Sommar-start?

Idag har vi haft sommaravslutning på dagis. Konstigt va? Jag som tycker att sommaren precis har börjat! Vi fikade och lekte i alla fall på dagisets lekplats nu på kvällen. Vi hade lite körsång för föräldrarna också, och gav fröknarna lite presenter för att vi tycker om dem så mycket.


Alla vi barn på Stormhatten, nästan.

Några festbilder:







Ja, vi trivs så bra tillsammans på vårt dagis! Tur att jag får vara kvar minst ett år till i min grupp, även om jag har blivit så stor som tre år.

Jag måste berätta att vi har varit på fest i Lerum också. Det var Amanda som fyllde 30 (och Henke fyllde 32). Där fanns en annan flicka också, som hette Nora. Vi lekte på barfota på gräsmattan alla tre hela kvällen - vi ville aldrig sluta!






Grattis, och skål, Amanda!!

Och samma helg besökte vi en pytteliten bebis som heter Clara. Hon var så liten och söt, bara några veckor gammal. Jag och Wille pussade och klappade henne jättemycket!


Våra föräldrar bestämde att William och Clara ska gifta sig när hon har blivit lite större.

Jag älskar rosor, och inte vilka rosor som helst - utan maskrosor! De finns i massor! Man kan plocka jättestora buketter! Fast jag ger dem inte till mamma, sist jag gjorde det så nös hon 14 gånger på rad. Jag ger dem exempelvis till fröknarna på dagis i stället.




När man luktar på maskrosor så blir man alldeles gul om näsan!


Och så har vi fått en ny lekpark på Kvarnberget! Allra högst upp, där vi inte brukat vara så mycket. Där fanns flera stora barn också, som är väldigt intressana att iaktta (och se upp till, mammans anm.) Dit ska jag gå med Linnéa i morgon - för hon och mormor och morfar kommer då! Jippie! Jag längtar så!



Vi ses! Kram från Yassin och Yammas!

Försmak av sommar?

Åh vad jag längtar efter den riktiga sommaren! Tänk att kunna använda mina sommarklänningar ute! Att springa med mina finskor ute, eller till och med barfota!

I lördags när vi kom hem från en trevlig dag i Kil (där jag gärna hade stannat kvar med Stickan och Stor-astrid) var det så varmt och soligt, som på sommaren, att vi kunde klä av oss ytterkläderna. Grannen Linda stod och tvättade sin cykel och frågade om jag ville komma över och tvätta min också. – Det ville jag! Den blev så skinande ren!

 

 

William blev lite avundsjuk, så han fick komma över en stund och hjälpa till. Hans kläder blev dyngsura, men det gjorde inget...

 

 

Nu ska ni få se på en liten film med Little Will Astaire! Ja, William fick på sig step-skorna och det verkar som att han har det i blodet, eller hur?

 

 

 

Tack för idag!


Mysigt värre!

Hej! Idag gick vi på en promenad för att William skulle sova, men det blev så roligt så han kunde ju inte somna! I Mariebergsskogen, dit vi gick, fanns nämligen, förutom de gulliga hästarna och papegojor som sa "godda godda", en liten killing. Han var bara nio dagar gammal och jättemjuk och söt. Vi stannade där ganska länge, och det slutade med glass och fika. Och inte nog med det - för sedan kom Matilda och hälsade på. Jag som har längtat efter henne så mycket!!

Vi har haft en jättemysig helg! I lördags var det jag som stod för desserten (och mamma lite grand) och då blev det fruktsallad på granatäpple, melon och ananas. Det var kul att plocka ut alla granatäppelkärnorna - både jag och köket var alldeles rödprickigt efteråt! Och mums vad smarrigt det var att äta framför Fem myror...



En annan dag överraskade pappa mig med en mysbricka när William somnat men jag hade planerat en helkväll. Då såg det ut så här:


Grönt te, 90%-ig choklad, äpple, kex och ost. Mmmm...

Förra måndagen var dagis stängt och då passade vi på att praoa, jag och Wille. Då fick jag vara hos farmor på hennes jobb och William fick följa med mamma till hennes. Jag och farmor arbetade bra tillsammans tyckte jag, vi fick gjort massor båda två.


Här visar jag mamma vad jag jobbat med.


Jag lämnade slutligen min rapport till rätt instans.

Annars så fortgår utelivet (i trädgården alltså), så här kan det se ut:


Ljuv Astrid ...


... och Knäpp William.


På dagis är vi ute väldigt mycket också, och man blir så skitig som föräldrarna förtjänar! Visst är det härligt?




Och det är ganska härligt att bada av sig det på kvällen också...

Kram från oss!

 







RSS 2.0