Tre män och en baby ...

... var det här i måndags förmiddag! Medan mamma var iväg och gjorde ärenden var jag och pappa hemma med mina kusiner Oscar och Gustaf som faktiskt bott hos oss ända från söndag till fredag.
    Det var ju ett tag sedan jag skrev nu, men det är för att jag har haft mycket kul för mig, och inte varit hemma så mycket. Men jag får väl berätta i rätt ordning:

Förra helgen åkte vi söderut för att vara med på poolfest i Espevik i Varberg. Jag träffade flera av mammas kompisar, men av oss var det bara pappa som badade.
    Vi bodde alltså hemma hos mormor och morfar från fredag kväll till fredag veckan därpå. På måndagen var det barnkalas för min kusin Linnéa som fyllde sju år. Senare samma dag badade vi i sjön - ja till och med jag doppade för första gången mina fötter i naturens kalla vatten. Det var inte så kul först, i baljan är det ju mycket behagligare temperatur. Men att doppa tårna kunde jag allt göra några gånger för att känna efter lite extra.

image132
Man kan väl i alla fall säga att jag badat?

image134
Mina jungfrufötter fick också känna på mjukt gräs för första gången. Jag passade faktiskt på att ta några steg med hjälp av pappa för att hålla balansen. De skrattade så mycket, men jag fattar inte... det var ju bara en kort promenad!

Vi var också vid havet en dag och hälsade på Anna och Alfred som har ställt husvagnen på Getterön för några veckor framåt. Det var fint väder den dagen som tur var, men det blåste så att vågorna gick högt! Där fick jag inte bada, men mamma och mormor lät sig skvättas ner av vattnet som slog in mot klipporna.

image136
Det är lite roligt att det skiljer lika många år mellan kusinerna Gustaf, Alfred och mig
som det gör mellan mamma och hennes bröder.


image135
Här sitter jag och mormor vid deras damm och tittar på guldfiskarna.

image137
Och morfar och jag. Det är ju så här man ska ha det på sommaren i Berghem...

image138
Jag hann allt få en dos av morbror Niclas pussar också.

Kommande fredag åkte vi vidare från Berghem till Göteborg. Där bodde vi hos faster Amanda. Vi shoppade, festade, promenerade i Haga och hälsade på Jenny och David.

image139
Hemma hos Amanda och Henrik.

På söndagen mötte vi sedan upp Oscar och Gustaf som följde med oss hem till Karlstad, och de stannade alltså här ända till igår (fredag). Det blev ganska mycket fiske (och god fisk som vi grillade), kortspel och tv-spel.

image140 image141
Mycket kretsade som sagt kring fiske den här veckan, och jag lärde mig en hel del...


image146
Jag och Oscar breder ut oss i sofforna. Han spelar tv-spel och jag tittar på.

Ja mycket semestrande blir det så här på sommaren, och det är inte slut än! Snart är det dags att träffa farfar och Elise på den årliga kusinträffen/kräftskivan. Det ska bli så roligt för jag har saknat dem sedan de var här sist! Förra året när vi var där förresten låg jag i mammas mage, fast då var det en hemlis...

image144
Farfar, jag och Elise.

image143
Den här bilden tycker jag är fin på farfar, pappa och mig...

Sedan är det väl bara att börja planera inför nästa års semester....

image145

Det var allt för den här gången. Vi ses!
//Astrid


Semester och personlig utveckling

Nu är det fredag och pappa jobbar sin sista dag innan han går på semester. Det ska bli jättekul, för vi ska ut och åka redan i kväll. Vi ska vi till mormor och morfar, och väl där nere ska vi hitta på en massa grejer, men det får ni höra om när vi kommit tillbaka.

I onsdags hade vi besök av den långe, mörke, stilige ynglingen Esaias (han är en hel månad yngre än mig) med föräldrar. Det var kul, men det är klart, det kanske blir ännu roligare när han växt till sig lite, jag fick inte ett vettigt ord ur honom...
    Jag fick en väldigt fin present av dem! En tygblomma som nu vackert tittar ner på mig när jag ligger i sängen. Jag fick också bra haklappar som är perfekta till dess att jag ska börja med smakportioner om en månad ungefär.
    Min säng har förresten separerats från mammas, och står numera helt självständigt en hel meter därifrån. Nästa steg är väl mitt eget rum, men det lär visst dröja...

image131
Det här var innan jag lärt känna blomman ordentligt.

I går var jag på BVC och blev vaccinerad. Det var inte så roligt... En spruta i varje lår - aj aj! Men som tur är var både mamma och pappa med, så jag kände mig trygg.
    Nu väger jag 5750 gram och är 60 cm lång! Jag har alltså börjat växa i alla de fina kläder jag fått, som hittills varit för stora. Oj, vad jag ska vara finklädd i Västergötland!
    För övrigt jobbar jag rätt mycket på att hitta bästa tumgreppet. Alltså, nappen är god, men tummen är nog ändå bäst. Lite svårt bara att få loss den där tummen...

image129
Här hjälpte jag pappa lite med arbetet en dag då han jobbade hemifrån.

Jag återkommer om någon vecka eller så!
Kram Astrid

Turistens klagan

Oj, oj, oj ... nu har jag rest väldigt mycket de senaste veckorna, och jag har levt i min kappsäck på hjul precis som en turist ska. Givetvis har jag fotograferat en hel del och har alltså mycket att visa. Men jag tror inte ens att jag orkar visa alla bilder... Jag ska säga till mamma att hon lägger upp dem på sin hemsida i stället. (Visst, det kommer det kommer, hälsar mamman.)

image125
Så här ser det ut när jag är på resande fot.

Det började med en tågtripp till Göteborg förra fredagen, då vi stannade i faster Amandas lägenhet över helgen. På lördagen var vi på Liseberg med mammas gamla klasskompisar. Pappa och David var barnvakter åt mig och Lova medan mamma och Lisa och alla andra sprang runt som barn mellan karusellerna. Mamma hade jätteroligt, men jag tyckte det var ganska spänningslöst på den där restaurangen vi var parkerade på. Men jag hade gott sällskap och så var jag ändå ganska trött, så det var inte så dumt i alla fall...

image123
Här är vi i den stora staden med några av mammas klasskompisar.

På söndagen åkte pappa hem tidigt, han ligger ju i hårdträning inför det där konstiga loppet på Lidingö ...vad det nu är. Men jag och mamma stannade kvar ett tag. Först åt vi frukost på ett café där den glada och kärvänliga servitrisen passade mig medan mamma bredde sina smörgåsar.
    Sedan kom mormor, morfar och Linnéa, och tillsammans besökte vi mammas kusin Christina med familj. De var både gulliga och snälla, jag fick en massa fina saker av dem. Vi var på promenad också, upp för branta backar - men det var väldigt fint!

image124
Cristina, Daisy, halva morfar, Emely, Alicia, Linnéa, mormor och jag.
(En bit högre upp ligger Skansen-Kronan
.)

På måndagen var det bara att packa om för att bege sig till Brunsberg tillsammans med farmor samt gammelfarmor- och farfar. (Pappa och en massa andra släktingar dök också upp senare.) Vi hade det jättemysigt där i skogen vid vattnet en hel vecka, och det var en skön kontrast mot storstadslivet. Det blev en hel del promenader, kortspel, dragspel, bad (i balja för min del), svamp, bär och fisk - precis som det ska vara! Förutom det hade vi kalas för gammelmorfar - som för övrigt fyller år idag! Grattis på födelsedagen Stig!

image126
På promenad utmed Värmeln.

image128
Sova middag i det gröna - jättemysigt! Men faster Linn klagade över att jag tog hennes kudde och att jag var hårdhänt... Jag trodde inte hon var en sån klenis - en bebis som jag...!

Tack för den här gången! Jag ska snart ut på fler äventyr, så jag återkommer med mer semesterbravader inom kort.
//Astrid


RSS 2.0