Första advent!

Idag tände vi första ljuset! Och snöflingorna har fallit hela dagen!
När mormor och morfar var här och passade oss förra helgen gjorde vi en massa överraskningspyssel till mamma och pappa. Bland annat gjorde vi adventsljus i papper på fönstret, som vi ska "tända" med särskilda lågor varje vecka. Så här mysigt ser det ut!



Vi gjorde också hemliga smällkarameller som ingen mer än vi vet vad de innehåller - men dem får man inte öppna förrän de blivit jul!
Nu har vi också adventspyntat, igår och idag, för att få det lite juligt här hemma, så nu hänger det stjärnor i de flesta fönster. Det är jättekul!
Vi firade första advent genom att titta på tomten, rösta fram Lucia och pinas av snöstorm på torget (skyltsöndag) tillsammans med farmor och Linn. Sedan åkte vi och hälsade på Esaias med hans bebissyster Eli och drack glögg och åt pepparkakor.


Det här är våra nya underställ. De tog vi på oss när vi skulle ut i snöstormen. När man har
underställ blir man sportig, för pappa har underställ när han är ute och sportar på vintern.


Här väntar vi med farmor på att tomten ska komma. Men vi valde att skicka våra önskelistor
med posten i stället för att gå fram till honom...


Och så har vi tittat på Madicken - för när Matilda var här tidigare i veckan så berättade hon att hon har Madicken, och nu har mamma fixat filmen åt oss också. Nu är jag också Madicken, och William är Lisabeth!

Här är en liten film från i tisdags när Matilda var här och vi dansade till en av mina favoritlåtar. Vi hade inte setts på ganska länge, så vi var så glada!!



Men vi har gjort mer i helgen. Gammelmormor Astrid fyllde år, och då var det kalas i Kil! Vi hade ju namnsdag också, vi två. Jag fick två fina kort på posten med gratulationer på namnsdagen och då blev jag jätteglad!
Grattis stor-Astrid!

Kalasfina!


Vi målade lite vid Stickans och stor-Astrids ritbord också.
Wille försöker rita Barba Skön.


Själv gjorde jag en ganska abstrakt tupp. Det röda är blod,
det är en lidande tupp.


Och så mys framför brasan, här med Lena och Evelina.


Pappa och William.



Vi ses snart igen!


Kusinkalas

I helgen har vi varit i Berghem! Det är alltid lika kul att leka med kusinerna, och alla andra också för den delen! Alfred fyllde år på lördagen, men innan dess hann vi med en del annat!


Mysfika med Linnéa när hon kommit hem från skolan.

Jag, mormor och William hade gjort lite pyssel när vi var ensamma hemma. Vi fick måla med pensel på hjärtan och limma fast stjärnor.


(Vi smygbörjade med julpyssel eftersom man får passa på när tillfälle ges...)


Och så gjorde vi lite vardagssysslor också, eller ja, William och mormor i alla fall. Som att hämta ved i vedbon och lägga vid spisen.


"Såna här har jag plockat från vedhögen ner i säcken!"


...och så lägga tillrätta i korgen, en och en, åt rätt håll.


- varenda en!

Han var så duktig. Själv hade jag vila med Linnéa i soffan vid teven...



Och så åkte vi och hälsade på Esaias och hans nya lilla syster Olivia. Hon var så liten... Egentligen kände jag mig lite krasslig, men jag kunde inte stå emot utan följde med i alla fall. Det gick jättebra att leka (när isen brutits).



Och så blev det äntligen kalas!! Alfred fyllde 12 år, och vi fick jättegod mat och tårta! (Tyvärr blev det inte så många bilder, för mamma hade ingen ordentlig kamera med sig, och det var ju ganska mörkt på kvällen...)



På söndagen var det dags att åka hem. Det är alltid lika tråkigt att bryta upp...


... men vi har ju alltid varandra.

Nu är vi hemma och ser fram emot helgen, för då får vi träffa mormor och morfar igen! De kommer hit och ska passa oss hela helgen när mamma och pappa är i huvudstaden.

Kram på er!

Mooohhaaahhaaa!

Först måste jag bara kommentera Williams inlägg senast; Visst är han snäll - ibland!! Men ni ska bara veta vilka tjuvnyp han kommer med titt som tätt, och så säger han förlåt så snällt varje gång och tror att han kommer undan med det! Hmmm...

Nu till helgen, då var det spännande må ni tro! Farmor hämtade oss på dagis i fredags för vi skulle hem till henne och förbereda All helgona-middagen. Tillsammans med farmor och Linn hade vi fullt med hemligheter för oss till dess mamma och pappa skulle komma. Och när de kom möttes de av en dörröppning full av spindelväv, och i stället för snälla barn kom det spöken och häxor. Så här såg det ut:





Och här är en skräckfilm:

 

Farmor var lite lik Häxan Surtant tyckte jag...

 

 

Mamma och Linn sminkade varandra också. Mamma som inte gillar spindlar fick passande nog en stor sådan mitt i ansiktet.

 

 

Maten som Häxan ...eller jag menar farmor lagade var grodögon (köttbullar), avklippta fingrar (barnkorv) och svarta maskar (bläckfiskfärgad spaghetti). Det var gott för små monsterbarn.

 

 

Monster eller inte - jag tyckte faktiskt att maskarna var lite läskiga... Det tyckte William var roligt och svängde med dem i mitt ansikte så jag bara skrek! Sedan smaskade han i sig som bara den. Se här:

 


Läskig lillebrorsa...


Mamma var inte heller så förtjust i all mat, inte insekterna i alla fall.


Efter middagen åkte vi hem som vanliga barn och tittade på Idol!

 

På lördagen var det också kul. Vi åkte till Stickan och Stor-Astrid och åt soppa, plättar och bröd, mums! Där var också gammelmorbror Thomas med familj, Linn och farmor och dessutom kom morbror Niclas, Mia, Linnéa och Gustaf också dit! De var på hemresa från Sälen så vi passade på att leka så mycket vi bara orkade.

 

Vi hade fullt upp med att äta och leka så vi hann inte ta så många bilder, men några blev det när vi satt stilla vid bordet:

 

 

Hej då för idag!


Lite skoj och lite förkylt

Hej, William här! Förra veckan mådde vi lite tjyvtjockt, jag och Astrid. Vi var hemma från dagis nästan hela veckan. Det var särskilt Astrid som var sjuk, hon hade feber och var jättetrött. Då fick jag som plikttrogen lillebrorsa ta hand om henne. Jag läste till exempel en bok för henne i fåtöljen.


Sedan tänkte jag att hon kanske ville sova lite, så jag sjöng så där som mamma och pappa brukar göra när vi ska somna på kvällen. Så här:



(Ja, ja... - Det är inte så lätt som man kan tro att sjunga Blinka Lilla! Det är lätt att man, så att säga, fastnar i vinkelvolten och hakar upp sig...)

Och så hjälptes jag och mamma åt att göra pannkakor - för pannkakor och glass är väldigt gott när man är hemma och känner sig lite dålig...

 

När Astrid tröttnade på att ligga nerbäddad i soffan så hittade vi på lite lekar, och en favoritsysselsättning är att bygga med med lego. Oftast gör vi tårtor som vi sätter in i kylskåpet och så låtsas vi att någon fyller år. Men här har Astrid gjort ett fint konstverk:

 

Förra veckan, innan förkylningen satte igång, hade vi kul må ni tro! Mormor var ju här en hel vecka, och varje dag hade vi mysfika här hemma med henne när mamma var i skolan och pappa jobbade. Och när helgen kom fick vi besök av kompisar här i Bullerbyn ... eller jag menar Kvarnberget! Vi var ett helt gäng med barn här hemma faktiskt! Det var vi stora barn - Matilda, Philip, Astrid och jag. Och så deras småsyskon, Elis och Saga. Föräldrarna skötte grillen och vi åt korv och busade.


Den mest intressanta delen av trädgården är ju där vi har sått gräs ...där man inte får gå...

 

Efter korven gick vi in och fikade och det bjöds på både kladdkaka och äppelkaka med vaniljsås. Så här:

 

När man busat omkring en hel del är det skönt att vila sig lite, och då tittade vi på film. Tjejerna ska alltid sitta som herrar på täppan, på soffkanten...

 

Elis och Saga fick vara med de vuxna i köket och lära sig att umgås som folk!

 

I lördags hade vi också besök, då var det en liten flicka på sex månader som heter Clara som var här med sina föräldrar. Hon var väldigt go måste jag erkänna...

På söndagen badade vi bastu hela familjen och då hör det till att berätta spökhistorer för varandra. Var och en i tur och ordning berättar för de andra om något hemskt spöke eller annat skrämmande. Det kanske ni får höra mer om en annan gång. God natt!

RSS 2.0