Dragspel

Här sjunger jag upp!


Pappa pratar om sax också, men vi tar ett instrument åt gången!
Här kompar jag mig själv när jag sjunger Blinka lilla stjärna där.

/Astrid

God Jultomte

Hej och God Jul och allt vad det heter! Nu har vi haft så mycket julstök så jag har inte hunnit dela med mig av några bilder på sista tiden som ni säkert märkt. Jag kan därför inte berätta om allt vi gjort sedan sist, men ni ska få se hur julen har varit för mig och min bror.

Som tur är fick vi ju oss några dagar vinterväder även här i Karlstad, och det var väldigt roligt att få känna på flingorna som jag sett dala ner utanför fönstret.


Flingorna var inte lika fina efter en stund i handen som när de flög i luften...

Efter göteborgs- och berghemsbesöket i början av december (som jag helt enkelt får berätta om en annan gång) följde mormor med oss hem med tåget. Hon skulle hjälpa oss att få lite julfint här hemma och mysa med oss.


Det var kul att åka tåg med mormor, läsa julböcker och äta lussebullar.

Mormor, pappa och mamma följde med mig på julpyssel på dagis en tidig morgon strax före lucia. Det var alldeles för tidigt att vara med i kören för min del, jag hade inte sjungit upp och jag måste ju vara rädd om stämbanden. Men pyssel kunde jag väl gå med på, särskilt när mormor assisterade mig. Jag målade kulor, ljusstakar och julkort.


Denna blivande guldkula fick senare en hedersplats i vår gran.

Och mer julförberedelser skulle det bli. Gammelmorfar Stickan kom med utomhusgran och granris till fåglarna. Det blev så fint så! Och på kvällen gick jag och pappa ut och gjorde en snölykta som fick lysa tills det blev natt. Jättefint!





Lucia var en väldigt trevlig högtid tycker jag. Min första riktiga lucia såg jag när jag, mormor, mamma och Wille följde med gammelmormor och -morfar till Kils handikappförenings luciafest. Det var så vackert med tåget och sångerna...


Och hon var snäll också, Lucian...

Sedan så var det dags för julbak! Pappa hade planerat för pepparkakor och lussekatter och det skulle dofta i hela huset sa han. Det gjorde det också, men tyvärr blev mamma så pass sjuk så hon fick ligga i sängen. Jag var också lite ur form, men farmor kom och räddade pappa.


Farmor bakade fantasktiska gula lussebullar.

Jag hjälpte också till med korinter och russin och så...


Jag tyckte det blev drygt att plutta fast en korint åt gången, så jag hällde på lite...


... och William kunde gott få smaka på de små korinterna tyckte jag.

Pappa bakade pepparkakor hela kvällen - men goda blev de!!

Ja, mamma blev sjuk som sagt, och julstöket kom av sig lite grand ett tag, men tids nog var det dags att ta in granen. Enligt tradition bjöd vi in släkt för att smaka vår julskinka, dricka glögg, lyssna på julskivor och klä granen den 22:e. Det var fantasktiskt roligt. Amanda, Henrik, Linn, farmor, g-mormor och Stickan var här.


Det var kul att klä granen.


Jag och Stickan och Amanda var flitigast på den punkten.


Wille satt mest och tittade på.

Så var det äntligen julafton! Jag hade hört talas om denna dag av mamma och pappa, och vi hade läst böcker om jul i Bullerbyn, så jag visste ungefär vad som skulle hända.

Natten till julafton sov vi hos farmor, det gjorde även Amanda, Henrik och Linn. På morgonen gick vi alla upp med pyjamasarna på och satte oss vid granen. Det var spännande för där låg paket...


Väntan...


När får vi öppna de här klapparna...?


Linn visar vad som kan finnas i en julklapp.

Jag fick bland annat en fin röd klänning som jag hade på mig resten av dagen. För sedan åkte vi nämligen till Kil, till Thomas och Lena, där vi åt julmat, klämde på paket och... ja ni vet nog vad man gör på en julafton.


Ännu en gran, och ännu mer paket...


Mysa och vänta på tomten var viktigast för oss.


Och Kalle Anka var kul, fastän jag började bli trött och tomten inte hade kommit än...

Så äntligen... - Det var ju Stickan!!




Och det verkade som att jag hade varit snäll.

Vi fick många fina saker, och jag har haft fullt upp med att bekanta mig med allt. Bland annat fick jag lego och ett eget dragspel. Det är rent av "härligt" att komma upp på morgnarna nu efter julafton och se alla öppnade julklappar hemma på golvet vid granen.


En favoritklapp var teservisen som jag fick av pappa och mamma. Jag har öppnat kafé
hemma nu förresten, om någon vill komma förbil...



William fick en fin tröja som Gammelmormor stickat. Stilig va?


Amanda och jag leker lite.


Och jag har börjat lära mig dragspelet...

Det var julen hittills i stora drag för oss. Och mer jul lär det bli! Vi ska snart åka ner till mormor och morfar och de andra och ha en julafton till, vid nyår. Det ser jag fram emot!!


Det här är Leah som var här igår och gav mig och brorsan var sin jättefin mössa.
Jag kramar henne för det.

God Jul, vi ses snart!




Bada bastu!

Hej! Jag tänkte berätta om en ny grej som jag har provat - nämligen att bada bastu! Men först en bild på min käre lille bror. Visst har han blivit stor?



Jo, pappa har hållit på med några konstiga saker på sistone. Han lägger nämligen ut handdukar på golvet, duschar snabbt och försvinner ner i källaren för att komma upp igen efter en stund alldeles svettig. Jag undrade vad han höll på med och då sa han att det heter "bada bastu" och föreslog att jag skulle göra honom sällskap för att se om jag också tycker det är kul. Även om jag inte hade den blekaste om vad bastu betyder så låter ju alltid bada väldigt kul, så något fundersam tackade jag ja till förslaget.


Hmm... vad har jag gett mig in på...?


De här rören har jag inte lagt märke till förut, har bastu någonting med dem att göra tro...?

 
Okej, du sitter där uppe så stannar jag här nere?

Det var ett konstigt rum vi gick in i, visst jag har sett det förut, men då var det inte så här varmt som det var nu.


Tja, det här var ju faktiskt ganska trevligt.

Det var varmt och konstigt, men när jag suttit där ett tag så kunde jag konstatera att jag det är helt okej att bada bastu! Men det fanns ju inte något vatten att bada i, så det fick räcka med en liten stund. Nu förstår jag i alla fall pappas beteende.


Hihi - jag gillar att bada bastu!

Jag kan också berätta att jag har varit hos tandläkaren för första gången. Men det var inte så kul som jag trodde... Visst var hon trevlig och så, men mina tänder tycker jag inte att folk ska ha nåt med att göra. Det räcker väl med att mamma och pappa är där och ska borsta och hålla på varje dag? Tandläkaren undrade saker som ifall jag ville sitta i en läskig stol som rörde på sig, och om jag ville dricka vatten ur en mugg som fyllde på sig själv... Jag lyssnade på vad hon hade att säga, men mycket mer än så blev det inte.
Bra är att ha uttrycket "vill inte", det har de ofta inte mycket att sätta emot.


Tacka vet jag läsa böcker!

Amanda var här i helgen när vi firade gammelmormor. (Grattis igen gammel-Astrid!) Och snart ska vi träffa henne igen!


William sov gott i fasters knä.

I morgon ska vi nämligen ut och åka tåg igen, hela familjen den här gången. Först ska vi till faster Amanda ett par dagar, och sedan ska vi på kalas för att fira mormors syster och mammas kusin, och avslutar med några dagar i Berghem.

Vi ses snart igen!

RSS 2.0