Klappa händerna



image331I dag har jag varit med mamma på jobbet!
Det är lite konstigt eftersom jag inte trodde
att hon jobbade alls... Men jag följde i alla
fall med till Markant, och fick se hur det går
till på en reklambyrå. Det var lite konstigt
att inte få någon sovmorgon som jag
brukar, utan blev väckt redan klockan åtta!
Hu vad tidigt!

Det gick i alla fall bra på jobbet, jag hade
med mig min muminmatta och underhöll
mig med att att studera visitkort, pennor
och annat som fanns i mängder.

Visst, det blev lite långtråkigt i bland, men
då fanns det ju många famnar att vandra mellan.

Jag kom också till insikt, där jag satt, när
det gäller hur man gör när man klappar
händerna. Så nu kan jag det!



image333 image332
Mattias och Kim kom och umgicks med mig ibland.

Här ska ni få se vad det blev för vinterkläder jag och mamma köpte:

image334
Ser varmt och gott ut va?

Nu ska vi packa väskorna igen - i morgon åker vi till farfar! Det ska bli så kul!

Hej då!
//Astrid
























Senaste veckan

Nu har jag legat på latsidan ett tag vad gäller bloggningen, men nu är det väl dags att se vad vi har i kameran.

Lunch blev det ju i tisdags tillsammans med Esaias och hans mamma, som vi brukar efter träningen. Nu kan även Esaias sitta i stol, och då är det ju lättare att umgås.

image318
Jag fick snällt äta gröt medan Esaias såg på.
image320
Men gott bröd fick vi båda två.

Både mamma och jag var lite dåsiga på onsdagen. Näsorna rann lite så vi såg till att vila lite extra. Det verkade hjälpa, och tur var det för vi ville ju inte missa babyrytmiken.

image321
Gos i soffan framför tv:n.

I torsdags var vi först och hälsade på hos farmor på hennes jobb. Vi gick också runt och hälsade på alla tanter och farbröder, och särskilt farmor Julia som längtar efter sin lilla Emma. Hon är lika gammal som jag ungefär, men bor ganska långt borta.

image322 image323
Syns det att jag varit hos farmor på folktandvården?
Jag somnade gott med en tandborste i handen.


Sedan var vi och fikade med Lisa och Lova. Det var jättekul att träffa dem, men Lova hade nog helst varit på ett ställe där man kan krypa omkring. Om jag hade kunnat krypa så hade jag nog inte heller velat sitta stilla i en stol...

image324
Lova fick låna min gamla leksak. Jag hade ju tandborsten.

I helgen hade pappa flera kompisar på besök. Jag och mamma blev bortskämda hemma hos farmor under tiden, så att vi kunde få lite lugn och ro. Men jag hann allt träffa de där killarna lite jag också. De var jättesnälla.

Och igår, söndag, var det kalas för gammelmormor i Kil. Jag fick middag serverad på jättefint fat, med tillhörande sked, mugg och haklapp.

image327

image326
Grattis i förskott g-mormor!

Nu ska mamma och jag ut och shoppa vinterkläder till mig. Det är ju inte bara den svenska vintern som nalkas för mig, utan även den österrikiska...

Vi ses!
//Astrid


Kompassnålen ...

... kallas min nya rörelse! När jag ligger på magen nu för tiden så vill jag inte ligga stilla. Jag försöker krypa, men än så länge går det inte framåt, utan runt. Magen ligger kvar på samma ställe, men jag snurrar 360 grader runt den så att säga. Som en kompassnål.

Nu har jag jättemånga bilder att visa från den senaste veckan:

När pappa kom hem från Korea hade han ingen väska med sig... Den hade åkt vilse, tagit fel flyg hem, och landat i Visby. Men som tur var kom väskan hem dagen efter.
    På tisdagskvällen satt jag och tittade på när pappa packade upp väskan. Han hade massa konstiga saker med sig.

image305 image313
Äter man med såna här pinnar på andra sidan jorden?

image308
... och jag som tycker det är svårt nog med sked.

image309
Pappa och jag gosar för en hel vecka.

I fredags åkte jag och mamma med pappa när han skulle på kundbesök i Ullared. Det var alltså första gången jag skulle få uppleva GeKå's. Jag kan bara säga att det var tröttsamt, mycket tröttsamt. Till och med mamma tyckte det och orkade inte tränga sig fram mellan kunder, vagnar och varuställ någon längre tid.

image314
Redan inledningsvis var jag trött...

image315
...och mot slutet sov jag under filten.

När vi åkte hem på eftermiddagen gjorde vi ett litet stopp i Lindome för att överraska morfar. Han blev jätteglad!

image311
Får jag stjäla din uppmärksamhet en stund morfar?

image312
Det fick jag. Jag fick även prova trucken på lagret.

I lördags hade vi Esaias och hans familj här på middag. Det är alltid lika roligt!

Nu ska jag gå och väga mig! Vi ses snart igen.

Kram från Astrid.



Hemma igen

I måndags kväll anlände vi åter med tåget till Karlstad. Farmor plockade upp oss och lagade oss ett gott mål mat. Senare på kvällen anlände även far (Grattis på fars dag i efterskott pappa!) med flyget. Det var kul att se honom igen, och vi gosade retroaktivt för en hel vecka.

Nu ska jag berätta vad vi gjorde innan vi åkte hem från Berghem. På lördagkvällen åkte jag och mamma hela vägen till Lödöse för att träffa ännu fler av mammas gamla kära vänner. Det var överaskningsparty, fruhippa kan man säga, för en av dem, och vi partajade hela natten lång! ...okej, jag orkade inte hålla mig vaken hela tiden, men ändå!

image304
Alla tjejerna på fruhippan! Fru Rebecka sitter längst fram.

På söndagen var det kalas för Alfred som fyllde 9 år i tisdags. Grattis än en gång, Alfred! Jag fick prova hans gamla gåstol, som var väldigt rolig. Jag kunde faktiskt förflytta mig med den, men jag vet inte riktigt hur jag gjorde egentligen...

image293
Alfred och jag i hans gamla favorit.

Innan vi hem från Berghem i måndags hann jag med en hel del. Vi hade till exempel spa-aktiviteter. Morfar har ju faktiskt gjort färdigt den där bastun, och en balja framför vedspisen i köket är inte fel...

image294

Och det var alltså på måndagen mormor och Linnéa satte oss på tåget hem.

image300
I väntsalen på Göteborgs centralstation.

Farmor som varit på mässa medan vi var borta hade med sig roligheter hem till mig. Jag fick flera nya tandborstar, och två olika sorters tandkräm. Även en liten som jag behöver tandkräm, om än så lite...

image301
Bäst att läsa innehållsförteckningen först. Det har pappa lärt mig.

Innan jag säger god natt, måste jag bara visa några exklusiva bilder, som inte visats tidigare. Det är premiärturen med "Fryksdalsexpressen" som ägde rum den tredje november. Denna kärra som funnits i familjen i många år har g-morfar börjat att rusta upp för min skull. Det var en testkörning, och vagnen visade sig inte vara dum alls. Jag kan tänka mig att krypa ner i den många gånger fram över.

image303
Noggranna förberedelser ...

image302
... och pappa ville gärna vara chaufför första gången, för säkerhetens skull.

Vi ses snart igen!
//Astrid

Berghem

image291 image292
Sedan i torsdags befinner vi oss alltså nu i Berghem. På väg hit hälsade vi på hos morfar på hans jobb. Det var kul att sitta på deras matsalsbord och koppla bort arbetets allvar genom att vara medelpunkten för en stund.

Jag har fått lite nya lek och lär-saker som jag undersöker flitigt. Moster Mia hade samlat ihop bland annat lite verktyg, en telefon och en marackas. Den sistnämnda tycker jag särskilt mycket om, jag gillar även själva greppet, och det har hänt att jag somnat med den i handen...

Mormor och morfar har båda jobbat idag så vi har umgåtts med morbror Niclas, Mia och kusin Linnéa. De bjöd oss på lunch och fika, och Linnéa har passat upp på mig under större delen av dagen.

image288 image287
Morbror Niclas och moster Mia.

image289
Jag ser upp till Linnéa.

image290
Gosigt... och marackasen är med.

I morgon blir det fest! Fortsättning följer...

//Astrid

Stockholm

image283

Nu är jag ute och åker igen! Eftersom pappa är på andra sidan jorden nånstans, har jag och mamma packat väskorna och begett oss ut vi också.


Vi har tillbringat första delen av veckan i Stockholm. Där hälsade vi på hos Maria, mammas kära vän. Vi bodde hos henne på Söder i två nätter, och hade några riktigt trevliga dagar. Det var shopping, fika, musik och mys, precis vad man kan behöva för att koppla av.

På bilden här jämte har jag på mig min nya Hello Kitty-dress, som jag fick av Maria. Den är så mjuk och skön så jag skulle kunna ha den på mig jämt. 
Som ni ser sitter jag numera i eget säte när vi åker tåg, utan någon trång bilstol.


Mamma handlade också ett plagg till mig. Det var i en second hand-butik, där både trendfaktorn och musikvolymen var väldigt hög:



image270
















 








"Vilket fantastiskt material! Den här klänningen röstar jag på att vi köper mamma."

image275
























"Okej då, de här hängslebyxorna var faktiskt ganska snygga...vi tar dem!"

Nu när jag har varit i huvudstaden har jag blivit en stor tös. Det är även en inre resa man gör när man åker tåg, och jag kände liksom hur jag växte på vägen. Sedan så behövs ju krafter för att hålla sig på banan och jag kan ju inte hålla på och larva mig bland civiliserat folk, så jag äter ordentligt när mat serveras! Biff Stroganoff är min favorit just nu, och så gröt så klart.


Efter Stockholmsvistelsen åkte jag och mamma hem på onsdagen. Men bara för att ladda om - morgonen efter tog vi nästa tåg, mot Göteborg, där mormor plockade upp oss på stationen. Vi ska tillbringa veckoslutet i Berghem, och på lite andra ställen också ... men det får ni höra om sedan. Nu måste jag nämligen sova.


image276
Tack för den här gången Maria!

Och pappa - jag längtar efter dig!


//Astrid




 


Långhelg

Lördag hela veckan har vi haft ända sedan i onsdags, när mormor, moster Anna och Alfred kom hit. Vi har haft det så kul och mysigt. Vi har shoppat, fikat, spelat Pictionary och allt möjligt. Min kusin Alfred tycker jag mycket om, och vi fick nu tillfälle att umgås ordentligt. Han tog faktiskt hand om mig väldigt bra, körde bland annat barnvagnen vart vi skulle.

image263
Vi umgicks morgon ...

image264
... som kväll.

image260
Här läste vi lite grand när vi väntade med mormor på att shoppingen skulle bli färdig.

image261
Dagen när de skulle åka hem fick jag passa på att gosa med dem så mycket som möjligt.
Jag hoppas att de kommer och hälsar på snart igen.


Vi var också på spökmiddag hemma hos farmor i fredags. Där kryllade det av spindlar och spindelnät, till mammas stora förtvivlan. Men det var inte så farligt, det var mest kul...

Efter att våra gäster åkt hem i lördags var vi bjudna på Allhelgona-lunch hos g-mormor och g-morfar på Stenåsen. Där fick jag också träffa ett par hundar...

image266
Gamla Ivrig var ganska respektingivande....

image267
... men kanske inte så farlig ändå. Hon är ju Lenas bebis precis som jag är mammas!

image268
Musikstund hade vi också, som vi brukar, men den här gången var jag med och spelade på eget instument.

På söndagen var vi på ytterligare kalas, nämligen hos Lova som fyllde ett år. Grattis Lova! Det var kul att träffa både Lova och Vidar som också fick en liten present. Själv fick jag med mig en fin ballong hem som det står "1 år" på.

Idag är det måndag och vi har både lite tråkigt och roligt. Vi sa hej då till pappa som åker till Korea idag, och det dröjer en hel vecka innan vi ses igen. Men under tiden ska jag och mamma hitta på lite annat. Vi åker till Stockholm idag för att hälsa på mammas gamla kompis Maria. Sedan är veckan fullbokad med resor och besök, så det går nog ganska fort tills jag får träffa pappa igen.

Nu måste vi packa!
Kram från Astrid


RSS 2.0