Trött, men vaccinerad...

Idag var vi på BVC, och jag fick två vaccinationssprutor... Jag trodde bara att vi skulle väga och mäta och sånt där som vi brukar göra, men så satte de en spruta i varje lår när jag minst anade! Men som tur var, var både mamma och pappa med, så det gick faktiskt ganska bra. Jag fick lite mat, och sedan kunde jag skratta igen. Fast jag somnade som en stock i vagnen innan jag ens hunnit sätta in nappen åt rätt håll.

image197
Så här gott sov jag, i min nya jacka som farmor köpt åt mig, på väg hem från BVC.

I går hade jag och mamma besök av gammelmormor och -morfar. Det var jätteroligt, för det var ett tag sedan jag såg dem. Vi fikade och mamma bjöd på sina misslyckade björnbärsmuffins. Men så hemskt misslyckade tyckte inte gammelmorfar att de var, trots att de var platta och krispiga.
    De stannade här på lunch också, och jag visade att jag kan äta gröt.

image196

Kram från Astrid!


Kräftskiva

Hej! I helgen har vi varit i både Skara och Skövde. I Skara hälsade vi på gammelfarmor Maj tillsammans med farfar, Elise, Amanda och Henrik. Vi fick goda smörgåsar och kaffe, och passade på att fotografera oss lite.

image193
Fyra generationer: Jag, gammelfarmor, pappa och farfar.

image194
Måste ju passa på att gosa lite med farfar också...

Därifrån åkte vi vidare till Skövde där vi bjöds på kräftskiva hemma hos "gammelfaster" Eva med familj, och träffade några av pappas kusiner och farbröder med familjer, samt ett par sysslingar till mig.
    Det var mysigt i Skövde, med många famnar att gosa i!

image195
På promenad i Skövde.

Vi hörs snart igen!
//Astrid

Mariebergsskogen

Vilken härlig dag det har varit idag! Lisa, Lova och Vidar tog oss med till Mariebergsskogen, och det var jättefint väder. Zin och Esaias var också med, det var kul! Vi har ju knappt varit där förut, vi har i alla fall inte sett oss omkring. Men nu vet vi vad det finns för djur och annat intressant där.
    Mamma var dock ovanligt dålig på att ta kort idag... men några fick vi:

image191 image192
Det var meningen att alla tre skulle var med, men Vidar hoppade ur bild så det blev så här.

Jag och mamma anmälde oss till babyrytmik också förresten, varje onsdag nu i höst. Dit går flera som vi känner så det ska bli kul!

Hej svejs!
//Astrid

Tack för maten!

image189
Mums och smask!

Jag får tacka farmor för att hon kom hit igår och tog hand om ett och annat! Mamma blev förkyld igen, ja hon var inte alls rolig att umgås med, och eftersom pappa såg till att själv bli serverad av kockarna på Grythyttan, fick vi ringa in förstärkning på kvällen.
    Medan mamma vilade var jag med farmor i köket och lagade mat. Det blev kycklingsoppa och ugnspannkaka. (Jättegott!!, mammans anm.) Jag fick också lite speciallagad mat - kokt palsternacka. Det var också gott, faktiskt.

image190

Och eftersom det blev mat över från igår kom farmor över på lunch idag. Det räckte till och med till pappa när han kom hem i ikväll från sin lilla konferensresa i Bergslagen.

Mamma och jag fick gjort lite annat idag också - vi köpte knappar till tröjan hon stickade till mig (det var på tiden eftersom hon gjorde den i somras!), vägde mig på BVC, dansade till Electric Banana Band och bakade chilimuffins.
    Jag väger nu 6720 gram och är ca 65 cm lång, så jag följer min kurva.

Tack för idag!
//Astrid



9/11

Hejsan! Igår var Lisa och Lova här. Vi fikade, åt både björnbärspaj och lunch och hade kul. Lova fick låna min stol att sitta i vid matbordet. Hon behöver ju inte det där uppblåsbara stödet, och jag satt gärna i mammas knä och tittade när hon åt.
    Skulle vara kul att träffa Vidar snart också, och pappa Tobias.

image184
Här är vi båda ganska trötta, efter att ha gjort av med ganska mycket energi tidigare...

I helgen var vi och tittade på danskonst (konstig dans) på torget. Jag sjöng med i musiken lite grand, nästa år kanske jag kan vara med och dansa. Tror du inte?
    Sedan visade jag pappa det nya IKEA-varuhuset. Han tyckte mest det var trångt. I gengäld fick jag och mamma försöka lära oss lite om fonder och börsen...

image187
Här försöker vi sätta oss in i materialet från East Capital.
(Det gäller att försöka se intresserad ut!)

//Astrid

Förkylt

Den här veckan har mamma varit lite sjuk, så pappa jobbade hemifrån i tisdags så att han kunde ta hand om oss lite grand. Nu verkar det som att pappa fick en bacill som tack för hjälpen, som verkar göra honom ganska trött...
    Än så länge har han inte fått vila så mycket, någon måste ju hoppa med mig också och man får ju passa på när han är hemma. Men nu är det ju snart helg så då kan han ju vila upp sig.

image181 image182
Det är ju så roligt att hoppa, kom igen nu pappa!

Annars så sitter jag numera i min nya stol när jag filosoferar över ditt och datt...

image183
"Mamma, den där storken och jag, flög vi in genom fönstret eller?"

Skriv gärna fler kommentarer! Det är så kul!
Hej, för den här gången! //Astrid




Hösten är här

Nu är det kyligt i vinden. Men vi tycker det är mysigt, för solen skiner ju ändå och man blir inbäddad i mjuka kläder och filtar när man går ut. Det rör sig så livligt i löven på träden, och det kan man ligga och titta på från vagnen när vi är ute och promenerar. Vi har faktiskt blivit lite förkylda också, mamma och jag, så vi får väl rå om varandra.

I veckan var vi på den sista föräldraträffen på BVC, och jag fick massage igen. Det blir roligare att se de andra barnen för varje gång. André, Fredrika, Frida och Nellie var där.
    På lördagen var vi på det nya IKEA, mamma, farmor, Linn och jag. Vi hittade flera bra saker till mig, bland annat en stol och en struts. Jag har ju varit på IKEA förut, så det var ju inget nytt i sig, men jag hade kul ändå!

image176 image178
Här ser ni hur kul vi hade i restaurangen, och strutsen som jag köpte.

image179


Numera sitter jag i min nya stol och äter och dricker ibland. Gröten är faktiskt ganska god har jag kommit på, men man blir ganska törstig av den, så både tallriken och muggen jag fick av Monique kommer väl till pass. Är jag inte duktig?

Hej då!
//Astrid


RSS 2.0