Grattis mormor!

... i efterskott! Den här helgen var vi i Berghem och överraskade mormor, som fyllde 65, med festligheter. Morbror Niclas körde oss alla i sin skolbuss till en fin restaurang i Göteborg den dagen, och dagen efter åt vi moster Annas smarriga tårta.
Det var första gången William var i Berghem och träffade alla våra kusiner. Han fattade nog inte så mycket själv, men vi andra tyckte det var väldigt roligt.

 
På restaurang Sjömagasinet i Göteborg.


Linnéa och Alfred är verkligen toppen! De var roligast på hela restaurangen.


Pappa försökte involvera William i skålandet, men han verkade inte hänga med
på noterna riktigt...



Men jag gillar ju bubbel!


Vi hade många fina stunder med våra kusiner.


Och några fina höstpromenader - här på väg att hälsa på några små fina hästar.

Det var en stor helg - när jag visade min lille bror runt i Västergötland. Men det var inte bara i Berghem, för vi hälsade även på faster Amanda och Henrik när vi for åter mot Karlstad på söndagen.

Och jag tror ändå att han växte lite i och med denna resa, för nu har han börjat se sig omkring mycket bättre och ger till och med ifrån sig ett och annat leende och ett och annat litet "gg".

Jag hoppas vi får träffa dem alla där nere snart igen, när mamma ska ha födelsedagskalas.

Förra veckan hade vi lite besök hemma också. Ellinor och lilla Elvira, som bara är tio dagar äldre än William, kom hit en solig dag. Vi var ute i trädgården när jag kommit hem från dagis, och då lät jag Elvira ligga och vila jämte William på min plats i vagnen.


Gulligt va?


När dagis är slut vid två brukar jag och mamma ha mellanmål på altankanten.
Den här dagen var det lite extra gott med fruktjuice och kex.

Annars så sysselsätter vi oss lätt här på Kvarnberget. Jag brukar lyssna på skivor, som jag själv kan sätta på och stänga av. Mina favoriter är Mamma Mu får ett sår, visor från Barnkammarboken och Ludvig van Beethoven. Men min allra största favorit är fortfarande "Mercy-låten", men den lyssnar jag på i pappas mobil, och då sjunger och dansar jag så hela huset svänger.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. Men vi ses snart igen!
 

Grattis farmor!

Jag vill börja med att skicka ett litet grattis från mig och brorsan till farmor som fyller år idag! I går var vi på kalas hos henne och åt tårta. Det var Williams första kalas, och det var på hans 1-månads-dag. (Grattis lillebror!) Själv har jag just blivit 17 månader och kan prata i små meningar som en stor flicka.


Mums för g-mormors tårta!

Och så har vi haft besök av mormor i drygt en vecka, men hon åkte hem till morfar igen i torsdags... Det var jättekul att hon bodde här i vårt gästrum, för varje morgon kunde jag krypa ur sängen och gå in till henne. Hon och jag hittade på lite grejer om dagarna så att mamma kunde fixa med annat.


Att mormor kunde kasta med apelsinerna så här tyckte jag var häftigt.


Och en dag hjälpte vi till att klippa gräset. Det var också kul!

Och lillebror växer och växer. Han gör fortfarande inte så mycket, men låren har blivit alldeles mulliga. Fast lite mer vaken är han ju och då försöker jag lära honom att jag är syster och han är bror. Och lite bus har han börjat med...


William höll på att rycka av mormor glasögonen när hon minst anade.

Vi gjorde några utflykter när mormor var här. En dag åkte vi till Munkfors och tittade på fina tavlor, och en dag till g-morfars (eller Stickan som jag brukar kalla honom) och g-mormors husvagn i Dömleskogen.


På väg till museet i Stickans buss. Lillebror sitter på precis lagom avstånd från mig.


Jag och g-mormor Astrid gick till bäcken.


Sen fikade vi i förtältet.

Vi har haft andra på besök också. En dag kom Esaias och hans mamma hit med present till William. Då åt vi bullar i soffan.



Leah var också här en dag, och hon var jättego! Hon är en lite större och roligare bebis än William, för man kan ju få lite mer kontakt med henne.



Och så lite vanligt kvällsmys:





Tack för idag!
//Astrid & William





Min bror och jag

Nu har jag haft en bror i nästan tre veckor. Idag var jag och mamma med honom till Gro, som är min barnsjuksköterska på BVC också, och vägde och mätte honom. Han väger redan 3690 gram och är 51 cm lång. Han har växt mycket, men är fortfarande väldigt liten tycker jag...

William har en egen napp, som jag brukar vilja ta hand om. Han spottar ju ut den för jämnan och då kan väl lika gärna jag få ta den? Jag tycker nämligen att den som har flest nappar samtidigt vinner. Fast det är också kul att stoppa in nappen i munnen på lillebror ...och ta den igen när jag tycker att han inte behöver den längre. Sen så är han ju mycket gosigare också när man kommer åt munnen och kan pussas.


Det här var på BB, första gången jag träffade min lillebror. Jag provade om han ville ha
min napp, men den var tydligen lite för stor...


Jag har fått en egen bebis också, av farmor. Det är en docka som heter Kajsa. Jag brukar byta blöja, mata och bada henne. Precis som mamma gör med William.


Williams blöjor är precis lagom till Kajsa.


En nybadad William. Han är lite frusen av sig, men precis som jag njuter han när
han blir invirad i en varm handduk.



Mitt gamla babygym har plockats fram igen. William gillar särskilt muminmammans randiga förkläde. Och det är inte lätt att låta bli att gosa med honom när han ligger där på golvet...

Den nya syskonvagnen som vi har tycker jag var ett bra köp. Det är ju lite trängre än i den gamla, men det är bara bra. När jag blir trött kommer man lätt åt att pilla ur nappen ur Williams mun för att sedan somna gott med fingrarna mot hans lena ansikte.


Här sover vi båda två på väg hem från stan.

Förra helgen hade vi gäster här i vårt hus. På fredagen kom Amanda och Henrik och sov över, och på lördagen kom mormor och morfar. Farmor, g-mormor, g-morfar och Linn var också här på lördagen och vi firade lillebrors födelse.
Gammelmormor hade bakat tårta och gammelmorfar hade skrivit en sång om lillen, och lite om mig också...

Här är lite bilder från den helgen:












Mormor har gjort en likadan mössa till lillebror som hon gjorde till mig när jag var nyfödd.


Ibland är Wiiliam faktiskt vaken också, men det är inte ofta...


Pappa och William är ganska lika tycker jag. Förutom mössan och skägget.

Vi ses snart igen!
Kram Syster & Bror

RSS 2.0