Mamman rapporterar:

Idag har två nya saker skett: 1 - William bajsade på pottan för första gången! Han fick ett klistermärke, som utlovats, och satte det på baksidan av pottan. Nu börjar nedräkningen till blöjfritt!

Nummer 2, som också kanske varit en tidsfråga - Astrid börjar bli en riktig värmlänning... Hon sa till Wille: "Det var inte jämt jag som sparkade!" (Jag tror vi måste börja öva grammatik här hemma.)


Kalas och kräftskivor

Vilken festlig helg vi har haft! Vi har firat Willes två första år på bästa sätt. Massor av paket, gäster, ballonger, mat och tårta. Synd att inte farfar och Elise också var där, men de kommer faktiskt på fredag i stället. Det blir kul!


William i centrum. (Och gammelmormors gula tårta.... mm...)


"Ja må han leva..."

William fick kläder, en Makka Pakka, böcker, en bil med husvagn, en stor bondgård och en massa djur, en käpphäst med mera. Ja han fick så bra grejer att vi kunde leka tillsammans med det och ha jätteskoj.




Solen kom fram så att vi kunde spela lite fotboll också.

Vi hann också ta oss ut i skogen efter kalaset medan farmor, pappa och Linn var ute och motionerade. Då låtsades vi vara morbor Niclas och körde skolbuss.





William (som ju inte kan skriva själv än) hälsar och tackar alla som gratulerade honom på födelsedagen!

På själva födelsedagen, i fredags, var vi på kräftskiva hos Stickan och gammelmormor i Kil. Vi åt inte så mycket kräftor, men William var noga med att alla skulle smaka lite i alla fall.


Två av Williams bondgårdsdjur.

Som jag nämnt kom vi hem från Berghem tidigare i veckan. Mamma var med oss där i drygt fem dagar för att njuta av sommaren på landet och vara med på kräftskiva på morbror Niclas födelsedag. I mormor och morfars ladugård hade de dukat upp och pyntat inför byns stora fest.


Vi väntar på att få välkomna alla gäster.

Jag och William hade ett eget litet bord i ladugården. Det var jättemysigt.


Varsin kräfta fick vi, men det räckte.

En dag var Esaias på besök. Det är alltid lika roligt. När våra mammor var små lekte de också här hos mormor och morfar, bland annat i deras sovrum. Det gjorde vi också, vilket blev ett riktigt äventyr... Vi råkade stänga in oss där, vilket jag tyckte var läskigt. Men Esaias höll modet uppe, och efter en liten stund kom mamma och öppnade åt oss.




Här gungade våra mammor också mycket förr i tiden. De funkar än!

Vi fick också chans att mysa och leka med kusin Alfred som fortfarande hade sommarlov.


Här lyssnade vi på Djungelboken på vinyl.

Och kusin Linnéa lät oss rida på hennes häst. Det som vi har längtat efter så länge!!!


Fauna och jag.


William nöjde sig med att sitta stilla en stund i sadeln.


Efteråt måste man rykta hästen lite grand.

Innan vi åkte till mormor och morfar var vi ute och åkte båtbuss med farmor och mamma. Det är så skönt att sitta där och känna vinden som fläktar och titta på vattnet som krusar sig. William höll nästan på att somna.




Ja det var en liten återblick på de senaste veckorna. Nu är vi tillbaka på dagis och ser fram emot helgen då vi ska umgås med farfar och Elise, och sedan sova hos farmor en natt. Och på söndag får vi besök av en liten flicka från Göteborgstrakten som vi inte har träffat förut. Vi ses!


Grrr...

Grattis William 2 år!

Ja må han leva, ja må han leva! Idag fyller lillebror två år!



William brukar vara den som vaknar först, men idag lyckades vi faktist smyga
upp före honom och väcka honom med sång. Först fick han mitt paket.



Han fick ett litet föl, för han blev så avundsjuk när jag fick ett föl en gång. Så nu har vi
var sitt! Han blev jätteglad och utbrast "En liten häst!!" och så fick jag en puss till tack.



Sedan fick han paket av mamma och pappa också, och tårta med två ljus i, och en ballong!



Han fick en fotboll och ett riktigt fotbollsmål.



Han fick också ett par nya gröna stövlar med rock-monster på.
"Små stövlar!! Vad fina de var!" sa han när han öppnade.
Jag fick också ett paket - en fin klänning som jag har på mig idag.



Sedan delade vi på tårtan som bröder och systrar och hade
morgonfika innan vi gick till dagis.



I morgon ska vi ha stort kalas och en massa släktingar kommer hit! Det ser vi fram emot.

Förresten så har vi ju varit nere hos mormor och morfar i flera dagar, och vi har många
bilder därifrån. Men det får ni se en annan dag. Kram kram!

Trolltider

Nu har pappa börjat jobba igen. Men den sista veckan av hans semester försökte vi få ut så mycket som möjligt av. En dag var jag, Wille, pappa och mamma i Mariebergsskogen och gjorde pyssel, åkte tåget, åt glass och red på den lilla stenhästen som vi tycker så mycket om. Vi åt och fikade på Naturum också, där vi fick välja var sitt fint djur. Jag fick ett föl och William en räv.




Det var i Mariebergsskogen som jag såg mitt första riktiga troll förresten! Farmor och jag gick på trollvandring en dag och då fick jag träffa flera stycken. De var inte alls farliga.

Farmor följde med oss till Sunne en dag också. Först till Rottneros park - å vad det var kul!! Det fanns massor av små parker att utforska. Man kände sig nästan som Alice i Underlandet. Och vilka lekparker - äventyrsparker kallades det.


Farmor verkade lite rädd för trollen som lurade bakom träden - trots att vi gått trollvandring!




Men William visade henne att de inte var farliga, och gick fram och pratade lite med ett av dem.



Det fanns både fina och fula troll.



Pappa verkade också tycka att det var roliga lekparker. Han låtsades att han var Tarzan.



Efteråt åkte vi till Tossebergsklätten. Det är ett jättehögt berg med ett utsiktstorn högst upp. Det var häftigt att se ner och ut över hela Fryken. Där uppe fanns den mytomspunna jättestora björnen också. William demonstrerar hur en liten björn kan se ut:



Vi har varit på äventyrsparken i Skoghall också - hos Matilda. Hennes pappa har gjort en linbana i trädgården. Det var jättekul och pirrigt att åka. Papporna var helt utmatattade efteråt. Om ni vill se mer bilder kan ni kolla på Matildas blogg också: http://mildavildatilda.blogg.se



Och i lördags hade Matilda sitt treårskalas. Då fanns det inte bara linbana utan också korv- och glasskiosk, tält, hoppehage med mera.


Pappa var inte med, så Oscar fick springa som två pappor - minst!


Jag betalar för min korv till Matilda som står vid kassan.



Till dessert fanns det en del att välja på, hmm... Jag valde glass med en massa
tilltugg så att skålen blev alldeles full.



William stängde senare butiken och räknade kassan.

Vi har även varit iväg till Stockfallet och hälsat på mammas kusin Pierre. De hade en så söt kanin som hette Elsa! Våra tremänningar Emil och Albin tog med oss till deras lekpark. De hade och jättemånga bollar, så vi fick var sin. Pappa har lärt oss att kasta gris med dem.

På onsdag åker jag, mamma och Wille till mormor och morfar! Men innan dess har vi hittat på en del med farmor. Idag var vi till exempel i museet och fick leka med en massa kul grejer. Ute i museiparken finns just nu jättemånga statyer som ser ut som barn. Dit kan man gå ofta och äta glass...


Amanda var här i helgen också förresten, och när vi tog en promenad till stadsträdgården tog jag mig min första riktiga cykeltur! Jag var lite osäker i början, men sedan blev jag en riktig cykeltjej. Titta här: (Tänk bort att cykelhjälmen är för stor - jag har numera Williams.)


Och i morgon ska vi åka båtbuss! Kram!

RSS 2.0