Kalas-helg!

I söndags fyllde mamma år. Då sjöng vi så här:

 

 


Mamma blev så glad! Och vi hade kalas, redan på lördagen - och hela lördagen - faktiskt.

 



Släkten var här, inklusive mormor, morfar och Kilsfolk och hundar, och vi åt både mat och gammelmormors chokladtårta! Jag och mamma hade varit ganska smarta, för vi hade låtit alla löv ligga på trädgården, och så hade vi ställt ut lite krattor här och var - och efter maten drog jag med mig gästerna ut i friska luften - och vips var hela trädgården krattad!





Och så ett släktträd:



Stickan hade med sig fågelfrön och vi hjälpte till att servera fåglarna i det lilla huset. Det är min och Willes uppgift att se till att de får mat hädanefter!



Pappa märkte inte att jag gjorde honom kalasfin i håret:



Man blir trött av kalas också, så jag kröp ner hos William i soffan en stund. Det gjorde jag förresten här om natten också, när jag vaknade och kände mig ensam. Mamma hittade mig där när William tyckte att det blev lite för trångt. (Mes!)



Vi tog med mormor, morfar, g-mormor och Stickan ut på en promenad också. Jag ville prova hur det känns att vara ett höstlöv:



Morfar kunde inte heller låta bli...



Mormor är förresten kvar här ända till fredag! Det tycker jag och Wille är så kul. - Varje morgon går vi in och väcker henne, det tycker nog hon är roligt.


Och i måndags hade vi frisör-dag. Mamma och jag färgade håret (ja, en slinga i alla fall) och Wille klippte av sina blonda lockar! Det blev en väldig skillnad - se själva:


Före...



...och efter!
Visst blev han snygg?



Här ligger lockarna.


Nu ska vi hitta på hyss med mormor tills i morgon. God natt!







Fredagsidol (Filmtajm!)

På fredagar tittar vi på tv och har fredagsmys. Tittar och tittar förresten... vi dansar till Idol! Så här kan det se ut:

 

Andra kvällar lyssnar vi på musik i stereon - och dansar och sjunger då med. Mamma och pappa spelar en massa musik för oss som de tror att vi gillar. Det är jättespännande. Några låtar har vi redan lärt oss, och här tränar vi på själva sångnumret:

 

 

Och ibland blir det låtar som är helt nya för oss - och är det nåt som passar oss märks det direkt! Så här till exempel: (Märk också hur stark man blir av att dansa!)

 

 

Det är lite kul att jämföra med hur det såg ut förra året. Särskilt Williams stil har ju utvecklats... Det går att se i bloggarkivet (som finns här till höger) från oktober 2009.

 

Och en helt annan sak förresten - William har kissat på pottan två gånger! Och nästan bajsat en gång också... Men han har så litet tålamod, så han kan inte sitta stilla på pottan utan börjar göra akrobatiska övningar och flamsa. Ja, han är en riktig spelevink. Men blir han arg - då är det bäst att man smiter!

 

Det är så roligt, för i helgen så ska vi ha kalas och det kommer en massa släktingar. Faster Amanda, mormor och morfar kommer också, ända från långtbortistan.

 

Men nu måste vi sova - så att vi orkar dansa till Idol i morgon.

 

Vi ses!


Höstgrillning

Nu börjar det bli riktigt kallt ute - och då kan det vara mysigt att elda! Det gjorde vi i helgen, för Tuva och hennes familj skulle komma hit och grilla korv till lunch.


När pappa tänder får man stå på behörigt avstånd och titta.


Men när det är under kontroll kan man behöva pussas lite i värmen.

Det tog lite lång tid tyckte vi, innan Tuva och de andra kom...


Och nu började det ta sig!



"Mamma, ska vi inte grilla snart?" - Men just då kom de i bilen!!

Och så kom de äntligen - Tuva, hennes storebror Noa och deras mamma och pappa. Vi gick och satte oss på altanen och åt våra korvar. Det var jättemysigt! När vi hade fått lite mat i magen och piggnat till så lekte och busade vi allihopa i flera timmar!



Förresten så hittade mamma lite bilder från förra sommaren. Jag blev lite nostalgisk för på en bild har jag på mig mina absoluta favoritkläder - jag använde dem ända tills jag fick slänga byxorna eftersom det var hål i dem, och tröjan är ganska liten nu och gör sig ändå inte riktigt utan byxorna... Efter de byxorna har jag aldrig hittat några andra som jag tycker om, så nu det är bara klänningar och strumpbyxor som känns bra.


Åh vilka fina ränder det var...

Och titta vad liten Wille var!!



Hej svejs!

En teckning

Jag och William har fått var sin egen fin tusch-penna, precis såna som mamma har i sin pennväska (den som vi inte får röra). Ibland sitter vi vid vårt bord och ritar, och igår när jag hade suttit där ett tag var jag ganska nöjd, så jag gick till mamma och sa att "nu har jag ritat min finaste teckning!".

 

Så här såg den ut. Det är en prinsessa, och en häxa har förtrollat henne så att hon har flera ben och armar. Men hon har en väldigt fin klänning.

 

 

Hej svejs!


Hej!

Nu ska ni få se vad vi har gjort den senaste månaden!

En höjdpunkt var när Matilda och hennes mamma och lillebror kom och hämtade mig på dagis - och sedan gick vi på cirkus-teater tillsammans. Det var jättespännande, fast själva teatern var lite läskig... Efteråt åkte vi hem till mamma och William:


Elis börjar kunna vara med i gänget nu! Han sitter dock mest och tittar,
men William gör honom gärna sällskap och håller handen.


En annan gång åkte vi tillsammans med Leahs familj till en gård där man kunde titta på strutsar och hjortar och köpa korvar och kött. Sedan lagade papporna en fin middag åt oss alla.


Här kikar vi in i butiken där papporna stod och valde köttbitar med omsorg.

Vi har också skördat årets tomater. Det blev jättemånga! De ligger och mognar i fönstret, och när det finns röda så får man äta dem - mums!



En helg var jag hemma själv med pappa. Mamma och William åkte med tåget till mormor och morfar. Fast jag var inte bara med pappa, jag var mycket med farmor och hjälpte henne med förberendelserna för hennes kalas, och sedan så sov jag hos henne en natt när faster Amanda och Henrik var där också. Kvällen efter hade jag och pappa lördagsmys med melon, vindruvor och en helt ny film - Wall-E. Det var mysigt, men någon gång ska jag och mamma åka iväg själva också!

Mamma och William hade kameran den helgen, så här är lite bilder från deras tripp:


William hade ryggsäck med leksaker, Lilla Gubben och
en kanelbulle från Pressbyrån på tåget.



Hos mormor hjälpte han till att diska (djur!?).


Och så hälsade han katten från mig.


Badade gjorde han också, i den röda baljan.

Förra veckan hade vi fest på dagis, på kvällen. Först var vi lite blyga, för det var väldigt spännande med alla pirater som plötsligt hade intagit dagisets gård. Men sedan förstod vi att om man klarade vissa uppgifter så fick man en guldklimp. Det var bland annat att räkna sjörövare, leta benknotor och följa en skattkarta. För guldklimpen kunde man sedan köpa en glass!


Min kompis Tuva var där också.


Vi målade en tavla tillsammans, jag och Wille, samtidigt som vi åt glass. - Och ja,
det hände att Williams glass doppades i färgburken i stället för penseln...


Och förra lördagen, då hade vi det mysigt må ni tro! Mamma och pappa tog med oss på restaurang, Via Appia hette den. Vi beställde mat själva, jag och William, och vi ville ha köttbullar med mos.


Köttbullarna var nästan lika goda som pappas!


Det tyckte William också.

Till efterrätt beställde vi glass, jordgubbsglass. Och jag åt upp min ganska snabbt så att jag kunde få smaka på Williams också efteråt. Det fick jag.


Mums!

Och mormor har också fyllt år, och Frida också, henne ska vi gratulera idag! Jippie, då får jag leka med Matilda!

Vi ses snart! Kram från Astrid & Co.






RSS 2.0