Grattis på födelsedagen Linnéa!

Det här är en grattishälsning till min kusin Linnéa som fyller nio år idag den 16 juli!
Jag önskar jag var så stor...

Linnéa, du kommer att få present av oss när vi träffas nästa gång,
vilket jag hoppas blir snart. Du får gärna komma hit om du vill!!!
För din skull ska jag lägga upp några fina bilder på dig (och mig och dina hästar).



Flora, Fauna och Linnéa.


Din häst, min Linnéa.


Linslus.


Mjölkesta.


Vilken bekväm vagn!!

Grattis önskar kusinerna i Karlstad,
och så faster Sofhie och Mikael så klart!



Semester

Hej på er! Nu har vi semester och har varit lite bortresta. Mamma har tagit lite semster från kameran också, men jag har nog en del bilder att bjuda på ändå.


Visst är han söt min lille Wille? Han har många tänder nu: sex stycken!

Vi har i alla fall varit på semester i Berghem, hela familjen! Vi åkte bil den här gången, och det gick också ganska bra. nästan ända fram... Men när vi var framme hade vi ändå spytt var sin gång båda två.


Man blir trött av att sitta i bilen i fyra timmar, men vi kämpar ihop min bror och jag.

Men resan var värd allt besvär, för när vi kom fram fick vi det så mysigt så! Mamma och pappa kunde lugnt åka iväg på festligheter och lämna oss hos mormor och morfar. Anna och Alfred var också där och tog hand om oss den kvällen.
Det blev badning, åtminstone ett par gånger. Jag badade i sjön och William i baljan.



Men sedan hade vi inte jättetur med vädret hela tiden, så vi hittade på andra aktiviteter än att springa med rumpan bar i gräset.


Plocka blåbär till exepmpel. Vilket är svårare än det låter - hur många bär man än plockar
så ligger det aldrig mer än ett i hinken...



Jag försökte bjuda kossorna på det bäret men det kändes ganska lönlöst.


Men tungan blir blå när man plockar i alla fall!

 Vi var också på medeltidsdag i Varberg. Mia hade gjort i ordning medeltida kläder åt mig och William så att vi skulle smälta in.


Fint va?

Som sagt hade vi inte världens bästa väder. Vi försökte sitta ute och äta in i det längsta, men när åskan och regnet tilltog så fick vi gå in med tallrikarna. Men grillade gjorde vi!



När vi varit i Berghem i fem dagar var det dags att åka hem till huset igen. Det var som alltid tråkigt att lämna Berghem och landet och alla släktingar, men det var kul att träffa farmor hemma i Karlstad igen. Jag hade verkligen längtat efter min bästis och granne Matilda också. Men varje morgon när jag tänkte att jag ville leka med henne så var det mörkt och tyst från hennes balkong, ända tills i går då hon kom hem från sin semester. Nu är allt återställt och vi har lekt och kramats i två dagar nu.

I fredags var vi på kalas i Kil och firade Stig som hade födelsedag, men vi firade också gammelmorbror Thomas som fyllt 50 och pappa fick också en och annan present i efterskott.


Vädret var inte toppen i Kil heller, jag och Stickan fick bara titta på poolen från fönstret...
och på Kronblom som samlade fallande vattendroppar.



Pappa ser nöjd ut med sina presenter.
(Vapen och knark - är det lämpligt för en familjefar?? /mamman)



Jag hann vara med och sjunga Thomas födelsedagssång innan jag somnade.

Vi har fått hitta på en del inomhusaktiviteter hemma också på grund av vädret. Pappa köpte en låda Duplo till oss här om dagen och den sysselsätter oss för jämnan.


Willman och jag har förresten blivit rumskompisar nu. Han har flyttat in i mitt rum med sin säng och det tyckte jag var jättemysigt! Han stör inte alls när jag ska somna, jag får tvärt om ha mamma och pappa för mig själv en lång stund som jag gärna vill innan jag somnar. William somnar av sig själv.


Jag var tvungen att krypa ner hos lillebror, så mysigt såg det ut,
och så mysigt var det!


William gör framsteg på flera håll nu. Han försöker prata mer och mer men det blir mest "kacka" vad han än menar. Kissekatt blir numera "kickicka" och "mamma" kan han ju säga bra. Han är väldigt fascinerad av djur fortfarande så kossorna heter "kacka", liksom hästarna och ankan. Och han går utmed saker nu också, bara han kan få handfäste någonstans, men är samtidigt väldigt bekväm av sig. Han är ganska aggresiv i sin framtoning så gåstolen är nästan utesluten nu. Han springer och hoppar med den och skrattar och åker in i saker så våldsamt att man får akta sig.

Mamma ville ha sista ordet idag, så här kommer hon:

Hej! Jag ville bara berätta att Astrid har blivit så stor och redig. Och även om man vet att hon är det så blir man ändå överraskad ibland. Jag tänker på när jag skulle natta henne en kväll och jag bad henne blunda och drömma om Mio min Mio och hans häst Miramis, Jum-Jum, rosengården och så vidare. Då spärrade hon upp ögonen och tittade på mig och sa: "Det är Karin Glennmark som sjunger den låten!" - och det är ju alldeles riktigt. Haha!
Förresten så är det inte så konstigt för hon är inte bara intresserad av att sjunga när det gäller musik utan frågar alltid "vem är det som sjunger?" när hon hör en låt. Och hon uppmanade självmant "jag vill lyssna på majkel jackson!" här om dagen.
Tack för mig! /mamman


RSS 2.0