Hälsning från Australigen

Pappa och Lilla Gubben är i Australigen, jag såg till att hästen fick följa med så att pappa inte skulle känna sig ensam. Här kommer äntligen lite bilder från min vän Lilla Gubben när han duschar, går på toaletten, sover och jobbar. Det är tydlgen det man gör i Australigen.












Grattis mormor!

Den här gången är det mormors tur att bli gratulerad! Mormor fyllde ju år idag, men kommer till oss på onsdag. Det ska bli så kul, och då kan vi gratulera henne ordentligt!


"Jag ska måla hela världen lilla mormor..."

När mormor kommer hit ska hon få se vad fint vi håller på att göra i tvättstugan! Jag och William har fått äran att måla ett konstverk på den annars så vita väggen. Fast vi fick avbryta när vi kom på att det var oljefärger vi använde, som var lite svåra att tvätta bort från hår, kläder och golv... När vi fortsätter ska vi använda rätt sorts färg. Mormor kanske vill hjälpa till då?

Jag ska passa på att visa några fler bilder som jag hittade i kameran. Så här såg det ut när vi började. Ja, lillebror var så duktig så! Fast vi fick klippa bort några blå tussar från hans hår efteråt...



Pappa är ju fortfarande bortrest. Tur att vi fick umgås med släkten, inklusive lille Bertil, på farmors kalas i helgen då! Och så har vi ju börjat på Knatteskutt! Det är idrott och gymnastik, där man får prova på olika saker varje gång. Först anmälde vi mig och Matilda, men sedan fick William också vara med, fast han inte är mer än tre år. Se här, jag och Matilda hade nästan precis likadana gympakläder på oss! Lustigt va?


Är man bästisar så är man!


Här får vi instruktioner och tränar på att vänta i kö.



Sedan så har vi lekt med massor av kompisar. För några veckor sedan var vi i Onsala och hälsade på mammas gamla klasskamrater och deras lilla Clara. Åh vad hon var gullig den lilla!


Tripp, trull, trapp.

William var som vanligt väldigt kärvänlig mot den lilla kompisen. Han sa "jag äälskar Clara" (säkert minst lika mycket som han äälskar Madonna). Medan jag ritade en teckning passade han på att gosa lite med henne.



Det gick tydligen hem...

En annan dag skulle Siri följa med oss hem från dagis. Det var superkul, och vi pratade om det hela dagen till mamma kom. Vi åt plättar med sylt på.



Esaias och hans familj har också varit här några gånger på senaste tiden. Vi hade också jättekul tillsammans, särskilt när vi åt glass.



Och igår var Elvira och Moa här också. Vi tog en promenad till Mariebergsskogen tillsammans och sedan blev vi inbjudna på äppelkakekalas hos vår nyfunna granne på vägen hem. Vi skulle egentligen hem och äta, men det var mycket roligare att stanna och leka, och kaka och glass funkade bra som mat det med!


Vår granne är en tjej som går på vårt dagis, fast på en annan avdelning. Vi visste inte hur nära varandra vi bodde! Tänk vad kul att kunna springa över till varandra nästan när man vill och leka! På hennes gård fanns det några andra barn också, som vi inte hade träffat förut.


William verkade socialisera sig bra, som vanligt...



Och idag kom våra mammor och hämtade oss samtidigt på dagis, och då råkade det bli så att de följde med oss hem och åt. Så vi fick leka idag också!

Tur att vi har sällskap när pappa är borta. Jag saknar honom, och William med - det hörde jag att han sa till mamma förut. Den här bilden är till pappa för att påminna om hur det är på den här sidan jordklotet just nu:



Kram från Astrid och William!


Vi får skaffa oss ett piano...




Grattis farmor!

Får ta och gratulera farmor lite i efterskott, för hon fyllde ju år igår. Jag hälsar till dig farmor med den här somriga bilden du tog när vi var och plockade jordgubbar i somras.

Tack vare den där plockningen kan jag fortfarande smaska på torkade jordgubbar.

Men vi ska gratulera farmor ännu mer i efterskott i helgen, tillsammans med fastrarna, farbröderna och Bertil. Pappa åker till Australigen så han kan inte vara med. Det blir tråkigt när han åker, men vi ska nog klara oss. Mormor kommer ju hit nästa vecka (hon fyller ju också år snart!) och håller oss sällskap.

Snart ska jag visa ännu mer bilder på skoj vi har hittat på den senaste tiden. Men till dess - stor kram!

Angel

Ibland överraskar vi mamma och pappa med sånger som de inte trodde att vi kunde...


RSS 2.0