Jag kan spela violioliolej...

Idag fick jag min fiol! En riktig fin liten 10-delsfiol, som Amanda med flera har hjälpt oss att få hit från Göteborg. Det var tydligen inte lätt att få tag i så små fioler - men nu har jag en! Och idag hade jag min första lektion på Kulturskolan med riktig fiol. Förut har vi ju bara tränat med instrument av papp.
Här är jag på väg till min första riktiga fiollektion.
Min mössa är också ny, den köpte jag och pappa i helgen - och jag älskar den!


Jag kände lite på fiolen innan lektionen började.

Det är spännande, må ni tro, att iaktta alla stora barn som går på Kulturskolan. Många ser ut att spela fiol, men några verkar spela gitarr, cello och trumpet - och jag såg till och med en kille som cyklade ut på en enhjuling!! Det har jag aldrig sett förut! Han cyklade runt lite framför mig för han märkte nog att jag tyckte det var häftigt...
Min fiollärare heter Bosse, och han är jättesnäll. På tisdagar har jag lektion tillsammans med en flicka som heter Vera. Hon har en ännu mindre fiol än jag, och det var första gången för henne också idag med riktig fiol. På fredagar brukar vi ha grupplektion och då är vi sex barn.
Strängarna heter Erik, Anna, David och Gustav. Här spelar vi på en i taget.
Det fick vi i läxa att träna på till nästa gång.

Förra gången jag och Vera hade lektion i hop i den stora salen fick vi göra lite allt möjligt. Vi sjöng när Bosse spelade piano till exempel...
Sedan så turades vi om att leda lektionen. Här visar jag hur de andra ska spela "Köttbullar med lingon" på pappfiol. Allt för att träna på hur man håller och hanterar instrumentet. Vi skulle ju vara väl förberedda när de riktiga fiolerna kom.
Det är jättekul med fiol och jag vill spela hela tiden, men jag antar också att det här innebär att jag borde kunna spela rockgitarr när jag blir lite större. För det drömmer jag om...
William är väldigt förstående i det hela också. Han stannar så snällt kvar på dagis den stunden jag har lektion, med vetskapen om att han kommer att få göra likadant när han är fyra år. Sedan så fick han prova min fiol hemma - och han var faktiskt riktigt duktig!
Vi ses snart igen! Kram!

Jag kan cykla!

Hej igen! Jag är ganska stolt, för när mormor och morfar var här och passade mig (medan pappa och Lilla Gubben var i Australien och mamma jobbade) så lärde jag mig att cykla utan stödhjul! Mormor tyckte det var roligt för hon har lärt flera av sina barnbarn när de var små, och nu var det min tur. Det tog bara en dag, och både mamma och pappa blev rätt så förvånade när de kom hem.



Vi var och åt på restaurang med mormor och morfar också. Vi ville ju fira att morfar slutat jobba, så att han och mormor kan komma hit oftare och stanna längre. Det tyckte vi var festligt! Vi firade också mormor som hade fyllt år nyligen. Mamma och hon gjorde något busigt för att fira just det, men det var nog en liten hemlis!




I lördags hade vi kalas för mamma, som fyllde 23 häromdagen.

Här sjunger vi!


Se vilken fin (och goood) tårta gammelmormor hade gjort!


Jag valde ljusen.

Mamma fyllde egentlgen på måndagen men då var hon hemma med oss för William hade feber. Kanske hade han fått det av mig, jag var ju sjuk en dag veckan innan. Eller pappa - han var faktiskt jättedålig hela kalaslördagen... Jag kom på att jag skulle göra en dundermedicin till honom med eget recept på clementin och banan. Jag tror det funkade!

Först dela och mixa...

...sedan medicinera.

Och i söndags, medan pappa frisknade till, var vi iväg på Knatteskutt igen. Den här gången spelade vi fotboll, och föräldrarna fick gå ut så att de inte skulle störa. (Men mamma, Frida och Matiladas morfar kunde inte låta bli att kika in genom dörren...) Efteråt följde jag själv med Matilda hem och vi var ute och lekte och ritade på asfalten en lång stund. Jag gjorde mitt första riktigt stora konstverk.


Matilda tyckte det såg ut som en elefant ...en monsterelefant i så fall.

Kram från oss!

Lilla gubbens vykort har kommit fram!

Hej!

Jag har inte skrivit sedan pappa och Lilla Gubben kom hem! Vi längtade efter dem så mycket... Men vi hade kul också, för mormor och morfar har ju varit här hos oss. Tänk att Lilla Gubben har varit så långt som på andra sidan jordklotet!! Förra gången såg han ju inte ut att göra mycket annat än att jobba och bo på hotell, men nu ska ni få se när han var ute på sight-seeing i självaste Sydney:


Först lite häng i lobbyn, och vänta på Micke som var lite sen från frukosten.


Sedan ut och känna på vattnet. Det blåste lite, så han struntade i att bada.


Operahuset!


Fin stad, tyckte Lilla Gubben.




RSS 2.0