Här kommer Astrid Långstrump!

Nu är det full fart på Kvarnberget igen! All julmat och vila har gjort att vi har massor av energi att ta av. Vi växer så det knakar och hittar på allt möjligt bus. Vi har börjat på dagis igen - och det var förresten jättekul, vi hade saknat det båda två. Men vi har haft en hel del roligt på fritiden också. Ni ska få se lite bilder som säkert talar för sig själva:


Ni förstår väl mig? - att är man Pippi så kan man inte ha andra
kläder på sig om dagarna!


Tjugondedag Knut kastade vi ut julen, bokstavligt talat. Jag, pappa och William gjorde det mesta jobbet. Men fram till dess tog vi väl hand om gran och kulor och annat.



Den där lillebrorsan han har börjat kommunicera lite mer språkligt nu (Fråga mig inte vilket språk...) Det senaste är: Acki (Astrid) och Bibba (William). Han är ganska go!



Matilda har ju börjat på ett annat dagis, som ligger i närheten av hennes nya hus. Det är lite tomt i hallen på dagis där hon brukar ha sina ytterkläder... Jag brukar prata med mamma om att Matilda borde komma hit i olika slags ärenden, för jag måste leka med henne! Och vi har faktiskt gjort det en del på kvällar och helger. En dag badade vi till exempel alla tre i det nya badkaret. Och så har jag varit med henne och åkt pulka och grillat korv.


Det finns gott om plats för tre - det går lätt i en fjärde också...



Och så lite minspel:


Glad, ledsen...

...och knäpp!

Och så lite mys som avslutning:


Kaffe med Stickan...


...och välling med farmor.

Och så skulle vi gärna vilja passa på att skicka en hälsning till våra dagisfröknar, Anna, Yvonne, Maria och Mia, som är så snälla mot oss. Tack för att ni tar hand om oss så att vi känner oss trygga när mamma och pappa är på sina jobb!

Kram från Astrid och William


Gott nytt år!

Oj vilka dagar vi har haft de senaste veckorna! Vi är alldeles trötta efter alla jul- och nyårsaktiviteter. Dessutom har vi varit lite sjuka till och från, men vi är bättre nu. Ni ska få se vad vi har gjort denna vintriga decembermånad.


En hel del mys och vila har det varit, det har ju i bland varit lite för kallt för
att gå ut ...tycker Wille i allla fall.


Första helgen i december åkte jag och mamma själva till Berghem och tjocka släkten där. Det var jättemysigt - grabbarna fick stanna hemma och ta hand om varandra. I Berghem var vi på julfest i bygdegården och lekte med kusinerna.


Niclas, jag och kusin Gustaf - men oh... vad gör du mobbo?

I början av advent var vi hos farmor och bakade pepparkakor. Jag gjorde mest pepparkakslejon, och sedan gjorde vi ett pepparkakshus.


Faster Linn kunde inte heller hålla pepparkaksfingrarna från ansiktet!

På dagis hade vi luciafirande. Matilda och jag gjorde entré, och sedan kom allla de andra. Wille satt bakom mig i Yvonnes knä, men somnade tydligen mitt i sången förstod jag senare.




Min bästis Matilda som har jag saknat ända sedan dagis var slut innan jul...

Sedan kom äntligen mormor och morfar som jag längtat efter så länge, och dagen efter var det julafton!!


Wille vaknade först på julafton och förundrades över granen som
plötsligt lyste ståtligt i vardagsrummet.



Och det var inte det enda han hittade...

På morgonen fick vi ett paket var. William fick en lastbil och jag fick fina lackskor. Vi hjälpte senare till att lägga alla paket, som tomten lagt i källaren, under granen. Det var svårt att hålla sig därifrån... och William råkade öppna ett som inte var till honom...


Oj vad det var spännande...

Efter en massa mat, Kalle Anka och spanande i fönster kom tomten med en lykta över trädgården. Jag hämtade ett paket och tog i hand och tackade, men han såg inte riktigt ut som förra året, så jag höll mig i farmors knä i fortsättningen medan jag iakttog på lite avstånd. Jag skickade William att hämta mina paket.


Wille var inte blyg...

Sedan var det klappar högt och lågt och vi nästan badade i papper. Jag fick två mössor, som ni ser, och så många andra fina grejer att jag inte kan räkna upp allt...



Vi somnade gott den kvällen!

I mellandagarna tog farmor med mig ut på en åktur på sparken som jag och William fick av henne i julklapp. Det var kul, och blir nog ännu roligare när jag och William kan åka tillsammans. Han är faktiskt inte så förtjust i snön än...



Och igår hade vi nyårsfest här hemma. Leah och Esaias var här och lekte med oss, och vi hade jätteroligt.


William försöker gottgöra för kramen som han missunnat Leah tidigare.

Och sist men inte minst så har vi invigt vårt nya badrum i källaren - äntligen har vi fått oss ett badkar! Det var som en liten ny värld när vi kom ner där och mamma hade inrett och värmen var påslagen. Vi badade en hel förmiddag, och alternerade mellan duschen och karet. Oj vad man kan plaska och simma där! Jag bara väntar på att Matilda ska komma hit och bada med mig!



Så - gott nytt år på er alla!
Stor kram från syskonen på Kvarnberget!













RSS 2.0