Dubbelt guld i Kvarnbergsmästerskapen!

Det har varit sportigt värre här på Kvarnberget idag - dagis anordnade nämligen Kvarnbergsmästerskapen i vintersport. Grenarna var längdskidor, pulka och gång. Det var spännande redan igår, för vi repeterade genom att ansiktsmåla oss med blått för att visa att vi tillhörde Blåbärs-laget. Och när vi i går kväll entusiastiskt berättade för mamma och pappa att vi valt att tävla i skidor nästa dag, fick pappa helt sonika åka och köpa skidor till oss. Det var ingen större uppoffring tror jag, för pappa vill gärna att vi ska åka mycket skidor tillsammans innan vintern är slut. I alla fall - idag gällde det, och vi började med uppvärmningen. Sedan var vi taggade:



Och nu ska ni få se oss in action fram till mållinjen. Den första filmen visar hur William spurtar medan jag har fått tekniska problem, ni ser mig i bakgrunden när pappa hjälper mig med bindningarna.



Nu kanske ni tror att utgången var given i och med denna spurt som William gjorde och att han gick i mål medan jag fortfarande hade stopp, men det blev mer spännande än så! Jag hann nämligen knappa in på honom... ja se själva hur jämnt det var i slutet:



När tävlingen var slut fick vi blåbärssoppa, och jag tror att domarna tog hänsyn till mina tekniska problem för vi fick var sin guldmedalj.


Vi var båda jätteglada!

Vi tackar i förväg för alla grattiskommentarer!
;-)

Nytt rum - och lite annat!

Jag ska börja med att visa vårt nya rum! Vi har nämligen bytt så att vårt gamla rum har blivit kombinerad ateljé åt mamma och arbetsrum åt pappa. Nu har vi mer plats, två fönster och bäddsoffa som man kan bygga kojor av och ha kompisar som sover över i.




Hopprepet jag band fast mellan sängarna tyckte inte William var en bra idé. Jag tog bort
det när han snubblade och bet sig i tungan så det rann blod ur munnen.
Stackars lillebror...

Som ni kanske vet har farfar varit här, förra helgen, och det var jätteroligt! Han hade med sig en massa julklappar från honom och Elise och från gammelfarmor Maj. Dessutom tog han oss med till leksaksaffären och där fick vi välja vad vi ville!! Vi valde så klart var sin stor Bullseye (hästen i Toy Story) och dessutom en liten Bullseye+Woody och två nya filmer!




Här öppnar vi paket från gammelfarmor Maj. Vi fick bland annat nya stickade sockor som
vi gillar jättemycket jag fick en liten fin röd handväska som är perfekt att
gömma hemligheter i.



Farfar öppnar förpackningen med nya Bullseye och Woody.

Matilda har sovit över här igen, och vi hade som vanligt jättekul! Det var innan vi dansade ut julen, och vi tyckte att julgranskulorna passade som väldigt fina örhängen.




William var kung, inte nödvändigtvis god...

Vi var ute i snön också, det var ju så mycket! Vi plumsade runt i den djupa snön och gjorde gångvägar genom att dra oss fram i pulkan.






Vi tänkte göra snögubbar men det var ingen kramsnö så vi åt upp näsorna i stället.
Grannen Leo som bor i Matildas gamla lägenhet kom och hälsade på i sin pulka också.

Och idag var hela familjen ute och gick till stan för att köpa lite nya kläder bland annat. Jag köpte en jeanskjol alldeles själv, drog bonuskort och fick pengar tillbaka! På vägen hittade jag och pappa en massa roliga snöhögar att bestiga. Tur för mig att pappa gillar det minst lika mycket som jag...



Vi ses snart igen!


Jul och nytt år - gott!

Nu ska vi äntligen dela med oss av vår jul och vad vi har hittat på sedan dess! Vi börjar med dagen före julafton, som innebar diverse traditionella sysslor. Först och främst klädde vi granen. Jag och William hade ansvar för allt vi kunde nå. Mamma och pappa drack mest glögg.



Jag och pappa gjorde julskinka också, och jag griljerade:



Det var så spännande när man tänkte på vad som skulle hända dagen efter, och på julaftonsmorgon vaknade vi glatt och började direkt fundera på om det fanns några julklappar. Det enda jag hade sett var ett paket till Stickan och jag försäkrade mig om att om det var det enda paketet så kunde vi kanske leka med det tillsammans med honom? Men det fanns redan på morgonen var sitt paket till oss alla i familjen. De innehöll fina julkläder som gjorde oss redo att möta dagen med stil!


Sedan var det bara att njuta av julen och massor av syskonkärlek!

Efter julfrukosten bar det iväg till farmor för att ha jullunch. Där fanns också gammelmormor och -morfar samt Linn och Jonas.


Pojkarna var julfina i sina västar.


Stor- och lill-Stickan.


Stor- och lill-Astrid satte glasyr på pepparkakor.

När vi kom tillbaka hem hade tomten redan varit där och lastat av massor av paket under granen. Efter Kalle Anka kom han i egen hög person och såg till att paketen kom i rätt händer, till dem som varit snälla så klart. Det verkade som att alla varit det som tur var!


Vad spännande det var!!


... var han inte lite lik Stickan ändå...?

Dagen efter var det nästan lika roligt - vi hade ju massor av nya fina saker att leka med. Bland annat fick vi Pippi-hus och sjörövarskepp med figurer, och Wille fick Buzz Lightyear och Woody.


Sedan tog vi en juldagspromenad med farmor och åkte pulka och lekte i lekparken. Det var en mycket vacker dag!




På juldagen var också familjens glögg färdig att enligt tradition etiketteras:



På Annandagen kom Amanda och Henrik och vi fick julklappar som tomten lämnat till oss i Göteborg. Senare satte jag, William och mamma oss på tåget ner till mormor och morfar. Där träffade vi faktiskt tomten en gång till, för han ville gärna själv dela ut de julklappar vi inte kunnat ta emot där på julafton. Linnéa och Alfred var med också.


Oj vad mycket jul det blev!



En dag var vi hemma hos mobbo Niclas och spelade Fia med knuff. Gustaf och mormor var med och spelade också.



William och Niclas tittade på en svartvit matiné; Flottans glada gossar från 1954.



En annan dag var vi hemma hos Anna och Alfred och lekte, och vi hann hälsa på kusin Rebecca i hennes lägenhet och även några kompisar till mamma på kvällen.


Alfreds rum är det finaste rummet jag vet...


Lill-mamma.

Dagen innan nyårsafton bar det iväg tillbaka hem med tåg. Med ännu mer försening än den förra resan kom vi fram sent på kvällen - trötta, men nöjda. Och på nyårsafton skulle vi ha stor fest!!

Tre barnfamiljer plus farmor var vi, och jag hjälpte kockarna Peter och pappa i köket med stor seriositet.



Den fjärde kocken tog sig ett mellanmål...



Jag och Leah hjälpte också farmor med efterrätten när det var dags. Här la vi koriander på citronfromagen (som vi fick plocka bort senare eftersom det skulle vara citronmeliss... Bladen är väldigt lika faktiskt!!!)



I väntan på tolvslaget tittade vi barn på film - det var jättemysigt!



Både jag och Leah var vakna under tolvslaget och skålade i bubbelvatten. Sedan såg vi, men mest lyssnade förresten, på fyrverkerier. Vi somnade gott även denna kväll!


Vi är fortfarande lediga från dagis och de senaste dagarna har vi umgåtts mycket med Matilda och Elis. Matilda hade ju fått skridskor och tyckte att det var så roligt att jag och pappa åkte till sportaffären och köpte var sitt par. Sedan åkte vi med Matilda och Oscar i Mariebergsskogen. Där finns det pingviner som man kan ta hjälp av när man lär sig åka och det gick jättebra! Jag ville aldrig sluta!



Vi trodde att Wille skulle vara för liten för att åka skridskor, men han ville absolut prova så han fick låna mina skridskor. Han kunde så bra så nu måste vi åka och köpa ett par till honom också!



Sedan grillade vi korv och skojade tills vi inte orkade mer!



Inatt sover faktiskt Matilda över hos mig! Vi badade tillsammans förut, Wille, Matilda och jag. Sedan bäddade vi i gästsängen där vi ska sova, min bästis och jag.

På torsdag kommer farfar hit, så än är det inte slut på roligheterna!

God fortsättning på det nya året, hälsar vi alla! Kram kram!

RSS 2.0