa köpte till mig i spelaffären.

Vi har tränat en del de senaste dagarna. Jag sitter ganska bra nu för tiden - välter nästan aldrig. Att försöka ta sig framåt är en annan sak, jag har försökt både på rumpan och i krypande ställning men har inte kommit nån vart än... Jag har viljan, men inte riktigt kraften...

image256
"Bara lite till så tar jag dig snart Bart! "
(Fast det är inte så mycket action i vår lek, ingen av oss är särskilt snabba...)

Just nu längtar jag till i morgon, för då kommer Anna, Alfred och mormor hit! Det ska bli så kul!

Vi ses snart!
//Astrid






To make friends

Vi har ju fått en del rutiner i vår vardag, mamma och jag, som ni kanske har märkt. På tisdagar är det träning på KMTI, och onsdagar babyrytmik. Så det blir en del umgänge med Esaias har jag förstått, så jag tänkte att det är väl lika bra att lära känna den där killen på riktigt nu.

image248
"Hej, Astrid heter jag!"

image249
"Har du sett mina mockasiner?"
"Åh, de verkar jättesköna!"

image250
"Mamma, jag vill ha såna mockasiner som Esaias har!"

Förutom detta tog mamma och jag bilen och åkte till Väse och hälsade på Ellinor, Ola, Ronja och Birk. (De sistnämnda är två katter.) Jag killade Ronja under hakan så att hon spann, och Birk som är lite busigare nosade mig på huvudet och verkade väldigt nyfiken.
    Ellinor ska ju bli sjuksköterska och kan ju sånt där med första hjälpen. Så mamma fick en kurs i hjärt-/lungräddning och fick träna på en docka och se en film. Det tyckte jag var bra!
    Mamma fick förresten också en födelsedagspresent - mössa och vantar, som jag tyckte var jättefina. Det kan ni få se bild på en annan gång.

Nej nu ska vi snart ut och shoppa med faster Linn!
Kram från Astrid

6 månader

Jag glömde säga att jag också har blivit firad. Jag fyllde ju ett halvår i fredags, och fick paket av gammelmormor och -morfar. Det var ett par härliga fårskinnstofflor och ett kort med en tiger som jag har ätit lite av...
    Man kan säga att jag och mamma slog i hop våra födelsedagar och hade 29,5-årskalas.

image247

Hej svejs!

Kalashelg

I lördags hade vi kalas hela dagen hemma hos oss! Det var ju mamma vi firade, och det kom jättemånga gäster. Som tur var kom inte alla samtidigt, för då hade det blivit svårt att hinna med att umgås med alla.

image239
Jag och strutsen fick bästa platsen.

Det är kul med kalas, det brukar bli mycket gott att äta. Mamma frossade bland annat i mintchokladtårtan g-mormor hade bakat. Men jag visste inte att man inte fick äta på gästerna...

image240
Linn är ju väldigt god, så jag försökte ta en bit.
Men hon verkade inte tycka det var en bra idé...


image241
Ja men Linn, vad är väl ett litet sugmärke?
Du kan vara glad att jag inte fått tänder i överkäken än!


image242
Min syssling och Pierre var goa när jag blev lite trött.

Det blev också många paket för mamma att öppna. Men jag tycker det roligaste blev kvar på golvet...

image244
Får man äta paketen då?

På söndagen var vi och hälsade på hos faster Linn. Vi fick fika och jag kunde titta på alla roliga saker de har hos sig. Där fanns också kattungen Hastur som Linn och Jonas har passat den här helgen. Den var jättesöt och väldigt mjuk.

image245
Tar man i hand när man hälsar på sådana här?

Vi ses snart igen!
//Astrid


Veckans aktiviteter

I tisdags var det dags för mamma att träna igen. Så jag och Esaias fick inta våra platser på golvet, och sysselsätta oss så gott det gick när mammorna studsade omkring. Men det var ganska kul att titta på också, och försöka härma.

image232
Om ingen vågar stå längst fram får väl vi ta plats!

Och på onsdagen var vi både på babyrytmiken och hos doktorn. Mamma fyllde ju år också, så vi firade henne så klart.
    Doktorn undersökte mig för att kolla hur stor jag har blivit. Han tyckte nog att jag var go, för han klämde på magen och på huvudet och lite överallt, sedan sa han att jag var helt normal! Jag är 66 cm lång nu, och väger 7120 gram.

image235
Här sitter jag på babyrytmiken och kollar in de andra barnen.
De kan inte sitta lika bra som jag, kunde jag konstatera.


Jag sjöng själv med i sångerna, men mamma sa sedan att jag klämde i lite på fel ställen; när man skulle sjunga svagt sjöng jag jättehögt.
    Som ni ser på bilden kan jag sitta ganska bra själv nu, och det är ju särskilt roligt vid sådana här tillfällen när man har lite att titta på.

image237
Här hjälper jag mamma skrapa en trisslott som hon fick på sin födelsedag, som jag lovade mormor att göra.

I går var vi och hälsade på Lisa, Vidar och Lova. Mamma tog med sig sin tårta, och Lisa bjöd på lunch. Det var jätteroligt att träffa dem, och titta på alla deras leksaker.

image231
Jag och Lova sitter och diskuterar lite i deras badrum.

Numera äter jag både banan, päronpuré och grönsaker med kyckling förresten. Det är jättegott, så nästa gång jag väger mig sticker nog kurvan i väg uppåt...

Nej, nu måste jag hjälpa mamma med dammsugningen!
Kram från Astrid





Jag borstar mina tänder

Nu är mina gaddar kännbara och ganska vassa faktiskt. I går var det dags att börja med tandborstning, det är ju sånt som hör till när man är en stor tjej. Och det är ju jag nu tycker jag!
    Tandborsten kommer från farmor, och folktandvården så klart!


image229
Det är alltså det här som är en tandborste?

image230
Är det så här man gör?

Ellinor och Ola var här i lördags, och det var trevligt att vara med på sena kvällen och umgås. Det är min rumpa i mitten i soffan, som ni ser på bilden nedan. Där ser ni förresten också min favoritnalle, som är väldigt bra när man ska sova.

image228
Ola verkar inte vara så van vid mitt sätt att umgås...

Annars har det väl inte hänt så mycket i helgen... Vi var på konstrunda förstås. Såg tre olika utställningar och mamma blev väldigt inspirerad. Trevligast var konstärinnan som räknade med mig i bokföringen som en besökare, men jag förstår inte varför hon inte skulle gjort det??

image227
Numera sitter jag när jag badar, och mammas radioanka är väldigt skojig.


image225
Ibland sover jag i mitt eget rum. Det är stort, men mysigt eftersom mamma kan ligga och gosa jämte mig.

Får passa på att gratulera mammas kusin Michelle som fyller 25 år idag! Grattis!

Kram på er!
/Astrid


Vet du vad som händer?

Jag får tänder!

Mamma har skymtat två små makaroner ... eller jag menar risgryn i min mun. Nu kanske hon förstår varför jag blir galen om jag inte får gnaga på saker ibland.
    Esaias har redan två tänder, fastän han är yngre än jag. Honom har jag träffat två dagar i rad nu förresten. I går var vi med när våra mammor tränade på KMTI. De följde med oss hem och åt lunch och fikade. Idag har vi varit på babyrytmik, och då gick vi på café efteråt tillsammans med dem.

image223 image224
Man kan lätt få en skön avslappnad stil när man sitter bland kuddarna på det nya innecaféet i stan, speciellt om man har en Adidas-overall på sig. Till höger ser du Zin och Esaias.

Nej, nu måste jag göra mig i ordning, vi ska nämligen på födelsedagskalas i kväll. Vi ses snart igen!

Jag vänder mig om

Hejsan! Nu ska jag berätta vad som har hänt i helgen. Mormor och morfar kom hit i fredags för de skulle gå på musikal och ta med sig mamma ut. Pappa skulle inte komma hem förrän senare, så jag var hemma ensam med farmor på kvällen. Det gick jättebra och vi hade så mysigt så!
    Vidare var vi ute på stan på lördagen med mormor och morfar, åt på restaurang och stickade en mössa som hör ihop med tröjan mamma gjort. Den blev lite knäpp, men mamma säger att den inte är riktigt färdig än. Jag fick en mössa av mormor också. Den tycker jag var lite mer normal.

image220 image219
Till vänster ser ni den som mamma gjort, och till höger mormors.
Ja, jag kommer inte behöva frysa om huvudet i alla fall...

Men det är inte det enda jag har gjort - jag rullade för första gången runt från rygg- till magläge. Egentligen hade jag kunnat gjort det för länge sedan, men jag har helt enkelt inte tyckt att jag haft behov av det. Men mamma och pappa tjatade så mycket så jag kände att det väl var dags att visa att jag kan.
    Det är faktiskt ganska kul, så nu gör jag det titt som tätt. Det är väl bara att inse att jag måste börja vända tillbaka till ryggläge snart också, för jag antar att det inte kommer någon och gör det åt mig när jag vill i all evighet.

Idag har vi varit ute på höstpromenad i min nya mössa, läst lite och lyssnat på Laleh.

image221

image215
Här läser jag en av mina pixi-böcker. Den här handlar om en mus.

Vi ses snart! Ha det bra så länge!
//Astrid

Min första flygresa!

Nu har jag mycket att berätta, som ni kanske kan förstå när att jag inte skrivit på länge. De senaste veckorna har jag haft fullt upp med att fira både farmor och mormor som har fyllt år.

Det började med att vi kidnappade farmor dagen innan hon skulle fylla 50. Tillsammans med mina fastrar och respektive klev vi på Landvetter flygplats på ett plan till Rom. Det var spännande så klart, och vilken utsikt!

image200
"Var det här jag och storken kom då, mamma...?"

image214
Givetvis måste man ha ett pass, till vilket jag pliktskyldigt lät mig fotograferas av polisen.

image222
En morgon i Rom med pappa och farmor.

image205
Att föra sig på restaurang var en av de saker jag fick lära mig i Rom ...

image206
... inklusive att läsa menyer på italienska.

image208
Bildbevis på att vi verkligen var i Rom; jag och mamma i Colosseum.

image207
Och så här kul var det i Vatikanstaten.

Det var en fantastisk resa, och eftersom vi inte hade barnvagnen med både såg och sov jag mycket i bärselen på mamma och pappa.
Jag fick en fin bok på italienska också, den handlade om djuren på landet. Så lite av språket har jag också fått med mig. Fast det är svårt - det blr mest "da da da da".

När vi kom hem från Rom var det dags att åka hem till mormor och morfar. Där njöt vi av det fina höstvädret, till och med premiärgungade jag i gungan jag fick av Vico från tyskland i somras.

image209

image210
Ja, det var riktigt roligt!

image211 image212
Mormor med höstblommor, och jag har fått hedersplatsen bland barnen i Niclas skolbuss.

Vi hade så klart kalas för mormor också, liksom för farmor när vi kom hem till Karlstad igen. Så som ni förstår har det varit en hel del kalasande på sista tiden.

Förresten så måste jag också berätta att pappa sprang Lidingöloppet i lördags. Och jag var så stolt över honom när han åkte dit alldeles ensam, sprang de tre milen i regn och gyttja och sprang tillbaka till tåget för att hinna hem samma kväll. Så här såg hans skor ut när han kom hem, och han såg ungefär lika dan ut själv också fastän han hade dushat...

image213
Egentligen är de vita...

Nu måste jag sluta, men vi ses snart igen!
Kram från Astrid.









RSS 2.0