William 3 månader

Nu har min lille Wille blivit så stor som tre månader. Ja han är så redig så, och iakttar allt runt omkring. När man är så stor så är det ju dags för vaccination, och det var han på BVC för idag. Jag var inte med, men mamma och pappa sa att han hade tagit sprutorna som en stor pojke och inte gråtit så värst mycket. Dock fick han lite feber och var dåsig på kvällskvisten. Hans vikt är nu 5860 gram, och längden 61 cm.

Jag måste få berätta om förra helgen, då vi var nere i Berghem och hade så skoj. Vi kom ju faktiskt hem för en vecka sedan, men har inte kunnat blogga förrän nu.

Först var det ju tåget vi skulle åka, det var ju inget nytt för någon av oss - men alltid lika roligt!

Jag passade på att läsa en väldigt bra bok, och William, ja han hade bara allmänt trevligt.

När vi kommit fram möttes vi av mormor och morfar, och vi stannade för att släppa av morfar på jobbet på väg hem. Där passade vi på fika, hälsa på en av hans arbetskamrater och åka truck.



Väl framme i Berghem möttes vi av "Morbror Moppe" och alla de där roliga kossorna som råmade, och som har var sin kalv.


Nu får Wille också vänja sig vid Nickes skäggiga haka.

Sedan så finns det ju väldigt mycket leksaker hos mormor och morfar... En hel vind full!


Mammas gamla dockvagn tänkte jag skulle vara bra att ha till Kajsa. Men hon fick vänta,
för jag upptäckte snart att det gick att trycka ner lillebror i vagnen, och det var ju ännu roligare...


På fredagen var vi på kalas för Alfred som fyllde tio år dagen innan. Det var jättekul att få vara med honom och alla andra kusinerna, och leka med hans bondgård som han har under sängen. Och så fick vi jättegoda tårtor...


Vi hade annat för oss än att ta kort på kalaset visade det sig, men här är födelsedagsbarnet tillsammans med Wille som får låna Alfreds gamla babysitter.

Vi fick också besök av Esaias och hans mamma. Han hade också blivit större och ännu lockigare än jag!



När vi kom hem igen efter fyra härliga dagar, var det samtidigt ganska härligt att träffa pappa igen. Vi satte oss och läste och myste i fåtöljen den kvällen.


Jag fick med mig några leksaker som jag fastnade mest för hem från mormor och morfar.


Mammas gamla smurfar är roliga att studera och räkna.


Här försöker jag spela "Memory" med William.

Sedan så var gammelmormor och -morfar här en dag. Den dagen som det började snöa! Vi ställde oss i fönstret för att titta på flingorna och på fåglarna som åt i fågelhuset.


Tyvärr syns varken fåglar eller flingor på bilden...

I helgen har jag varit hos farmor och sovit över, och även träffat Linn. Linn är väldigt rolig, och hittar alltid på en massa smeknamn som jag inte riktigt kan förstå...

Och igår var Matilda och hennes föräldrar här och åt mat, fikade och SKRATTADE (väldigt mycket, vilket var intressant att iakkta). Jag försökte få Matilda att kompa på munspelet när jag spelade upp "Mercy" på pappas mobil.



Vi har också fått ett par goa sovmorgnar i helgen, och då kan det se ut så här om man tittar in i mammas och pappas sovrum när de smugit ut och jag och William vaknat tillsammans:



Och när man har fått i sig sin välling och piggnat till lite grand, då kan man ändå ligga kvar i sängen och skojsa.


Så här kan du inte göra William!



Hej då!

Kram från Astrid & William

Hej svejs!

Hej! Den här helgen har jag haft Trulle på besök. Trulle går på mitt dagis och hans mamma är trollmor. Varje helg är han hemma hos någon av oss andra barn, och så skriver vi i hans dagbok vad han har fått vara med om.

Här är Trulle med och gosar med William...

Vi har också haft höststädning i trädgården. (Det var inte den här helgen i och för sig...). Farmor var här och jobbade med mamma, och de hade köpt arbetshanskar och verktyg som passade mig också. Sedan kom g-morfar och g-mormor och hjälpte till också. Stickan satte upp fågelhuset som mamma fick i present när hon fyllde år. Det är jättefint! Det har precis börjat komma fåglar och äta i det, men jag har inte lyckats fånga dem på bild än. De verkar vara lite ovana vid folk som står och tittar på dem på andra sidan fönstret.


Arbetsteamet.

Nu för tiden brukar jag alltid vara med mamma, och pappa också, och laga mat. Det är jätteroligt att röra i såser, pluppa i saker i grytor och smaka av...


Korvstroganoffen blev god, inget får gå till spillo!

Sedan så har Wille varit ute och rest! Han var med mamma och pappa i Stockholm förra helgen. Själv stannade jag hemma hos farmor. Tyckte inte det lät så himla roligt att gå i affärer en hel dag till exempel... Och det var just det de skulle göra, det hade pappa lovat.
Tja, jag har försökt fråga ut William, men det verkar inte som att han hade så mycket att berätta. Sov mest tydligen... lika bra att jag inte var med. Men de har visat mig bilder, och det här är ungefär vad de gjorde:


Wille åker tåg.


Wille på restaurang.


Wille på hotellrummet.


Wille och pappa vid Nybroviken. Hotellet ser man visst på andra sidan vattnet här.

Brorsan har börjat med boxning förresten. Han har fått in ett bra grepp med nävarna och använder de små tärningarna i gymmet att slå på.


Heja bror!

Och ibland tar vi svängen förbi Mariebergsskogen på våra promenader och tittar på djuren. Kossan hörs över hela parken och lekparken är jätterolig.


Den här bocken med fint vitt skägg kallar jag för Stickan.
Men han lystrar inte till det direkt...




Snart ska jag också ut och åka tåg, med William och mamma. Då far vi neråt till Berhem - jippie!!

Vi ses snart igen! God natt!



 

RSS 2.0