Ett lååångt inlägg om våren och sommaren

Åh vilken sommar vi har haft! Den är inte slut än, men jag ska visa bilder ända från min födelsedag i april till nu. Jag fyllde ju sex år som ni förstår och födelsedagen var lika spännande som vanligt.


Bland annat fick jag en skinnjacka, och för att William inte skulle känna sig mindre tuff fick han också en.


Jag blev tyvärr sjuk när vi skulle fira min födelsedag, så jag fick ta emot gratulationer liggandes.
 

Vi fick nästan ställa in mitt barnkalas, men de som ville komma och gratulera fick göra det ändå. Så istället för en massa lekar så grillade vi bara korv. Jag var med så länge jag orkade.

 
Vår nye lille kusin Harry kom ända från Lerum. Det är han som ligger i farmors famn på bilden. Storebror Bertil sitter och pratar med William.
 
 
Vi var faktiskt i Lerum och gratulerade Bertil när han fyllde två år också. Han är så go, den lille kusinen!
 
 
Ridningen har jag fortsatt med, både på ridskola och hos Linnéa. Jag älskar ju hästar! Här är en bild på när jag fick prova att köra sulky. Jag har faktiskt precis börjat i en "riktig" ridskola, som egentligen är för barn från sju år och uppåt. Jättekul!


Och tänk, en dag kom Yohio till stan! Vi hälsade på honom och fick hans autograf.


Här är en lite sorglig bild. Vi var och firade Alfreds konfirmation i våras, och då var vi även och tittade på morbror Mattias grav. Den är fin tycker jag.
 

Som tur är har vi mobbo Niclas. Han brukar lära oss en massa skoj... hihi...


Niclas har en ljugarebänk, där gillar William att stå och snacka strunt. Klicka på bilden så får du se!
 

I våras var vi på cirkus med farmor. Det börjar bli tradition nu att gå på Cirkus Maximus på Norra Fältet. Då får man faktiskt äta sockervadd. Även om farmor jobbar på Folktandvården. 


Sedan när det blev sommar på riktigt - då blev det sommarlov och jag gick min allra sista dag på dagis. Då kunde vi äntligen göra sådant som att äta frukost ute och lata oss i solen.
 
 
Man kan också ta med sig möblerna och äta pannkakstårta utomhus på sommaren!
 
 
Men när vi var hemma och lekte så undrade våra dagiskompisar varför inte de också kunde komma och leka med oss i vår trädgård. Vi hängde lite vid (på) staketet i stället.
 
William fick ändå ta över sin bästis Georg till oss en dag i början av vårt sommarlov, när han fortfarande var på dagis. De är helt galna de där grabbarna... 
 
 
Jag och Ida, som jag hade hemma samma dag, ägnade oss åt lite stillsammare lekar. Men grabbarna fick vara med så länge de höll sig lugna.
 
 
När man varit ute och haft en massa saker för sig, som man har när det är fint väder, då kan det vara ganska skönt att gå in en stund och kanske krypa upp i en soffa. När vi var och hälsade på gammelmormor och -morfar i deras nya lägenhet med den fantastiska utsikten gjorde vi precis det. Stickan läste en bok om tomten för det får man visst på sommaren. Eller?
 
 
Men, som sagt, det går även bra att vila sig utomhus också. Hammocken är perfekt när små bröder behöver sova lite mitt på dagen.
 
 
När midsommar närmade sig, med alla fester och kalas, så var det jag som bunkrade upp med jordgubbar.
 
 
På midsommarafton åt vi lunch och jordgubbar hemma med farmor och gammelmormor. Och på kvällen firade vi hemma hos Matilda och Elis. Det var ett hejdundrande kalas!
 
 
Dagen efter var det pappas födelsedag, det firade vi lite lugnare. Han fick snälla barn i present, precis som han hade önskat.
 
 
William och Elis fick anledning att busa med varandra igen. Det är så kul att de är kompisar - småbröderna precis som storasystrarna.
 
 
På tal om kompisar så såg jag och Matilda så här lika ut i munnen när vi hade tappat våra första tänder. Nu har jag tappat en till, så tandfén har varit här två gånger.
 
Farfar kom också och firade pappa. Då grillade vi hamburgare - mums! 
 
 
Sedan blev det festival! För andra året i rad var vi med på Putte i Parken i Mariebergsskogen. Här laddar vi upp med pappa, mamma, farmor och fun aunt Linn. Mina roligaste musikminnen från i år var nog när jag träffade och fotades ihop med Britta Persson. Och när jag och Siri tittade på Oh Mothership och köpte en skiva av bandets sångerska Johanna. Hon sjunger ju också på ett par av pappas låtar. William gillade nog det mesta tror jag, särskilt godisremmarna...
 

Man får inte heller missa Värmlands prideparad! Vi var där när de startade, inte långt ifrån vårt hus. Vi fick var sin banan av en banan.

 
När farmors semester började jobbade både mamma och pappa en vecka. Då följde vi med till en stuga i Vitsand, utanför Torsby, som farmor hyrde. Linn, Amanda, Bertil, Harry, Stig och Astrid var också med. Det var supermysigt! En av de bästa sakerna där var att åka båt till den fina badstranden på andra sidan sjön.


En riktig idyll var det...
 
 
Efter det var det dags att åka hem till mormor och morfar och vara där i en vecka. Så det var bara att hoppa på tåget!
 
 
Det första William gjorde i Berghem var att hälsa på Linnéas kattungar. De hade växt lite sedan sist, men var fortfarande lika underbar söta. 
 
 
Det djur jag sprang till först var Bella. Det är inte bara hästar jag älskar, utan minst lika mycket hundar. Bella är min bästa vän! Jag brukar alltid gå ut med henne när vi hälsar på Niclas och Mia. Se vad gosig hon är!

 
Sommaren fortsatte ju att stråla så det var bad och ridning för hela slanten! Här har vi samlats ett stort gäng vid Mjölkesta' för att bada, paddla kanot och ha det gott. Jag har tränat jättemycket på att simma i sommar. Fyra simtag kan jag ta i sträck. Under vattnet kan jag ta ännu fler...
 
 
En dag badade vi tillsammans med mammas gamle bästis Anna och hennes barn Esaias och Olivia. De hade sin hund med sig och jag och Esaias hjälptes åt på vägen ner till Mjölkesta'.
 
 
En annan dag tog vi med oss hästen Fauna ner till sjön. Jag fick rida hela vägen dit och trava nästan hela vägen hem. Men det roligaste var att jag till och med galopperade!! Klicka på bilden nedan så får du se!
 
 
William vågade sig faktiskt upp i sadeln vid ett tillfälle. Men han tyckte att det var säkrast att stå still med hästen, och låtsasrida. Ganska modig var han allt!
 
 
En dag åkte vi till havet, på Getterön. Det var faktiskt första gången vi badade i saltvatten. Det fanns väldigt bra sand att bygga slott av.
 
 
Vi var också på vårt första bröllop. Det var mammas kusin Björn som gifte sig. Där träffade vi också för första gången bland andra vår treakusin Ellen.
 
 
Vi hann också med att träffa mammas släkt på mormors sida. Det var faktiskt en stor släktträff i Småland, Ramkvilla, med bland andra mormors kusiner från Amerika. Här är en del av tjocka släkten.
 
 
När vi kom hem igen var det dags att börja på fotbollsskola. De är flera barn från dagis/skolan som är med. William är inte så intresserad av fotboll, än i alla fall, men han får vara med så mycket han vill. Jag tycker det är kul och är gärna med och spelar match.
 
 
Medan mormor och morfar var hos oss ett par dagar passade vi på att ta med dem ut med båtbussen. Det ska man väl i alla fall göra en gång om året. Det är alltid kul att åka båt!
 
 
När augusti kom var det dags för oss att kliva på ett flygplan! Eftersom både gammelmormor och -morfar fyller 80 år i år, så fick de i present att vi skulle åka till Wien tillsammans. Vi har ju flugit förut, både jag och William, men då var vi så små så det minns vi inte. Det var väldigt roligt, och tog inte längre tid än att åka tåget till Göteborg.
 
 
Här sitter vi på en uteservering första kvällen i Wien. Det var otroligt varmt, upp emot 38 grader! Det var viktigt att dricka mycket och äta mycket glass.
 
 
Vi var bland annat på ett stort tivoli och inne i en jättestor kyrka. Och vi åt wienerschnitsel flera gånger till vi upptäckte att det inte var så gott. Vi var också vid det stora slottet Schönbrunn, där det fanns stora labyrinter, en djurpark med pandor och en jättekul utställning för barn. Vi fick lära oss hur det var förr i tiden både för de som bodde i slottet och de som var vanliga fattiga. Sedan fick vi prova sådana kläder som prinsarna och prinsessorna hade förr.
 
 
Den lilla prinsessan i bakgrunden ser ut att vara intresserad av den stilige marskalken.
  
 
 
När vi kom hem därifrån var de dags att varva ner från allt resande fram och tillbaka. Så nu har vi varit hemma med pappa i två veckor medan mamma har jobbat. Det har varit jättemysigt. Pappa håller ju på att göra musik och skriver låtar, och vi är gärna med honom i källaren och lyssnar.
  
 
I helgen ska vi fira William som fyller fem år på tisdag, så då kommer många roliga släktningar hit. Och på onsdag är det skolan som gäller! Det ska bli så spännande!!!
 
Kram på er, vi ses snart!
 
 
 
 
 

RSS 2.0