Sommar i Kil

Först och främst: Glad midsommar!


Vi har haft en underbar midsommar, med fest och lek hemma hos Matilda.
Bilder från detta kommer inom kort!


Men nu ska jag berätta, med hjälp av Stickan och hans bilder, hur det var när vi var där och hälsade på medan mamma och pappa var bortresta:

Farmor och vi hälsade på i Kil.(när mamma o pappa var i "Amerikat") Darkey och Oban var också där när vi letade efter tomtar o Troll i skogen. Här hade jag hand om Darkey alldeles själv i skogen. Jag tyckte nog att tomten/trollet såg väldigt snällt ut -å vet ni vad?: "Jag tyckte nog också att det vad väldigt likt Stickan" Nästa gång ska vi leta efter "Tomtens bänk".














När pappa var liten fick han och fastrarna Linn och Amanda detta ritstativ av Stickan. Det har stått i många år uppe på vinden hos farmor. Nu har Stickan hämtat det - lagat lite på det - och här står det i nya uterummet på Stenåsen i Kil. Nu har William och jag fått det. StorAstrid hjälper oss här att komma igång med ritandet.





Kram!




Grattis på födelsedagen pappa!

Jag måste börja med att gratulera pappa på födelsedagen - igen! Vi väckte honom (...snarare; vi väcktes...) tidigt i morse med paket, sång och "tårta". Farmor, Linn, Wille och mamma var ju med också. Jag hjälpte honom att blåsa ut ljusen.

 

Vi har haft några underbara sommarveckor, både i Karlstad och i Berghem (och mycket på tågstationer)! Mamma och pappa har dessutom varit i Amerikatt. Jag ska berätta.

För ungefär tre veckor sedan skulle mamma och pappa resa bort, och farmor och vi skulle lämna av dem vid tåget på kvällen. Den dagen stannade mamma hemma med oss, vi gick alltså inte till dagis, utan hade en jättemysig dag med massa lek. Vi gick bland annat till "den nya lekparken" och där träffade vi Philip och hans lilla lillasyster som också fick vara i gräset.

 

 

När mamma och pappa hade åkt fick vi bo hos farmor som hade tagit semester för vår skull - och vi hittade på massor av kuligheter! Vi var på kalas hos min kompis Tuva, vi firade nationaldagen på Sandgrundsudden, vi var på hund- och hästcirkus, vi var på studentkalas, vi var i Kil... och vi hade jättebra sommarväder! Vi behövde inte sakna mamma och pappa alls faktiskt. Tack farmor för en underbar vecka! (Tyvärr har jag inga bilder, för mammas kamera var i New York.)

Sedan kom mamma hem på fredagen, pappa skulle vara lite längre i Amerikatt, och vi hämtade henne vid tågstationen. Det var roligt, men mamma grät fast såg samtidigt väldigt glad ut. Konstigt... Den helgen gjorde vi inget särskilt, förutom att titta på stadsloppet som nästan gick förbi utanför vårt hus.

 


Thomas, Lena, Evelina, Matilda, farmor, Stickan, Stor-Astrid, Oban och Darkie var med.
Vi hejade på Martin!


Sedan var det dags att åka till tågstationen igen, men den här gången skulle vi åka tillsammans med mamma. Stickan och Stor-Astrid lämnade av oss och vi rullade iväg mot Göteborg.

 



I Göteborg blev vi hämtade av mormor och morfar, och så bar det av mot landet och sedan raka vägen till kossornas hage.

 


William kallar dem för MammaM'na (från Mamma Mu.)


 

Sedan var det dags för bad i Mjölkesta. Det var rysligt kallt, men det gick ganska bra.

 


William tyckte INTE att det gick bra att bada, men väl sitta och titta på.



Mormor och Linnéa hoppade gärna i.



Vi badade på trädgården också, William vattnade blommor.



Han tyckte också mycket om Niclas traktor...


En dag åkte vi hem till mammas gamla bästis och hennes pojke som heter Esaias. Vi är ju lika gamla, så när som på några månader. Han hade en stor trädgård med lekstuga, utemöbler, hundar, traktor och studsmatta - bland annat!

 


Jag fick åka med på flaket på Esaisas tvåväxlade traktor.


 


Vi ska gifta oss, jag och Esaias!


Efter en vecka i Berghem var det mormor och morfar som skjutsade oss tillbaka till tågstationen. Nu skulle vi åka hem för att snart få träffa pappa!

 

 

På söndagen var vi återigen vid stationen i Karlstad - för nu skulle pappa komma! Vi blev så glada!!

 

 

Vi fick presenter av pappa - Wille fick en gosig Iggle Piggle som låter och spelar musik, och jag fick ett Hello Kitty-gosedjur. Och så fick vi en Pippi Långstrump-peruk!

Men idag är det pappas tur att få presenter - kom hem snart så ska du få mer pappa!

 

 

 

 

 


RSS 2.0