God Jul!

Julbilderna kommer senare, vi har ju fullt upp med att leka med våra jullklappar nu!
Kram och god fortsättning!

Fjärde advent!

Igår tände vi det fjärde ljuset och det betyder framför allt en sak - snart är det jul!


De två julgranarna har jag och William gjort när vi julpysslade med mamma i lördags.
Och de två frostade ljuslyktorna har vi gjort på dagis.


I fredags åkte vi med Stickan, Stor-Astrid, farmor, Linn, Robin och mamma och skaffade julgranar. En ska vi ta in och klä dagen före julafton, och den andra satte pappa ute i trädgården med lampor i. Det är jättefin, särskilt eftersom det har snöat ännu mer i helgen.

På fredagskvällen var Matilda här med sin familj och åt fredagssallad. Vi ville sitta för oss själva vid det lilla bordet, och det fick vi. Vi lekte och lekte nästan hela natten! Jag hade längtat så mycket efter min bästis så jag var alldeles lycklig.



I lördags gjorde vi dels lite julpyssel, som ni såg ovan, men dessutom julstädade vi! Vi såg fram emot att få hjälpa till jättemycket, och vi fick var sin trasa och en hink med vatten. Främst gjorde jag och William kakelugnen ren, men även andra ställen (som tål vatten...) blev glänsande rena.





Efter lite traditionsenlig bastubadning åkte vi hem till farmor, för mamma och pappa skulle ut på julbord. Vi hjälpte till med julstädning även hos farmor, på vårt sätt. Efter plättlunch kom mamma och pappa och hämtade oss för vi skulle hem till Tuvas familj och ha lite "fjärde advents-mys". Det var superkul att leka i Tuvas och Noas lekrum. Vi hade disco också, det var nog allra roligast!

Vi rundade av helgen med lite live-musik. Jag framför två egna låtar, vi börjar med "Momster-Mon" (inte Monster Mom, mammans anm.) Det är egentligen en låt på engelska, men jag har översatt för dem som inte förstår det språket.



William körde också några låtar, men mest covers. Han var faktiskt väldigt duktig, men tyvärr är han ju lite otålig av sig, så mamma hann inte fånga en hel låt på film:


Och här kommer den sista låten som jag skrivit, och den heter "Klippan med den rosa manen": (William är som vanligt lite otålig i bakgrunden.)


Sankta Lucia

Jag lovade ju att det skulle komma mer lussebilder från själva Lucia-dagen. Tyvärr blev det inte så bra bilder från just dagis (mamma hade inte laddat batteriet i kameran...) men en bild som trots det visar hur mysigt det var ska ni få se:


Jag höll Tuvas hand hela tiden, vi satt i mitten. William satt strax bakom och
syns därför av förklarliga skäl inte så bra.


Men det var inte slut där, vi tog en lusserunda till på eftermiddagen. Och var ingen hemma lämnade vi en liten luciahälsning och pepparkakor som vi bakat själva.


"Tar du ton Astrid?"

Och nu ska ni få se när vi överraskade farmor och de andra på Landstingshuset men vårt lilla lussetåg:



Ja, vi stannade ett kontor för tidigt, men det gjorde inget för jag tror alla blev glada för vårt framträdande.

Vi syns snart igen!

Tredje advent ...och Lucia!

Jag har inte hunnit blogga sedan första advent ...men nu har vi i alla fall tänt det tredje ljuset!



Och så är det Lucia-tider - det är något jag gillar väldigt mycket! Vi har tränat på lusse- och julsånger ganska länge på dagis, och redan i onsdags var vi och lussade. Det var Stickan och Stor-Astrid som anlitade oss till handikappförbundets luciafirande i Kil. Jag var Lucia (såklart) och William var tomte. Det var tre andra småtomtar där också och tillsammans blev vi ett jättefint tåg.

William stoltserade med sitt tärneljus, som han var ensam om att ha.

När kören sjöng och Stickan spelade dragspel stod vi och såg fina ut.
Och sjöng med ibland...

Lusse-teamet.

Efter att vi tågat ut igen till tonerna av Sankta Lucia så agerade vi hjälpredor. När Stig höll i paketauktionen delade vi ut paketen till köparna och tog emot pengarna. Vid lottdragningen var det jag som drog vinstnumren, för jag hade lämpligare fingerstorlek än Stickan till det. William delade ut vinsterna och samlade in vinstlotterna. Efteråt fick vi var sitt gossedjur som tack.
Den här helgen har vi julbakat hos farmor. Amanda kom hit i fredags och hon och farmor hämtade oss på dagis. Sedan var det lussebullebak på kvällen och sedan sov vi över. På lördagen bakade vi pepparkakor. Det var jättekul!

Först kavla...

...sedan trycka ut kakorna med formar. Koncentration krävs.

Mmm gott... va?? Var det någon som såg det?

Oj.. tihihi... Men farmor sa att man fick smaka lite av degen!

William hade sitt eget sätt att göra pepparkakor.

Amanda var pepparkakschef, tror jag. Pappa var mest rådgivare.

Jag spelade stämningsfullt på pianot efter noter i pausen.

Vad har vi gjort mer sedan sist då... Jo - jag var på julmarknad förra helgen, med farmor och mamma. Rätt som det var kom en hästskjuts och åkte förbi oss, och vem satt i den tror ni? Jo Matilda! Då såg vi till att också få en tur med häst och vagn genom Mariebergsskogen, och det var jättespännande.

Och så red jag lite på den där häftiga vargen som jag gillar.

Andra advent firade vi hemma hos Vidar och Lovas familj. Och idag firade vi tredje advent tillsammans med Leah och hennes mamma och pappa. Papporna lagade en fantastisk bouillabaisse med en massa saffran i (och krabborna var mina favoriter). Under tiden de gjorde det lekte vi med Leah, och sedan åt vi middagen, med glass som efterrätt. Tidigare idag var vi ute med mamma och åkte pulka. Först i backen, och sedan till affären. Det har varit en väldigt fin dag idag!

Jag drog min lillebror hela vägen från affären!

Och oj vad det var roligt att åka fort ner för backen!!!

Kram från oss, och ha en god Lucia!
(Det kommer mer bilder från dagis-luciafirandet senare!)

RSS 2.0