Påsk och kalas!

Nu ska jag berätta om påskhelgen! Det började med att mormor och morfar kom hit. Det är ju så mysigt när de sover i gästrummet, precis intill mig och Wille. Och när vi får besök från landet, då händer det plötsligt väldigt mycket i vår trädgård. William tog till sig morfars kunskaper och gjorde påskfint. Vilken tur att han fått en skottkärra av farfar så att han kunde hjälpa till på riktigt!
Stark i armarna får man va...


...och så tömma i komposten!

På långfredagen var det dags för kalas - igen! Den här gången var det släktingar som var inbjudna för att fira min fyraårsdag. Som ni ser hade jag redan fått en fantastisk Tingelingklänning av mormor och morfar som plingar vackert när man rör sig. Den vill jag ha jämt!


William var fortfarande lite trött på att inte vara den som firas, men han fick i alla fall
ha mina röda lackskor hur mycket han ville.


Farbror Henrik var duktig på att bygga upp mitt nya lektält.
Amanda har en väldigt stor mage...

Det var ju som tur var jättefint väder även på detta kalas, och vi var ute mest hela dagen.



Och vet ni vad jag fick av Thomas och Lena? Jo, ansiktsfärger! Och en hel bok med exempel på hur man kan måla sig - så nu kan vi bli vad som helst - när som helst!
Lena jobbar på dagis och vet hur man gör.


Grrrr.... ett lejon!

Och det var mycket dragspelsmusik, precis som det ska va - och jag fick en egen låt som Stickan skrivit! Grannarna tyckte nog det var lika trevligt som vi.



Och vittrornas barfotadans i gräset gick inte att motstå!



Gammelmormor hade bakat gula tårtan till mig, med extra mycket gult och massor av jordgubbar på!



När William vaknade från sin middagslur ville ju han också vara ett lejon - och vilken tur då att vi har färger så det räcker! Mamma hjälpte honom och vips så var han också ett livsfarligt rovdjur.



Förresten så har han slutat helt med blöjor nu, min lillebror! På kvällen upptäckte vi att nattblöjorna var slut... så då fick han vara utan, och det gick jättebra! Duktigt va?
Energin var på topp och tog man bara på sig en passande dräkt kunde man göra svåra akrobatiska övningar.
Fast pappa kunde även i jeans... Han var lika vårtokig som vi barn!
På påskafton var han fortfarande lika galen...
På påskafton åkte vi allihop till Stickan och gammelmormor i Kil. Vi fick påskägg med mörk choklad och såpbubblor och spelade fotboll och gick till skogen. På kvällen grillade vi hemma hos oss.
Lördagen var en riktig lat-dag, då vi tog igen oss och smälte all påskmat. Vi gick i och för sig en promenad för att känna på vattnet. Mormor var sugen på bad som vanligt...
Men vet ni vad det var på söndagen? Jo, då var det morfars tur att fylla år! Vi väckte honom med tårta och paket, precis som de gjorde med mig på min födelsedag.
Han verkade bli glad när vi väckte honom med sång och gos.

När måndagen kom var det dags för mormor och morfar att åka hem. Så vi drog ut på frukosten och satt och pratade en lång stund. Mormor berättar alltid så roliga historer!



När de hade åkt hem, då var det dags att börja förbränna den där påskmaten som vi smällt i oss! Farmor drog med oss till Kilenes löparspår. Pappa fick faktiskt åka och köpa nya springskor till mig, för jag hade vuxit ur mina. Medan farmor, Linn och pappa sprang en massa olika spår, sprang jag, mamma och Wille det blå. Sedan lekte vi i lekparken och hade picknick.
Det var allt för den här gången - och ta inte för givet att ni känner igen mig i fortsättningen...



Hoppas ni haft en lika god påsk som vi!

Inom kort ska ni få se vilken underbar långhelg vi har haft med mormor och morfar i huset, och med släkt och vänner här i Karlstad! Men det blev så mycket bilder så det tar lite tid att gå igenom...

Men här kommer en hälsning från påskkungen och hans katt. Mjau!


Min dag!!

Idag har jag fyllt fyra år! Ni ska få se hur jag haft det. Det började med en svag aning om någon som sjöng någonstans lååångt borta. William blev lite frågande eftersom jag tydligen inte vaknade när de sjöng för mig i morse...



Men efter en andra sång och fyrfaldigt leve så vaknade jag!



Det var precis som jag hade tänkt att det skulle vara - massor av paket och tårta med fyra ljus!




Kortet läste jag själv. Det var från pappa, mamma och William som också hade ritat till mig.

Wille var lite ledsen för att inte han också fick fylla år, fastän han hade fått ett eget paket innan jag vaknade. Så han fick hjälpa mig att öppna mina, och han öppnade ett paket med en Madicken-klänning i. Jag fick fina skor till också... Det här är vad jag hade på mig på dagis idag:



Efter paketöppning gick vi ner och åt tårta enligt traditionen - mysigt som vanligt!



Mamma kom och hämtade oss lite tidigare idag, och jag föreslog att vi skulle gå och köpa glass. Och eftersom det var min dag fick jag bestämma - så jag tog min nya sparkcykel som jag fick av farfar och Elise i helgen, och så begav vi oss till affären.



Eftersom jag fick ha mina nya finskor till dagis och till affären idag, ville ju William också ha fina lackskor. Vi letade upp ett par röda som jag vuxit ur och William blev jätteglad! Och eftersom jag fick ha mina, kunde inte mamma säga något om att han gick till affären i sina...


William hade också fått ett eget kort på posten från mormor och
morfar idag, precis som jag. Det höll han hårt i!


Senare kom farmor med ännu mer paket - å vad roligt det var!! Jag fick två klänningar och så fick jag och brorsan var sin riktig liten bakform som vi kan laga mat eller kaka i.



Jag måste ju också berätta om helgen som var riktigt innehållsrik! Det började med att farfar och Elise kom hit i fredags. Det var mysigt, och vi var ute och gick och cyklade på lördag förmiddag. Efter lunch gick vi till leksaksaffären och jag fick den fina rosa Hello Kitty-sparkcykeln. Oj, vad stolt jag blev. William fick en riktig liten skottkärra.


Lite fotboll hann vi med också. (William skulle som vanligt vara precis som mig
och ha cykelhjälm trots att han inte har någon cykel...)


Sedan, må ni tro, var det cirkus för hela slanten! Farmor, pappa, mamma, Wille och jag åkte till det stora cirkustältet och fick se så mycket roligt! Jag fick rida två varv i trav utan att någon höll i mig - oj vad det gick! Och kan ni gissa vad William gjorde? Han ville inte rida på hästen så han gick med på att rida på en jättestor kamel!! Han satte sig där mellan pucklarna - det var modigt gjort av en lillebror tycker jag - men han red inte iväg, vilket kanske var klokt.



Efteråt träffade jag Matilda och Smilla utanför tältet, de hade också sett på cirkusen utan att vi visste om det!



På söndagen gick vi upp och gjorde oss i ordning för barnkalas! Vi var förväntansfulla och finklädda, men fick titta på en film för att hålla oss i skinnet. Efter att ha bakat en tårta med hallon på (och smakat av) var vi sedan ute hela dagen i det fina vädret.



Barnen kom klockan två, och pappa hade köpt utemöbler i vår storlek där tårtan ställdes fram. Jag tror inte att någon kunde låta bli att sticka dit pekfingret och smaka...



Så äntligen kom pappa och skar upp av den!



Sedan lekte vi, och lekte och lekte! Vi öppnade grinden till dagisets lekpark och där fick vi ännu mer utrymme att springa runt på. Vi höll igång medan pappa så småningom tände elden så att vi skulle kunna grilla korv. Det gjorde att vi kunde fortsätta springa runt och leka ett bra tag till innan det blev kväll. Det var ett jätteroligt kalas med mina kompisar som jag har längtat så efter!



Nu ska jag sova gott, så får vi se om jag får ha Madicken-klänningen i morgon också... Kram!

Cykel- och blompremiär!

Nu har jag varit ute och cyklat för första gången i år! William ville gärna ha cykelhjälm på sig, så att han kände sig delaktig, men mer än att provsitta det vågade han inte...



Ja, det var ju riktig vårvärme i helgen. Varje dag nu så hittar vi nya blommor i trädgården. Det är jättefint! Några tar jag in och sätter i en vas (äggkopp) och några tar jag med till fröknarna på dagis.




"En typisk krokus", lär jag mamma.

Vi sov över hos farmor från fredag till lördag. Det var så mysigt och vi åt både tomtegröt och milkshake! På lördagen tog vi en promenad hem, och så mötte vi Esaias med familj i Mariebergsskogen. Det blev fika och lek på Naturum - det kan man inte göra för ofta! På söndagen var jag så trött att jag och pappa lade oss i soffan och lyssnade på "Peter och vargen" två gånger medan mamma och William satt ute och njöt av våren. De åkte iväg och köpte blommor också, och när de kom tillbaka hade jag fått krafter igen och kunde hjälpa till att vattna och plantera. Jag och William var ute ända tills det var dags att äta kvällsmat. Ni ska få se en liten vårfilm med William här, för att dela med oss av känslan. I början är den en fjäril han har upptäckt, som han är lite rädd för...



Och sist men inte minst - mitt vårskrik:



Tack för idag!

Min månad!

Hej! Nu går det så lång tid mellan bloggningarna... det beror mycket på att mamma jobbar heltid nu för tiden och inte verkar orka fotografera lika mycket varje dag. (Lika bra är väl det egentligen, hon borde dra ner på det, det har nästan blivit en ovana...) Men jag tänkte börja med en film som visar hur det går till när vi spelar spel, jag och min bror. Vi har tränat på att inte bli osams - det går mycket lättare om man pratar sig ur konflikterna har vi lärt oss, och samma sak när man spelar. Men man får ha tålamod med Wille ibland, för det har inte han....



Förra helgen var mormor och morfar här! Det var jättekul att ha dem för oss själva på fredag förmiddag när mamma och pappa jobbade. Vi saknar dem så efter att de åkte... När jag vaknade tidigt på morgonen smög jag in och la mig mellan mormor och morfar och somnade om. Se här vad trevligt vi hade det:


William målade en tavla åt stolte morfar.

Och mormor hade köpt ett broderiset åt mig, och hon lärde mig hur man gör.


En kyckling skulle det tydligen bli...


Och jag lärde mig!

På lördagen tog farmor och Amanda med oss till barnmässan. Det var lustigt, för i farmors monter fanns två stora skyltar med tecknade barn som såg ganska bekanta ut...





Det var vi! Och jag har Matildas princessklänning på mig! Hihi!

Det fikades och bjöds på underhållning på mässan också - det sjöngs och spelades teater. Och när vi gick på toa stod en stor nallebjörn framför oss i kön... den kom knappt in genom dörren till bajamajan. När det var vår tur såg William att nallebjörnen hade bajsat... Det tyckte vi var roligt!



Tur att det finns så många ballonger på mässan. William charmade några på en loppmarknad så vi fick några extra med oss hem. Tur vi hade morfar som tog hand om dem...



Och våren gör sig mer och mer hemmastadd! Det är kul när man kan dröja sig kvar på lekplatsen och i trädgården på väg hem från dagis. Det är ju fortfarande ljust ute och snön försvinner och gör det möjligt att börja använda gungor och rutschkanor med mera.

Titta - William har börjat våga sig på gungan! Han är jättemodig tycker jag, även om gungan inte får röra sig allt för mycket.



Den här helgen har också varit rolig må ni tro! Lördagen blev en heldag med Elvira och Moa och våra mammor. Vi gick till Naturum i Mariebergskogen när de öppnade, åt lunch, lekte och fikade tills vi ville ut i lekparken. Där gungade vi och ramlade i gyttjepölar tills vi gick och tittade på djuren. Sedan gick vi hem och fikade lite till, lekte massvis och åt mat tillsammans med papporna på kvällen. Sedan var vi ganska trötta...


Vi fick ett bra bord på Naturum med utsikt över viken.


Plättar fick vi till lunch - mmm.... (Jag och William var hundar den dagen för övrigt.)



När vi kom hem fick Moa lite mer utrymme att se sig omkring. William blev väldigt förtjust, han är ju svag för småsystrar det vet vi ju... Han sa att han älskar Moa. Lite illavarslande bara att han glömde sig och kallade henne för Saga ett par gånger... Han måste lära sig att hålla ordning på tjejerna!



Vi ses snart igen. Men nu ska jag skriva en önskelista, för nu är det min månad!! Hihi!

Kram!


RSS 2.0