Bildkavalkad om våren

Nu är det vår och då är det kul att vara ute! Och när det är så här soligt och skönt blir man liksom mer full-i-spring och jag både går och pratar mer än någonsin. Mamma har skrivit ner de ord som jag kan och använder oftast: Klocka, hjärta, tack, katt, voff-voff, öga, puss, mage, pappa och mamma.
    Ja, nu har jag faktiskt börjat använda ordet mamma för mamma. Förut kallade jag både mamma och pappa för "pappa", det var liksom lättare. Jag kan sjunga också: "Bä, bä" är ganska lätt.

De första bilderna är från förra veckan då jag, mamma och farmor var i Mariebergsskogen för att titta på lammen. Men det fanns mer än så att titta på där...

image531
En stor grön groda var fantastiskt rolig!

image532
En stor gris som faktiskt sa "nöff-nöff".

image533
Att bara promenera lite är inte heller så dumt.

image534
Den stora katten var nog mest intressant av alla djur, den luktade inte heller...

image535 image536
Det fanns inte bara gungor i lekparken heller, utan även en massa instrument som lät.
Jag blev ganska bra på att spela triangel.

Vi har varit lite inomhus också. Som när vi fick besök av lilla Leah. Hon är bara drygt två veckor gammal, så jag klappade henne på tån och lånade ut mitt babygym.

image537

Jag och mamma har passat på att gå till lekparken flera gånger. Nu börjar jag känna igen mig bland gungorna och rutschbanorna. Det är jätteroligt!

image538 image539
image540 image541
Det är lite läskigt precis innan man åker ner för rutschbanan, men ack så roligt...

image543
Lite fika vid älven med Lisa, Lova och Vidar. Lova äter riskaka.

image544
Sedan åt hon min skorpa och gav mig sin riskaka, och en ettårspresent. - En badanka med fontän!

I går var vi på öppna förskolan och byggde en trumma. Eller ja... mamma började bygga en trumma, men jag tyckte att det var roligare att leka med de andra barnen, så vi bestämde oss för att göra klart trumman hemma. Den är väldigt rolig att spela på, ni ska få se bilder när den är helt klar.

image545
Det här är på säsongsavslutningen av babyrytmiken.

I helgen var vi och provade skor igen - och farmor köpte mig ett par fina Kavat-skor som ska vara bra när man lär sig gå. Det är de också, jag har varit ute och gått med dem idag och efter det går jag som bara den, även inomhus.
    Idag har faktiskt varit något av ett genombrott för mina gångfärdigheter. Jag släpper gärna taget och går själv nu, till exempel har jag lekt kurra-gömma med pappa och "jagat" honom runt i lägenheten.

image546
Jag och mina nya skor!

Vi var bland annat i lekparken även idag, när jag provade mina skor.

image542
Här satte jag mig ner och vilade benen ett tag. Den där sanden i lekparken var lite konstig först, men jag tyckte ändå att den gick att äta.

Tja, det var väl det mesta för den här gången. Vi får se när jag skriver nästa gång, för snart åker jag och mamma till släktingarna i Berghem.

Men en bild till hinner jag med innan jag går och lägger mig, måste ju visa att jag nu faktiskt kan ha tofsar i håret:

image547

Kram från Astrid!



Min första födelsedag!

I lördags var det min ettårsdag - Oj vad överraskad jag blev när jag vaknade! Plötsligt kom mamma och pappa in och sjöng högt och bar på en bricka med paket och en stor chokladmuffin med ett ljus i. Jag undrade först vad det var frågan om, men det är tydligen så här man gör när man firar att det var precis ett år sedan kom jag ut ur mammas mage.
    Men det var kul! Jag fick först en ny Molly Mus-bok och en mössa.

image518
Jag ser lite förvånad ut eller hur?

Sedan bar pappa in en stor present, en snurrfåtölj som man kan gömma sig i. Den var rolig!

image517 image519
Jag provar mina första ettårspresenter.

Efter en liten stund kom farmor också med en present, överraskning nummer två - gissa vad det var!! En alldeles egen armbandsklocka! Gissa om jag har önskat mig det!!

image520
"Pappa, pappa, titta! Klocka!"

Överraskningarna var inte slut där. När jag fått min förmiddagssömn och ätit min lunch klädde mamma på mig finklänning och guldhalsbandet och klockan (så klart). Sedan ringde det på dörren...
    Först kom mormor, morfar, Anna och Alfred. Ännu fler presenter!

image522
Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den här stora presenten som jag fick av mormor och morfar...

image523
Men efter en stund och med lite hjälp klarnade det.

Efter det ringde det på dörren hela tiden och det kom massor av gäster och presenter. Det blev så många att jag knappast kan räkna upp dem alla här och nu, men några ser ni på bilderna här. De var i alla fall jättebra och roliga allihopa!

image527
Jag satte mig helt enkelt bland alla presenter och njöt, här med en gosig kanin som jag fick av farfar och Elise.

image524
Några av presentena hade fotbollstema - ÖIS ska tydligen vara bra enligt farbror Henke och de attiraljer jag fick av honom... Fotboll och fotbollsshorts fick jag också av morbror Thomas. Lägg märke till Foppa-tofflorna förresten.

image525
Vi äter en bit - jag fortsätter mumsa på min stora muffin...

image526
Alfons-stövlarna fick jag av g-mormor och g-morfar.

Efter en skön promenad i det fina vädret var det dags för fika och sång. Gammelmorfar hade skrivit en rolig sång om mig som lät lite som Imse Vimse Spindel. Fina bilder på mig och en katt fanns med också.

image528

Resten av dagen umgicks vi och jag provade alla mina nya saker. Jag var på så bra humör och det kändes väldigt lätt att gå omkring fritt mellan leksaker och gäster, och de verkade bli lite imponerade av det...
    Det var väldigt kul att min kusin Alfred var där också, vi lekte väldigt mycket - han är så rolig!

image530
Vad tjusig jag känner mig i min baddräkt som jag fick av Anna och Alfred!

Tack alla som uppvaktade mig på min ettårsdag!
Kram från Astrid


Våren är här! (Tror jag...)

Idag har mamma och jag haft en dag på stan. Vi ville knappt gå hem efteråt för det var så soligt och skönt ute!

image507
Det här var en annan dag när vi var ute och gick.
Vi hittade en liten lekpark med en "gung-kanin" som jag tyckte var jätterolig!

I torsdags var vi på babyrytmik, och det var också jättekul! Vi var lite tidiga så jag fick alla leksaker helt för mig själv en stund. Men det var svårt för man kan ju bara hålla i två bollar åt gången, och eftersom jag tycker mycket om bollar ville jag inte släppa dem. Så jag gjorde inte mycket annat än höll i de två bollarna, men det var ju mycket att titta på!

image508

I går var vi med Lisa, Vidar och Lova på IKEA. Det roligaste var när vi skulle fika och vi fick leka i lekhörnan.

image509
På IKEA med Lova.

Mamma köpte tre färgglada bollar åt mig ...men, återigen, det är lite svårt - man kan ju bara hålla två åt gången, och det är så frustrerande att inte kunna leka med alla samtidigt!

Och idag som sagt har mamma och jag gjort stan. Först var vi och provade skor åt mig. Det fanns väldigt många skor... Det var ganska kul när expediten skulle mäta min fot. Kändes lustigt!

image510

Sedan gick vi och fikade på ett café, mamma och jag, och hade allmänt trevligt. Och som sagt var det väldigt soligt ute när vi gick hemåt så vi satte oss vid älven och njöt och skojade lite.

image511
"Är det inte en klocka jag skymtar där på andra sidan älven mån tro...?"

image512
Tänkte bara visa er alla mina tänder också.

Jag har förresten också fått bilder av gammelmorfar från förra veckan när vi var hos dem och åt våfflor. Här ska ni få se:

image513
Ett favoritställe är fönstret med kissekatterna. Dem måste man alltid hälsa på!

image514
Det var gott med mjölkfri våffla! Mycket godare än plättarna mamma gjorde en gång...

image515
Jag såg allt att du verkade gilla våfflorna också g-mormor!

På återseende!
//Astrid





Hej!

image500

Idag har jag haft en rolig dag! Lisa, Vidar och Lova var här och åt lunch och fikade. Jag hade inte sett dem på ett tag nu. Lova är jätteduktig på att gå, och jag ville ju inte vara sämre så jag släppte sargen och gick helt sonika fram till henne. Hon var inte lika bra på att ta emot som mamma och pappa är när man går till dem, men det gick bra ändå. Jag klappade henne fint på kinden. Ändå blev hon lite rädd tror jag, för hon tog sig till sin mamma ganska snart.
    Efter fikat tog vi en promenad för att visa huset som vi köpt. Vi provade också ett antal lekparker i närheten. Om det är någon annan som vill se huset så kan ni titta på bilderna som vi lagt upp på: www.embraced.se

image501
Vidar och Lova verkade tycka mina grejer var roliga, och visade mig nya sätt att leka
med t ex min gamla citronflaska.


image502
Jag pekar och farmor läser - mysigt och lärorikt!

Häromdagen gjorde jag nya framsteg förresten - när jag satt och flyttade klossar till en kökslåda var det ju nödvändigt att ställa sig upp och se efter vart de tog vägen och det lyckades jag med. Så nu vet jag hur man gör om man verkligen vill ställa sig upp, och har något att ta ordentligt tag i förstås. Jag vågar också släppa taget lite oftare nu och går mellan möbler och annat om jag verkligen vill någonstans.
    Dessutom är jag ganska tekniskt intresserad. Hur lampor tänds och släcks med hjälp av en simpel knapp (och elektricitet så klart) är väldigt fascinerande, även klockor av alla de slag intresserar mig starkt. Nedan ser ni när jag hjälper pappa med videon. Jag läser bruksanvisningen och pappa sköter fjärrkontrollen.
    Fjärrkontroller för övrigt, och mammas mobil är också kul att lattja med. Det händer så roliga saker när man trycker på knapparna!

image505 image506

Ha det bra!
//Astrid








Senaste nytt!

Nu har jag något att berätta: Det där huset som mamma och jag har varit och spanat på om dagarna, det ska vi flytta in i till sommaren! Det ska bli jättekul och jag ska få ett fint rum som jag har sett ut för det hängde en häftig discokula i taket.

Vad gäller mig så kan jag säga att jag fortfarande tränar på att gå väldigt mycket. Det går bättre och bättre, och jag behöver egentligen bara en hand att hålla i om jag ska gå lite längre. Eller så tar jag stöd av vad som finns i närheten, och släpper taget helt ibland när någon person är i närheten som jag vill gå till.
    Mitt ordförråd har väl blivit lite större också. Jag säger väl det mesta egentligen, men kanske lite på mitt eget sätt. Huvudsaken är ju att mamma och pappa förstår vad jag menar. I går sa jag mitt fösta helt korrekt uttalade ord tydligen; det var MASK, och det var faster Linn som lärde mig det.
    Jag tycker mycket om att läsa böcker med fina bilder. Jag pekar, t ex mamma säger vad det heter, och jag säger efter. Bokhyllan är väldigt intressant också.

image498
Här står jag och utökar mitt lilla ordförråd med en liten bok som jag hittade,
som jag tror passar mig bra.


I går var mamma och pappa iväg och fotograferade mitt lillasyskon som ligger i mammas mage. Jag tycker den ser ganska knäpp ut, vad tycker ni?

image499
17 veckor och 5 dagar gammal.

Tack och hej för idag!
//Astrid



RSS 2.0