Framsteg! ...eller?

Jag har lärt mig att krypa! Det är ganska roligt att kunna det också, då kan man nå ännu fler svårtillgängliga platser där det inte är meningen att man ska vara. Till exempel under bord mellan stolar och dra i roliga sladdar som sitter inpluggade i väggen.
    Fast jag får lite gliringar om vilken ordning jag gör saker i, av vilken orsak förstår jag inte. De säger att man borde krypa innan man lär sig gå... Varför det?

Sedan så har jag lärt mig att bygga torn av klossar. Förut var det lättast att riva ner dem, men nu kan jag bygga ett hela fyra klossar högt torn!


Det är på kvällarna när man egentligen ska lägga sig som jag utforskar och lär mig som mest.

Tack mormor och morfar för brevet jag fick i går förresten! Det innehöll fina hårband och -spännen. Jag tror mormor tycker att mitt hår börjar bli så långt att jag behöver det.


Titta vad snyggt! Man kan ha tofsen både mitt på huvudet och i nacken.


Hårspännet funkar bra i luggen. Man kanske kan ha båda - var det så här man gjorde en tofs?

Vi ses!
Kram från Astrid


Grattis pappa!

I helgen var det mycket firande! Både midsommar och pappa som fyllde 30 i söndags.

Först kom mormor och morfar hit på midsommarafton och så firade vi den i Kil hos g-mormor och g-morfar. Linn, Robin och farmor var också med. Det var jätteroligt att dansa i ring runt stången och leka på gräsmattan de stunder då solen var framme.



Äkta dragspelsmusik till dansen så klart!


Jongleringen krävde stor koncentration, men bollarna ville ändå inte röra sig...

Lördagen var full av hemlighetsmakeri inför pappas födelsedag. Han fick hålla sig undan hos farmor när vi pysslade hemma. Morfar och mormor hjälpte mig lite.


Tyg, papper, färg och hårfön var inblandade i arbetet.


Och i ottan på söndagen var det pappas tur att bli väckt med gratulationer.


Jag var lite nervös att han inte skulle tycka om tröjorna jag gjort åt honom...
men jag tror han blev glad för han hade en av dem på kalaset.


Men jag tyckte det tog lite lång tid innan det bjöds på kakan...

Det var ett jättebra kalas, även den här gången i Kil. Vi firade även gammelmorbror Thomas som fyllde i måndags. Jag fick också tillfälle att umgås med faster Amanda och Henrik som kom i sin bil från Göteborg.


Efter kalaset var jag ganska trött...

Sedan började en ny vecka och jag har varit en dag på dagis och en dag med mamma. Då gick vi till hennes jobb. Efter det gick vi till sjuksköterskan på BVC, och det var också ganska trevligt - till dess hon plötsligt stack en nål i varje lår på mig! Vaccination - ? Vad ska det vara bra för?
    Och efter det gick vi till en annan sjuksköterska som undersökte mammas mage. Men den där bebisen är ju inte ens född än! Konstigt tyckte jag...

Annars så växer jag och frodas. Jag pratar jättebra nu (om jag får säga det själv) och gärna i telefon med t ex mormor eller Amanda. Jag kan bara inte förstå varför de är där i luren ibland, men inte alltid när jag vill?
    Nu kan jag också sjunga lite mer - jag utökat första strofen i "Bä bä" till "Bä bä da-ba-da".
    Jag springer gärna omkring i mina sandaler och smiter från mamma och pappa när jag gjort något de inte tycker är så bra. Det är ganska roligt när de försöker se stränga ut och säger "nej nej" och hytter med pekfingret. Det brukar jag härma!

Och slutligen några bilder från nationaldagen som jag fick från farmor:


Den nya badstranden på Sandgrundsudden.



Kram från Astrid!

Nya sommarminnen!

Hej! Nu ska jag visa vad jag har gjort den senaste tiden ...förutom att vara på dagis då, som för övrigt är riktigt kul!

För ett par veckor sedan åkte vi till gammelmormor och -morfar i Kil för att testa poolen som G-morfar hade arbetat hårt för att få i ordning inför sommaren.


Förberedelser: G-morfar pumpar i luft och jag kontrollerar vattnet.


"Klart godkänt Stickan!"


Så det var bara att ta hjälp av g-mormor att göra mig själv i ordning för bad.


Poolen var perfekt, men det var ju inte jättesoligt.
Så jag brydde mig inte om att blöta ner baddräkten... fast kul var det!

Sedan blev det nationaldag och den firade vi i museiparken tillsammans med bland andra Esaias med familj. De var även med dagen efter i samma park och lyssnade på konsert. Det gamla 70-talsbandet Träd Gräs & Stenar spelade, och vi fikade. Picknick två dagar i rad alltså!




Ja, hörselskydd måste man ha när man är liten och är på konsert.


Scenen i bakgrunden. Jag diggade bandet och dansade!

Efteråt åkte vi hem till Esaias och grillade. En heldag alltså!


Esaias och jag vid trappen till hans hus.
"Ska vi leka?"


Det gjorde vi!

Och i söndags kom vi hem från en helg i Berghem hos mormor, morfar och de andra. Kusin Rebecka hade just tagit studenten så vi gratulerade henne och hade allmänt mysigt. Redan i morgon får jag träffa mormor och morfar igen, för de kommer hit till Karlstad. Vi ska fira både midsommar och pappas födelsedag i helgen.

Hej då!
//Astrid

Sommar, sommar, sommar...

Hej! Jag hoppas ni förstår varför jag inte bloggar var och varannan dag nu. Det är ju faktiskt sommar och då kan man ju inte sitta inne vid datorn!

I går inledde vi juni månad med att premiärgrilla. Vi var hemma hos Esaias i deras trädgård. Jag åt grillad kyckling och korv.


Det var nog värmen som gjorde att både mitt och Esaias humör
inte var riktigt på topp till att börja med...



Mycket leksaker hjälpte lite...


Men - vad är det som vankas?


 Aha - riskakor! Då blev livet genast lite lättare!

Det var jättekul att träffa Esaias familj igen. Hans storasyster Noomi tycker jag väldigt mycket om...

Och idag har mamma varit ledig, och dagiset var stängt, så vi har varit ute nästan hela dagen. Det är mycket skönare ute i skuggan än inne i lägenheten... Vi lockades av älvens svalkande vatten och hamnade så småningom vid Borgmästarholmens badstrand.




Så mycket vatten...


... så mycket sand...


... och så en massa gräs att springa av sig sanden i.


Det var en underbar sommardag!

Hej för idag!
Kram från Astrid.






RSS 2.0