Willies första flygresa

Hej! Först vill vi bara säga grattis till faster Linn som fyller år idag! Jag kommer och sjunger för dig på lördag.

Nu ska jag hjälpa Willie att berätta om vad han har varit med om. Man kan kanske säga att det har varit lite ombytta roller, med tanke på att jag gjorde nästan precis samma sak förra vintern, tiden då han - om det nu ens fanns en tillstymmelse av honom - var mycket mycket liten i mammas mage.

Han har nämligen varit med mamma och pappa i Österrike, medan jag stannade här i Karlstad. Eftersom jag redan "been there, done that" var det inte mer än rättvist att han fick ha mamma och pappa för sig själv ett tag. Jag stannade här i Karlstad och bodde hos farmor, och togs även om hand av g-mormor och g-morfar. Det var jättemysigt och kul på alla sätt!


Ombytta roller i vagnen. Jag brukar klättra upp i vagnen och lägga mig på Willes sida,
det är så mysigt där...


Precis som jag fick William först åka till polisen och ta kort för pass. För er som vill jämföra kan ju kolla på:

http://ljuvastrid.blogg.se/2007/october/min-forsta-flygresa.html och

http://ljuvastrid.blogg.se/2007/december/osterrike.html


Stilig!


När brorsan köper biljetter på Arlanda...


... blir jag bortskämd i Kil!

Resan mot Österrike tog de först med tåg, sedan flyg, och sedan buss. Skönt att slippa tycker jag... men William var tydligen jätteduktig!


Uppe i luften!


Pojkarna i familjen har kul på flyget.


På bussen började det bli lite tradigt, men då somnade lillebror så gott i sitt säte.

Väl framme i Österrike börjades det med avslappnande aktiviteter med en gång. William har faktiskt inte badat i ett riktigt badkar förut, så det unnar jag honom. Nu kanske jag kan ta hjälp av William när jag ska övertala mor och far att skaffa ett sådant igen...



På pappas företag jobbar en väldans massa killar, och några väldigt snälla tjejer också, som verkligen kom att gilla Wille. På middagarna i restaurangen på Salzburger Hof kände han sig lite av en medelpunkt och charmade alla som gick förbi honom för att hämta eller servera mat.


Jag tror inte Wille behövde anpassa sig så mycket till sällskapet, utan det var snarare de
stora tuffa killarna som lade sig på hans nivå när han charmat dem med bara ögonen.



Och Pelle, vet jag också, är en kul typ!

William var ju inte den enda lille killen som var med på resan, utan också lille Walther som inte är mer än fem dagar yngre. Mammorna drog omkring de här två i byn varje dag i vagnar lånade från hotellet.


De sov så gott i den friska alpluften.

Sedan så åkte mamma och William ut på slädfärd upp i bergen. Pappa kunde visst inte följa med för han hade fått ryggskott, stackarn...


Mamma och William i släden bakom bjällerprydda ardennerhästar
med stora manar och prickig päls.


Själv hade jag som sagt det väldigt bra här i Karlstad, och behövde inte alls vara ledsen. Men när mamma, pappa och Wille kommit hem igen, blev jag så klart väldigt glad. Jag hade en hel del att berätta, och de hade med sig presenter till mig. Bland annat det här fina förklädet som jag kan ha på mig när jag lagar mat.



Jag kunde till exempel berätta att jag gått på pottan så duktigt både hos farmor och hos g-mormor och Stickan, och försökte väl göra det här hemma sedan också. Men det blev mest att läsa tidning...




Att gosa med brorsan är bland det bästa jag vet, och päronen också så klart...

William har förresten blivit en söt liten sjukilosklump, och har upptäckt att det är de små lapparna på gosedjuren som är det riktigt intressanta. Och den här veckan ska han börja på babyrytmik i Viken, precis som jag gjorde i hans ålder.

Kram från Astrid och William!


RSS 2.0