Utlovade bilder - Big time!

Nu när det är semestertider så ska vi passa på att visa bilder som vi inte hunnit med tidigare. Just nu är vi hemma hos mormor och morfar, men först ska ni få se lite bilder från Liseberg som farmor tog när vi var där för ett par veckor sedan.

Första attraktionen var inget mindre än Sagoslottet! Jag åkte med farmor, och Wille med pappa:



Båtarna var en annan kul grej - jag körde mamma och William körde Henrik. Tänk att vi kan köra båt!!





Skrattspeglarna talar sitt eget språk!


Hästkarusellen var Williams favorit.

Vi körde till och med radiobilar! Det var inte helt lätt och trots min och Williams vånda över att få till det med styrningen blev tydligen resten av familjen väldigt road...



Ja, Liseberg åker vi gärna tillbaka till - helst snarast!

Förra veckan var mammas första semestervecka, och den började ju som jag berättat tidigare med att Matilda sov över hos oss. Det var som vanligt jättekul!


Vi fick önska oss vad vi ville ha till middag - och då blev det plättar.

När vi ätit frukost på tisdagsmorgonen gick vi allihop till Mariebergsskogen. Vi hade hört att man kunde få måla i naturen där, och det ville vi prova. Två tjejer visade oss hur man kunde dekorera stenar och träd med färger och blad.


Här färgar vi blad som sedan blev ett halsband till trädet.


Är alla guldlockar tokfransar?

Senare kom Frida och Elis dit och vi åt lunch på Naturum och lekte i lekparken.


Kompisgungan är som gjord för mig och Matilda.

Det blev så fint väder så vi stannade kvar och åt glass, badade, åt korv och lekte hela dagen lång.


Hela gänget samlat!

Resten av veckan innehöll bland annat lek med Esaias, bärplockning med farmor, lek med Tuva, tv-spelande med Gustaf och kalas hos Stickan. Amanda, Henrik och Bertil kom hem till oss på lördagen. Han är så söt, vår minste kusin:


Fyra veckor gammal, och knappt fyra kilo stor!

Både jag och William fick prova att hålla Bertil. Efter ett tag började han längta efter sin mamma tror jag och han blev lite kinkig. Men tro inte att det hade något med att jag petade honom i munnen att göra!


Ni som känner mig vet att munnar är det gosigaste jag vet...

Och sedan i söndags är vi alltså i Berghem! Vi kom direkt till Linnéas 11-årskalas så vi träffade nästan hela släkten, inklusive mammas kusin Jonas och en kompis till Linnéa. Vilken fullträff!

Idag var det inget vidare väder, men vi kunde inte låta bli att åka och bada i alla fall. Jag ville ju använda mina nya armpuffar! Det var kallt men jag och mormor simmade runt som bara den.



William höll sig som vanligt vid strandkanten, men doppade magen på sitt sätt - genom armhävningar!


Stark va?

Som tur var blev vädret lite bättre på eftermiddagen och vi kunde värma oss i solen, grilla och göra akrobatiska övningar i gräset tills det blev kväll.


Morfar får stå ut med allt möjligt, man han är glad ändå!

När man springer omkring barfota i gräset är det kul att slå kullerbyttor och försöka hjula. Ni ska få se hur de gick till när vi tränade på just det idag. Efter ett tag kom jag på, och föreslog för Linnéa, att vi kunde försöka hjula framåt - och se hur det gick! (Inte ens mamma kunde låta bli att ge sig på ett försök.)

 

Vi ses snart igen! Kram!


Sommarlov!

Hej! Nu har vi haft sommarlov i lite mer än en vecka. Den första veckan jobbade mamma och då hittade pappa på väldigt mycket kul med oss. En dag var vi på Rottneros Park med Esaias familj, en dag lekte vi med Tuvas familj och en dag med Matildas familj. Sen var vi på en utflykt till med Esaias familj - till Kristinehamns skärgård där vi åkte båt, badade och grillade.

Nu har mamma också semester så nu är vi hemma hela familjen. Idag kom Frida med Matilda och Elis hit, och Matilda fick sova över hos mig. Vi var ute och lekte ända till klockan blev åtta på kvällen! Sedan bäddade vi ner oss i bäddsoffan på mitt rum. Mysigt!!!
Och så måste jag ju berätta att vi fått en ny liten kusin! Han heter Bertil och är inte ens en månad gammal.
Förra helgen var vi och hälsade på honom. Vi sov hos mormor och morfar så vi hann umgås lite med dem också. Men en höjdpunkt var ju att vi gick på Liseberg för första gången! Det var jättehäftigt och jag ville åka allt! Wow vad det var kul! (Tyvärr hade vi ingen kamera med oss, men kanske farmor delar med sig med bilder från hennes nya USA-kamera?)
Eftersom det inte har blivit så mycket bloggande på senaste tiden så ska jag lägga upp några bilder som jag inte visat tidigare. De första är från maj i år, när vi fick besök av min "världstvilling" från Ryssland. Han heter Vladimir och är alltså född samma dag som jag. Han och hans föräldrar var här en dag och lekte och grillade med oss. Jag fick en jättefin present av honom - en dinosaurie-robot som man behöver ta hand om, mata och lära saker.


Vladimir i bakgrunden, Dino i förgrunden.


Matilda var här samtidigt och lekte. Här tittar vi på en dinosauriefilm med Vladimir.

Här kommer en bild från juni, där ni ser hur stor Elis börjar bli! Han går nästan nu och vill vara med oss och leka hela tiden. Jag försöker lära upp honom i mina favoritlekar så att vi ska slippa dansa efter tjejernas pipa hela tiden...


"Det här är Buzz Lightyear!" (Elis från börja med den lilla.)

I juni fyllde ju pappa år också. Här ser ni när vi väckte honom med tårta och sång på födelsedagsmorgonen.



Ni har kanske inte heller sett mitt nya dragspel som Stickan köpte till mig? Det är blått och fint - här är det dock William som spelar på pappas födelsedag:


Han har det i blodet tror jag. Lill-Stickan?

Det var allt för den här gången! Snart kommer säkert mer semesteruppdateringar! Kram så länge!

RSS 2.0