Oanade talanger

Igår fyllde pappa år, det var en jättefin dag och vi firade honom två dagar i rad. Ni ska få se bilder, men först en liten film;
Jag och mamma blev nämligen alldeles överraskade nyss av William. Vi hörde ett klinkande under bordet och när vi kollade hade han fått fatt på min gitarr och dessutom alldeles rätt fattning och spelade en liten stillsam melodi.



Men i går så fyllde alltså pappa år! Vi gratulerade honom i sängen på morgonen precis som man ska, men ärligt talat så var det inte bara han som väcktes... Jag och William var inte beredda såå tidigt!!
Han fick i alla fall en rosa slips av mig och Willie, och en bok om Obama.



Men han fick ännu mer presenter i söndags när vi hade kalaset i Kil. Stora också!



Det var också en ganska fin dag och vi spelade både badminton och fotboll.


William håller parasollet på plats.


Inget annat än Barcelona-dressen när man spelar fotboll!!


Pappa fick ett verktyg så att han kan sköta ogräsrensningen i stengångarna hemma.


Och en jättemysig låda där man ska förvara dynor.

I går, måndag, så kom farmor, Linn och Robin hit och åt mat och rabarberpaj med jordgubbar och glass. Matilda och hennes föräldrar kom också över för att gratta pappa så vi hann leka av oss i går också. Idag ska vi till Mariebergsskogen och bada tillsammans efter dagis.

Förresten så kan ni se ett videoklipp på Matildas blogg:
http://mildavildatilda.blogg.se/2009/june/utkast-1.html
från midsommarafton. Vi dansar runt midsommarstången (och det råkade visst komma med lite annat bus också men det var inte meningen!!).

Grattis igen pappa!
Kram från Astrid och William



Glad midsommar!

Vi har haft en jättebra midsommar som jag måste visa många bilder från. Förberedelserna började tidigt med en resa till Kil för att hugga oss en fin stång. Stickan och jag var ute och hämtade i skogen, och sedan satte vi fast den i marken i trädgården.


Sedan var det bara att vänta på att midsommarafton skulle komma. Innan det blev midsommar har jag hunnit med en del annat också som jag inte hunnit visa er. Till exempel har min lilla dröm om att få bada i Matildas badkar med alla badankorna gått i uppfyllelse.


Men Matilda ville hellre bada i sin lilla balja.

Efteråt hoppade vi nakenfisar i hennes föräldrars säng, och sedan läste Matildas mamma böcker för oss när vi hade fått på oss pyjamasarna.

Vi har också firat student! Det var pappas kusin Evelina som vi var på kalas hos.


Fastrarna, syskonen och studenten.

Men så tillbaka till midsommarförberedelserna; dagen före hamstrade vi jordgubbar för det vill man ju vara säker på att man får äta mycket av. Det var regningt då men vi hade hoppet uppe för ett soligt firande.


Jag betalade själv med en hel hundralapp för de här två jordgubbspaketen.
"Kransen" som jag har på huvudet hade jag gjort på dagis.

Och på midsommaraftons morgon gick jag och mamma ut och band oss en krans.



Sedan klädde vi stången och hängde kransen som en dekoration högst upp, och under tiden kom gästerna. Då stod pappa i köket och lagade goood mat till kvällen. Det var Matilda och Esaias med familjer som kom och de hade också med sig sig jättegod mat och ännu mera jordgubbar!


Här är stången, Matilda, Frida och jag.


Tårtan, Matilda, Esaias och jag.



Vädret höll sig fint länge, och vi njöt!


Willman (Matilda kallar honom så) var också rätt nöjd.

Efter lunch gick vi till Mariebergsskogen och dansade runt den jätte-jätte-stora midsommarstången, och där spelade de dragspel också.


Tjoho vad kul det var!


Midsommarpuss!

Men när middagen närmade sig flyttade vi in, och medan alla föräldrar åt fick vi barn slappa lite och titta på Ice Age på teve.


På behörigt avstånd från varandra och med fika nära till hands.

William blev tio månader idag, och jag var förresten med honom på BVC i veckan. Han vägdes och mättes och undersöktes på olika sätt, och tro´t eller ej men de sa att han var normal! Jag vägde och mätte mig också när vi ändå höll på och jag var ganska normal jag också.
Han har de senaste dagarna lärt sig att klappa händerna och när han blir tillfrågad så pekar han mot lampan och säger "dää". Han är så go så, se bara här:


Han är så gosig när han sover i vagnen.


Det är gott att ligga nära...

Imorgon ska vi fira pappa som fyller år på måndag, men paketen från oss får han inte i förväg!!

Vi ses!

Hemma igen!

Nu har vi varit hemifrån väldigt länge. Huset har haft semester eftersom det varit helt tomt. Men nu är vi tillbaka och ska visa vad vi haft för oss. Vi åkte ju till Berghem förra torsdagen, och där var det vackert väder.


Vi ville vara så jordnära som möjligt...

Vi såg väldigt många olika djur - allt från katter till giraffer! Linnéas häst Fauna hade ju ett litet föl som enligt mig heter Astrid (men egentligen Fauna). Den var så sööt!


Jag försökte mata fölet med morötter, men hon var lite rädd...


William visade sig vara riktigt intresserad och modig när det kom till djur.
Här är ynglingen jämte Niclas allra äldsta ko, de kom bra överens.

Sedan så tittade vi på apor. (Vi åkte till Borås Djurpark för att göra det.) Jag tittade även på giraffer, zebror, elefanter, björnar och massa andra djur. Det var häftigt!


Här är en liten apa, med sina äldre släktingar ser det ut som... 
Eller på vilken sida glaset är apan egentligen?



Här är mamma och Willie.


Tittar till min lillebror så att han har det bra i värmen.

Och så var vi på vårmarknad i Kinna och jag åkte karusell för första gången!




Och så årets första dopp! Det var jag, Linnéa och mormor som tog för oss av det friska vattnet.


Jag ville aldrig gå opp!


Mobbo och Wille var badvakter den här gången.

I fredags åkte så jag, mamma och William hem med tåget. Farmor mötte oss vid stationen och bjöd oss på mat. Sedan stannade jag där över natten, så mamma fick vila ut med lillebror och huset. Dagen därpå var det nationaldag och den spenderade vi traditionsenligt i Museiparken med Stickan, g-mormor, farmor samt Esaias med familj.


Det är mäktigt med paradmusik!


Jag somnade gott i farmors famn...


...men William höll stämningen på topp!


Jag bjöd Esaias på lite frukt.

Sedan kom äntligen söndagen, då pappa skulle komma hem från USA. Innan hans tåg anlände sysselsatte vi oss med att hälsa på Vidar och Lova i deras nya hus.


Jordgubbar och rabarberpaj!

Men när klockan var 13.30 och pappa klev av tåget på stationen då blev jag glad! Jag sprang till honom och kastade mig om hans hals. Sedan hängde jag där. William han bara skrattade resten av dagen.


Sedan lekte jag med pappa och försökte ta igen all gungtid som vi missat.

Och så var det dags för presentöppning! Pappa hade köpt flera fina smurfar och tuffa kläder till oss. Även till mamma och farmor. Vi blev så fina allihopa!


Adidasklädda blev vi denna gång. Nu ska jag bli cheerleader!

Idag var jag på dagis igen, och det var faktiskt riktigt kul. Jag märkte att jag hade saknat min bästis Matilda väldigt mycket, så i kväll kom hon och hennes mamma över hit och åt mat med oss.


Jag och Matilda tog en fika.


Skål!!

Och så måste jag berätta om William, hur han utvecklas. Han blir ju ganska lätt arg ...om man säger så. Inte så att han gråter och skriker mycket, för han får ju ofta som han vill. Jag tycker det blir bäst så. Han skrattar fortfarande mesta tiden och särskilt när han får stå och gå. Mamma köpte en gå-vagn till honom som är perfekt just nu! Det är bara det att efter att jag kört runt honom i den så vill han hellre sitta i än att stå bakom nu... Men han skärper sig nog snart.
På självaste nationaldagen, förresten, förflyttade han sig av egen kraft för första gången. Ingen vet hur, men plötsligt var han inte där vi satt honom...
Som jag sa så är han väldigt förtjust i djur, och när han ser en katt så säger han "Kk-k-k". En bra början!
Äter gör han som en galning också, så han växer nog bra. Idag fick han äta hemlagad lasagne för första gången och han blev alldeles lycklig!



Det var allt för den här gången!
Kram från Astrid & Co













RSS 2.0