Grattis Mormor!

Idag säger vi grattis till mormor som fyller år! Vi längtar efter dig mormor, men vi ses ju snart.

(Kan vara bra att höja volymen på datorn lite...)

Vi hoppas att du får en bra födelsedag, och att du blir glad för presenterna! Pussa och krama alla andra där hemma från oss!

Jag ska passa på att visa vad vi har gjort här i Karlstad. En dag var vi ute med Matilda och hennes föräldrar och grillade och lekte i skogen:


Frida satte fyr på veden.


Vi tittade på.


Och så lekte vi i lekborgen.

Jag måste ju berätta att jag har varit i Mariebergsskogen och lämnat alla mina nappar till grisarna!! ...utom en då... vi sparade faktiskt en, men jag får bara ha den när jag sover.


Vi passade på att hälsa på alla djur också så klart.

Och så har William börjat gå!! Han har ju inte vågat förut, men nu går han lite då och då. Men så har jag ju tränat med honom också...

 

Tack för idag! Och grattis än en gång mormor!


Grattis Farmor!

Vi har den äran, vi har den äran att gratulera - farmor som fyller år idag. Här är några bilder från helgens kalas i Kil:


"Jag är bara ett år farmor, hur många är du?"



"Jag må du leva, ja må du leva..."



(Vi kommer snart att visa alla fina bilder vi tagit på sistone och jag
har massor att berätta - så håll ut!)


Grattis Farmor önskar Astrid och William!



Svamptider

Hej! Nu är det mycket svamp i de värmländska skogarna, och jag har tagit del av dem. Jag var med farmor, g-mormor och g-morfar ute i skogen förra helgen. Det var jätteroligt, och jag fick ha en egen liten korg, den som farmor plockade svamp i när hon var liten. Den fylldes snabbt.


Och så fick man glass till råga på allt! En underbar dag!

När vi kom hem blev mamma och pappa jätteglada och pappa hjälpte mig att rensa, och mamma stekte. Det passade jättebra till maten som hon lagade. Både William och jag tyckte det var gott med smörstekta kantareller.



I helgen var vi i Uppsala och hälsade på farfar och Elise. Amanda och Henrik kom också dit, och vi åt kräftor och annat gott. Jag köpte plommon av en gammal tant på torget också, fastän vi har likadana i överflöd hemma i trädgården... Vi gjorde mycket där i Uppsala - vi var bland annat i botaniska trädgården och tittade på köttätande växter. Vädret var jättefint och det blev en fin eftermiddag i deras stuga, där jag och pappa busade runt.
Tyvärr glömde mamma sin mobil/kamera hemma, så det blev inga bilder tagna alls. Jag hoppas att farfar och Elise kan skicka hit några som de tog, så ska ni andra få se också.

När vi kom hem i söndags så hade jag längtat så efter min Matildis, som jag kallar henne, så hon och Frida kom över och så myste vi i saccosäcken. Wille ville också vara med.


"Hej tjejer! Får man hänga med er?"


"Typiskt tjejer..."

Nu jobbar ju både mamma och pappa hela dagarna, men jag och Wille har det jättebra på dagis. Vi har många kompisar tillsammans och fröknarna säger att han är jätteduktig och är glad och go. Jag tar hand om honom, så ingen behöver vara orolig!

Det där med frisyrer har jag kommit på är väldigt roligt förresten. Här hade jag hittat mammas papiljotter. Fint va?





Hej svejs!

RSS 2.0