Hos Mimmi och Vivva

Vi har varit ute på en liten resa! I måndags åkte vi med Stickan och gammel-mormor med husvagnen till mormor och morfar i Berghem. (William säger Mimmi och Vivva, farmor är Mammi.) Vädret var precis som vi beställt, och vi hade en underbar kväll i trädgården med dragspel och mat. När Niclas och de andra kom blev det ännu mer dragspel och fest till elva på natten.




Det är så kul att springa runt, runt - och pappa har också mycket spring i bena!

I Stickans buss sjöng vi en hel del och lyssnade på musik i iPoden. Med musik blir allt så mycket roligare!



Vi sov hos mormor och morfar i två nätter, sista natten sov jag och William med mormor, för mamma, pappa och farmor var i Göteborg på konsert. Det gick jättebra och vi ville helst inte åka hem idag. Vi hann ju inte ens bada i sjön! Men mamma har lovat att vi ska åka dit snart igen, och vi ska få vara där själva ett tag.





I morgon ska vi på kalas hos Matilda som fyller tre år, och så ska vi äntligen få träffa Elis ordentligt! Jag sa till mamma förut att jag tycker att han ska bli stor fort!

Kram!!

Maestro!

Nu är det Williams tur att testa sina musikaliska förutsättningar. Jag tycker att han är ganska duktig, för att vara nybörjare.

 

Och så ett typiskt William-avslut:

 

 

William pratar och pratar nu. Långa meningar som: "Vad heter den pokjen där borta?" (Han syftade då på pappa förresten...)

Vi måste berättaa att Matilda har fått en lillebror!! Wille är så förväntansfull på lille Elis som föddes i torsdags. (Jag är också väldigt nyfiken, vi har bara sett honom i bilen än.) Han tycker att de ska bli lekkamrater, men vi försöker förklara att han nog måste växa till sig först... Men vi har gjort presenter till honom som han ska få snart.

Här är några badbilder från farmors kompis sommarstuga:

 

Det fanns så mycket blåbär så jag har aldrig sett på maken!


Jag lekte att jag var en sjöjungfru.

I morgon åker vi till mormor och morfar. Hurra!

 


Campingsemester

Idag går pappa på semester, vad mysigt det ska bli att ha både mamma och pappa hemma på dagarna! Förra veckan åkte jag, Wille och mamma till Elvira i Molkom. Vi hade jättekul och lekte med alla hennes saker. Jag kom på när jag var där att jag ju kan gunga själv! Jag fick jättehög fart!

Elvira ska förresten snart få ett lillasyskon, precis som Matilda, Esaias 1 och Esaias 2 också ska.

 


Elvira och Willliam fyller båda snart två år. Tänk vad passande att jag
den här dagen hade klätt mig i kläder som jag hade när jag var två!

 

I torsdags när mamma var och slarvade i Arvika, bodde jag och William på Stenåsens camping i Kil. Oj vad mysigt vi hade det, och vi var uppe sent och sov sedan jättegott i husvagnen.

 


På väg till skogen för att hjälpa tomten bygga en ny bänk.

 


Och äta blåbär!!

 


Vilken bra bänk det blev, den funkar ju faktiskt till två.

 


Men inte till tre va...?

 

Stig byggde ihop sängarna i den nya husvagnen så att vi kunde bre ut oss allihopa. Jag ritade en teckning till mamma som hon skulle få när hon hämtade oss.

 

Vi besöker gärna Stenåsens camping igen!

Kram!

 

 

 

 


Sommar med storkusinerna

Vet ni vad? Vi har två storkusiner här - de bor här och ska göra det jättelänge! Det är så himla roligt!

 


Knäppa Gustaf!



Och fina Oscar!


 

 

De är iväg och jobbar på dagarna, men på kvällarna får de inte vara ifred! De har varit här i två och en halv vecka snart, och de ska vara lika länge till!

Förra helgen var vi och shoppade tillsammans i en affär för tuffa killar, som storkusinerna, och William fick syn på en hatt. Han ville ha den, och gav sig inte förrän mamma köpte den till honom (det var rea som tur var...). Det gjorde hon nog rätt i, för han blev så glad sedan! Han älskar sin hatt!

 

 

Denna helgen var vi på kalas hos Stickan som fyllde år och där sprang vi genom vattenspridaren för att svalka oss. Vi var också och badade med Matilda och det var jätteroligt! Sedan fick vi besök av Elvira och hennes mamma - så vi har haft fullt upp.

 


"Hallå tjejer! Ni bränner er väl inte va?"

 

Men nu har vi sommarlov och är hemma med mamma på dagarna och då ska det vara både äventyr och vila. I går hade jag en ny kompis här som jag har träffat på dagis. Han heter också William, men jag kallar honom för stor-William. Och idag lekte jag och lill-William här hemma. Vi både tittar och lyssnar mycket på Astrid Lindgren-sagor, och det kan påverka våra lekar något, som t ex här:

 


Här var vi Ida och Ida som har en koja på balkongen med mylingar på taket!
Och en massa mylingar i väskan! (Det är ju Emil som Lina tror är en myling när han
kommer ut ur skorstenen på Snickarboa.)

 

Ni ska få se på några fler bilder från midsommar också. I år firade vi ju hos Matilda, där också en pojke som heter Fabian var med. Jag hade en midsommarkrans som mamma gjorde, Matilda fick prova den också.

 


Så här fina och ljuva var vi på förmiddagen.


Sedan drog festen igång med mat och dryck och allt som hör midsommar till. Vi körde hippie-tema i år.

 

 


Blomsterkransen vet jag inte vart den tog vägen... "Vad ska vi hitta på nu...?"

 

Vi gick in till det lokala midsommarfirandet med dans kring stången, men vi missade dansen precis... Fast vi såg oss omkring och hittade en rolig lekpark och lite annat att roa oss med.

 


Bara vi har varandra så kan det inte bli tråkigt.


Väl hemma hos Matilda igen så badade vi ute, hoppade i hoppborgen, drack i jättelånga sugrör med mera med mera. Tillslut började vi faktiskt bli lite trötta. Vi satte oss tillrätta i soffan och tittade på film och åt lite citron. Inget godis här inte!

 

 


Och jag somnade väldigt gott där i soffan tillslut.

 

Nu ska vi sova så att vi orkar åka och leka med Elvira i morgon. Sedan ska vi ju ta hand om storkusinerna igen efter jobbet. Kram kram!

 

 




RSS 2.0