En anekdot

(Bara en vårbild som inte har något alls att göra med anekdoten...)

Hej, det här är mamman som kände sig manad att skriva om en rolig sak som Astrid gjorde häromdagen.

Vi var i affären, där Astrid alltid drar en egen liten kundvagn, om inte (gud förbjude!) någon annan flicka har tagit den. När vi skulle betala och ställde oss i kön till en kassa där kassören var en man med till synes afrikanskt ursprung, kom jag på att vi glömt något. Så jag gick tillbaka in i affären och Astrid följde snabbt efter med sin vagn och halvropade entusiasiskt:

"Obama var det! Obama, betala!"

Jag kunde inte hålla mig för skratt, men förklarade bara att jag nog inte trodde att det var Obama...

Tack för mig!
//Mamman

Våren har kommit till Kvarnberget!

Den var i alla fall här på en snabbvisit... Snön har hunnit krypa undan från stora delar av trädgården och några fina blommor har tittat fram. Men sen kom det mer kyla, och ännu lite mer snö. Vi har i alla fall ställt in oss på vår, och redan för ett par helger sedan var våra fastrar och vår farmor här och hjälpte till med de första insatserna i trädgården. Och mamma är ute och rensar bort allt visset för att skapa plats åt det som komma skall.

Farmor och Amanda med oss i vårvinterträdgåden.

Vi har haft annat fint besök också! Kusinerna Gustaf och Linnéa var här en helg och lekte med oss. Det var superkul! Niclas och Mia hann vi också leka lite med när de stannade på vägen till och från Sunne. Ja, döm själva hur trevligt vi hade det:


Läsa, ...


... rita, ...


... shoppa!

Och så måste jag ju berätta vad jag gjorde i fredags! Jag var på Cirkus-Opera! Det var Stickan och G-mormor som ville att jag skulle vara med om detta, och det var jättekul! Linn och mamma var med också, för g-mormor var så snäll och stannade hemma och passade Willie.


Operafina!

Det började spännande med violinister som spelade för mig när vi skulle gå tlll våra platser, och någon kom fram och satte klistermärken på våra kinder. Jag fick en fin papegoja. Och där fanns en lustig clowntjej som städade bland publiken och sprutade vatten på mig! Och lindansösen – vad duktig hon var!


Vi satt på parkett med god sikt och överblick.


Den här fiolen kunde både spela Pippi Långstrump och låta som en ambulans...


Visste inte riktigt hur jag skulle bemöta det här cirkusfolket...

William är också ute på äventyr, mest när jag är på dagis har jag förstått. På torsdagar går han på babyrytmik, precis som jag gjorde i hans ålder. Och ibland är han ute och fikar med Elvira, min blivande svägerska sägs det. (Förstår inte riktigt vad de menar med det...)

Ellinor och Elvira är med på noterna.

Besök hade vi även i lördags av Esaias och hans föräldrar. Jag körde först ett lite kaxigt sätt, som jag lärt mig med andra barn på dagis, men Esaias är ju så snäll så jag mjuknade snart. Vi hade riktigt mysigt faktiskt.


Vi har ju känt varandra sedan våra mammors magar, jag och Esaias...

Och så några stilstudier:


(Mamma tog fram hårsaxen strax efter att detta foto togs.)


Så här ser man ut när man är riktigt arg!


Tja, vad ska man säga...?


Men han är go, Willie Wonka!

Kram från Kvarberget!

Förkylningstider

Vi börjar med en liten film: Wille är tacksam att skoja med...



Ja, vi har varit sjuka i omgångar allihopa här hemma. Först var Willam sjuk en vecka, sedan blev det samma sak för mig och efter det har det spridit sig lite runt om här hemma och ända ner till Västergötland.

Det var ganska kul när William var sjuk, för då fick jag hjälpa mamma att ta tempen på honom. Ja, alltså plocka fram allt och läsa av termometern och så där. Tempen brukar ligga på runt 39,3 till 79,3. Ungefär samma gradantal som jag har i min ugn när jag ska baka kakor.

Men sedan när jag blev sjuk själv var det där med tempen inte så roligt längre. Men jag blev ganska duktig på att ta nässpray och hostmedicin efter några gånger. Det enda som var roligt med att vara sjuk var att jag fick titta på Fåret Shaun och Bamse nästan hur mycket jag ville.


Här ligger vi och försöker mysa så gott det går framför tv´n.

Mamma var den som stod på tur att bli förkyld, så hon tog hjälp av mormor som kom hit med expresståg. Det var så mysigt att bli omhändertagen av henne, och hon läste böcker som hon hade med sig till oss.



Hon stannade i flera dagar och vi höll tummarna för att vi skulle bli lite friskare så att vi kunde följa med henne hem sedan. Till slut gick vi till doktorn, jag och lillebror, och hon sa att vi nog var på bättringsvägen. Jippie! tänkte jag och så åkte vi med på tåget till morfar. Pappa stannade hemma och tog hand om sin förkylning, och farmor drog iväg och åkte Vasaloppet för att sedan även hon komma hem med snuva.

Nåväl, i Berghem fortsatte vi att kurera oss. Bad i karet och torkning framför brasan.



Och så bara vila...


Här lyssnar vi på Djungelboken, på vinylskiva.

Till slut blev vi faktiskt bättre och vi kunde ta oss för lite utomhusaktiviteter. Linnéa lärde mig åka spark och så var jag med ute i ladugården och tittade på hennes nya häst Fauna.



Och så hälsade vi på hos Anna och Alfred så klart!


Alfred duger väldigt bra att gosa med...

Jag lärde mig något i Skene också - att köra en egen kundvagn:


Först gick jag väldigt försiktigt, men sedan fick jag upp ångan!

När vi åkt hem från mormor och morfar blev de också sjuka... Men jag hoppas de blir bättre snart så att de kan komma hit igen.

Nu har det mesta återgått till det normala. Vi är pigga och glada igen, och dagis verkar återställt med full bemanning och beläggning. Här hemma lär jag William ett och annat, och han är så nöjd med det.


Man ska inte bara kunna sitta i hoppgunga, man kan behöva dricka i nappflaska också!


Och Alfreds gamla gåstol har kommit ner från vinden. Jag visar hur det ska gå till.
(Hunden är alltid med, har ni tänkt på det?)
(Observera också mammas gamla finskor, mina favoriter just nu.)

Efter lite övning kan nu William vara med och känna sig lite mer delaktig när vi leker här hemma.


Grannen på besök.

Annars så kan jag berätta att Wille börjar få tänder, det poppar nog upp ett par i nederkäken när som helst. Jag kanske missar att berätta en massa saker nu för tiden när man inte hinner blogga så ofta. Men om ni har några särskilda önskemål, till exempel vill höra mig sjunga en viss sång eller så, så kan ni ju bara skriva en kommentar. Förresten så kan ni se några fler filmer på Youtube. (www.youtube.com) Sök bara på Ljuvastrid!



Kram från Guldlock och den minsta lilla björnen.









RSS 2.0