Ett litet steg för mig ...

... men en stor glädje för mamma och pappa. Idag tog jag mina första steg!!

Jag tycker ju mycket om att stå, och gå när någon håller mig i händerna. Och rätt som det var blev jag väldigt bra på att stå, rakt upp och ner, utan att hålla i mig. Och därifrån tog jag alltså tre små steg mot pappa (när mamma låg och vilade. Hon såg det alltså inte live.)
    Men jag är försiktig med att göra om det... en gång höll jag på att ramla, och det var lite otäckt. Men när jag håller mig i något, till exempel en bokhylla, kan det hända att jag tar några steg åt sidan.

image455 image456

Jag har också lärt mig förstå några nya ord; nu kan jag även blomman, bollen, nallen, och kissekatterna. Kissekatterna är mina favoriter, och det är också det ord jag är ivrigast att försöka säga. Men det är svårt, det blir mest K...K...Ks..
    Kissekatter finns här hemma i köket på golvet, och det finns ett par i fönstret hemma hos g-mormor och g-morfar, och så finns det ju ett par riktiga också. Dels hemma hos mormor och morfar, men också hemma hos farmor. Men den katten är tyvärr lite svår att få kontakt med. Det hade varit kul att få känna lite på en riktig kissekatt annars...

Förresten så har jag blivit så stor nu att jag kan sova borta, utan mamma och pappa. I fredags stannade jag nämligen hos farmor ända till lördagen, och det gick jättebra!

Annars så har det varit en lite jobbig vecka. Jag blev lite sjuk i lördags, och har väl inte hittat tillbaka till den rätta formen riktigt än. Mamma var hemma med mig i ett par dagar och fick en bacilusk som tack. Så hon är också lite ur gängorna. Men man kan ha roligt ändå!

Vi fick ju besök av Esaias med familj i lördags. Som sagt var jag lite krasslig redan då, men hann hälsa lite på honom ändå. Men sedan fick han leka själv med mina grejer. Han fick även prova gå-stolen, men bäst kunde han åka bakåt.

image457
Esaias med pappa Jonas.

image458
Hade gärna varit med och visat alla mina saker... men min favoritboll verkade han ju hitta själv.

Nu måste vi sova, så kanske vi är lite friskare i morgon!

Kram från Astrid

Nu har de kommit!

Framtänderna alltså! Så nu kan jag sova gott (oftare). Vi, särskilt mamma och pappa, har väntat på de där två länge, och är särskilt nöjda nu. Nu kan jag gnissla tänder också!

Jag har tyvärr inte kunnat blogga på ett tag, det har varit så mycket på sista tiden, så jag har inte fått möjlighet att låna mammas dator. (Ja, jag är lite beroende av henne när jag ska blogga...)
    Om inte mamma jobbar så är hon iväg och spökar ut sig. Förra veckan var hon borta en hel dag, och när jag såg henne på kvällen kände jag knappt igen henne - hon hade helt ny frisyr och konstiga färger runt ögonen. Men jag hörde på rösten att det var hon. Ni kan få se en bild sen om ni vill.

Jag har tillbringat två hela dagar i Kil med gammelmormor- och morfar. Första gången var förra tisdagen, och det var jättekul! Det fanns snö och jag fick åka pulka för första gången. Och vilken pulka!

image443
Det ser ganska gott ut eller hur? Och bländskydd mot de kritvita snömassorna finns.

image444
G-mormors hästkrafter behövs för att ta sig runt i skogen.

image445
Fast det där ätandet slipper man inte ens i Kil...

image446
Men knäckebröd är ganska gott.

image447
Och inte visste jag att g-mormor också kan spela munspel!

image448
Jag kunde löpa fritt i gåstolen i hela huset eftersom det inte finns några dumma trösklar.

image449
Och så här såg alltså mamma ut när
hon och pappa kom och hämtade mig
på kvällen.

Jag var förresten i Kil idag också, när
mamma jobbade. Då var vi i Dömle-
skogen och jag fick åka pulka igen.
Det var lika roligt den här gången.

Tack för att jag får vara hos er, g-mormor
och g-morfar, för det är så kul!




Faster Linn har också varit barnvakt, och ska nog vara det snart igen tror jag. När hon var här tränade vi på att gå (när hon höll i mina armar) och jag blev så duktig på det så nu springer jag helst hela tiden. Bara jag har nån att hålla i.

Linn fyllde år i helgen, och då var vi på kalas hemma hos farmor. Farfar och Elise var här och sov över, det var mysigt. Jag fick en fin röd dress av dem som jag kommer att använda mycket.
  Tyvärr glömde vi kameran så jag kan inte visa några bilder just nu från den helgen. Jag får vädja till de som tog kort att dela med sig, så kan ni kanske få se vid ett annat tillfälle.

Förresten så har jag varit på öppna förskolan också! Och pappa som har varit hemma med mig i två dagar var med mig till babyrytmiken i torsdags.

image450
Så här kul är det på öppna förskolan.

image453 image452
En vardagsmorgon med pappa, kaffe och tidningen.
Det händer mycket konstigt i världen som man kan diskutera.

En dag var vi hos doktorn med mamma. De skulle titta i hennes mage med en apparat, ungefär som de gjorde på min mage för några veckor sedan. Då hittade de inget, men i mammas mage hittade de nåt!

image454
Det är svårt att tro, jag vet, men de säger att det är en liten människa.
Fast bara 10 veckor gammal.

Ja, det är sant! I höst ska jag bli storasyster! Liten som jag är så är jag i alla fall större än den där lilla krabaten.

Vi hörs och ses!
Kram från Astrid




Sån' är jag!

För att ni ska lära känna mig lite, ännu, bättre, ska jag visa lite bilder från min vardag, de senaste dagarna:

image434 image435
Jag är inte bara en glad liten skit, jag är galen också!

image436
Plättar kan man tro är väldigt gott - men det är det faktiskt inte. Mamma fick äta upp.

Jag började på en ny termin av babyrytmik förra veckan. Det var jättekul med en massa nya barn (samt Esaias) och vi sjöng och fikade i en och en halv timma!
    Vi var också ute och fikade med Linn och Robin, och faster ville bjuda med mig till Glada Ankan på party. Jag tackade ja, men mamma såg tveksam ut...

Mamma har börjat bli ganska upptagen nu för tiden, och ska iväg på en massa möten och jobb och grejer hela tiden. Då räcker det inte att mamma lämnar mig i landstingshuset någon timma, utan då ordnade vi så att jag fick dagmamma och -pappa i fredags. Det gick jättebra, så nästa gång ska jag åka hem till dem och ha det mysigt när mamma är upptagen. Det ser jag fram emot, för det lär vara snö i Kil.

image437
Lite konversation vid matbordet. Jag visar var vi har vår kökslampa.

Och så var vi och hälsade på hemma hos Esaias familj i lördags. Jag trodde nästan att jag inte skulle hinna umgås med honom så mycket, eftersom han är ju lite yngre... och går och lägger sig väldigt tidigt...
    Men han var uppe länge, jag tror det var för min skull, och vi fajtades lite om hans leksaker.

image438 image439

Och för att bekräfta det jag inledde dagens blogg med:

image440 image442
"Konstig schamponering mamma... men stunt samma - hähä, plask plask!!"

Ja, det var allt för den här gången! Vi ses!
//Astrid



RSS 2.0