Jag har fått en bror!

Hej på er alla! Jag har blivit storasyster!! Lillebror heter William och är verkligen liten! Han vägde bara 3000 gram när han föddes i onsdags, och var 49 cm lång.

Det är faktiskt jättekul att vara storasyster, man kan klappa och pussa och gosa med bebisen och så låter han lite roligt ibland. Jag kan hjälpa till att byta blöja också, jag vet vad man behöver plocka fram och kan torka lite också.








Här åker vi tillsammans i syskonvagnen för första gången.

Eftersom vi nyss hämtat lillebror på sjukhuset så har han inte hunnit göra så mycket roligt jag kan berätta om. Han sover mest, och pruttar och äter.

Däremot har det hänt en hel del annat också som jag faktiskt fått en del klagomål över att jag inte bloggat om. Vi har ju flyttat till ett hus, och så har jag börjat på dagis - kort sagt! Vi har egentligen inte internet här än, men pappa har löst det tillälligt så att jag ska kunna dela med mig av några bilder.


Här sitter jag i trädgården och begrundar det nya huset. Det är så roligt att kunna
springa omkring på gräsmattan och äta plommon som ramlat ner.

Första veckan i huset var inte så kul, det var bara en massa arbete. Alla höll på inomhus - pappa, farmor, fastrarna, mormor och morfar och några till. Men jag lärde mig allt lite om att skruva och spika och sånt där.

 
Här rivs väggar!


Själv hjälpte jag morfar laga köksbordet.

En av mina närmsta grannar är numera också min kompis! Hon heter Matilda och vi har träffats förut på babyrytmiken. Hon är drygt ett år och har börjat på samma dagis som jag.


Matilda med föräldrar kom och hälsade oss välkomna.

Dagis är förresten toppen! Det ligger precis bakom vårt hus och jag har till och med en egen grind dit in. 
Nu har jag varit på dagis i en vecka, men bara lite i början för att lära känna de andra barnen och fröknarna. De verkar jättesnälla och barnen verkar roliga.


Här är grinden i vårt staket som vetter mot dagiset.
Men det är lite väl lockande ibland att gå dit in och gunga...



Det är kul att hjälpa till i trädgården. Jag brukar samla ihop äpplen ...och äta ett och annat också.

Morbror Niclas och Mia har varit här och hälsat på. Han fyllde år också och det firade vi. De får gärna komma tillbaka snart för vi hade så roligt!


Niclas spelade på gammelmorfar Lennarts gamla vevgrammofon
och då dansade vi loss!

Nu kan jag förresten A, B, C och kan räkna 1, 2, 4, 5. Jag sjunger flera sånger utantill, främst Blinka lilla stjärna och Imse Vimse spindel, men lär mig nya hela tiden.

Nu får jag säga god natt, så ska jag försöka se till att ni ska få se nya bilder snart igen.

 

Kram från William och Astrid!









 


RSS 2.0