Sommarsammanfattning

Hej! Nu har ett helt sommarlov gått och vi har inte delat med oss av några bilder. Vi har helt enkelt haft så kul så vi har inte hunnit. Men nu, idag, så började vi dagis igen efter åtta veckors ledighet. Så nu ska vi se, var var vi...
Jo - två veckor efter att jag haft vattenkoppor så fick William det. Det visade sig att kopporna skulle sprida sig från Ella till mig, till Wille, till Bertil och Elis, och till och med till Robin. Hoppas det tog stopp där. Så här såg Wille ut i alla fall:


Det första vi gjorde var att fira pappa, midsommar och Bertil på en och samma gång.  Pappa fyllde ju år på midsommarafton och Berra hade just fyllt 1 år två dagar innan. Sent på kvällen innan var jag och mamma uppe och slog in paket och bakade tårta som vi skulle ha till pappa på födelsedagsmorgon.




Jag tror att pappa uppskattade det hela.


Stickan och William spelade dragspel när vi sjöng för födelsedagsbarnen. Bertil fick så klart en egen sång av Stig eftersom han fyllde 1 år.


Sedan fortsatte midsommarfirandet och jag försökte se till att alla hade midsommarkransen vid minst ett tillfälle:


Annars har det ju inte varit ihållande varmt väder, som ni alla vet, men bada har vi gjort både i sjön och hemma. Man får hålla sig nära varandra så blir det varmt...


Så småningom avancerade vi till snorkling i Mariebergsviken:


Andra veckan var det festivaldags. Putte i Parken kom till Mariebergsskogen och vi var där!


William blev lite trött, men jag kämpade på:


Det var inte bara artisterna som var bra på festivalen - när det blev lördag så fick vi äntligen gå fram till godisståndet och välja varsin klubba. Jag valde den största och Wille en "napp". (Vi har kvar dem än...)


När festivalen var slut var det dags för pappa att jobba ett par veckor. Då var vi mest hemma och lekte med kompisar. Farmor tog med oss på teater också - "Emil i Lönneberga". Sedan kom mormor och morfar hit och hämtade oss och mamma. Vi skulle vara hos dem i Berghem i en hel vecka! Vi fick den äran att sova med Linnéa natten till hennes födelsedag, och väckte henne med paket och jordgubbar på sängen.


Nere i Västergötland gjorde vi massor av roliga saker. Vi gick på Borås Djurpark, Liseberg, åkte båt i Varberg (båten hette Astrid!!) och var på hästpremiering. Linnéas häst Flora skulle visas upp och poängbedömas. Det var spännande.




I Berghem badade vi nästan varje kväll, satt och myste hos mormor och morfar, red på hästarna och lekte med Linnéa och Alfred. Vi lekte också med mammas skolkompisars barn, och jag fick en ny kompis, Nora, som är en "sommargranne" från Göteborg.





Vi hade också äran att få umgås med våra blivande katter! Linnéas katt Esther har nämligen fått en kull, och två av dem ska bli våra!! En pojke och en flicka. Vi väntar bara på att de ska bli tillräckligt stora att ta hem till Karlstad... Hihi!


När vi kommit tillbaka från Berghem var det dags för barnkalas hos Matilda och Elis. Vi stannade kvar där hela kvällen och hade mysig middag tillsammans. Sedan åkte vi hem med taxi.


Dagen efter, på Matildas självaste födelsedag, åkte vi med dem till Rottneros Park. Där finns det ju en jätterolig äventyrspark.





När fyra veckor gått var det mammas tur att börja jobba, och pappa tog ledigt igen. Då åkte vi med honom ner till Bertil i Göteborg. Farmor, Linn, Stig och Astrid var också med till en början, men vi stannade kvar i hela fem dagar. Det var jättemysigt! Bertil är i precis lagom storlek för mig att ta hand om. Vi gosar så bra ihop!



Vi inte bara gosade, vi gick också på Universeum och såg riktiga djur och riktiga dinosaurier!! (Dino-robotar alltså...)

Dessutom fiskade vi krabbor i havet med pappas kompis barn:


Förra helgen kom äntligen Niclas, Mia och Linnéa hit! Vi visade dem runt i Karlstad och åkte båtbuss, gick på museet, Mariebergsskogen och på loppis.


Ja, det var en sammanfattning av vårt sommarlov. Och idag, som sagt, var det dags att börja på dagis igen. Men nu har jag blivit så stor att jag fått byta avdelning. Vi lämnade först William på Stormhatten som vanligt och jag fick krama fröknarna. Sedan kändes det lite konstigt att gå till Skogsstjärnan... men mamma var med mig en stund innan hon gick till jobbet. När hon hämtade oss sedan hade vi båda haft en jättebra dag!
Stor kram från William och Astrid!

RSS 2.0