Back to dagis

Ja, nu är sommarlovet slut - men det är inte tråkigt! Vi har gjort så himla mycket roligt på vårt sommarlov, och dessutom längtade vi efter våra kompisar på dagis också.

Den här gången ska jag visa bilder som mamma har tagit. Jag tycker vi börjar med Williams treårsdag. Typiskt nog vaknade han först av alla på morgonen, men pappa och William fick sova räv medan jag, mamma, mormor och morfar hämtade paket och tårta och smög in sjungande till stora sängen. William blev lika glad för det - och ett av paketen var till mig!!




Se vad stor och stark han blev som treåring!


...och snabb, och stolt!

Ja, William firades i dagarna två - vuxenkalas på lördagen och barnkalas på söndagen. Det var två riktigt roliga dagar för hela familjen! Men innan vi tittar på barnkalaset ska vi ta oss tillbaka till slutet av juli, för att ta det i rätt ordning. När mamma och pappa skulle till Gotland var jag och William hos mormor, morfar, morbror och alla.
Det var livet på landet för hela slanten, med hästridning, bad varje dag och en massa bus med kusinerna. En natt sov jag över hos Linnéa själv, det var spännande... och jättemysigt!


Billy the Kid?

När mamma och pappa kom tillbaka hade vi inte saknat dem ett dugg. Fast det var ganska roligt ändå, för då åkte vi till Skara sommarland. Mormor, morfar, Linnéa och Alfred var med - och oj vad jag åkte!!
William var lite för liten för de flesta attraktionerna, men han fick köra bil och annat som passar treåringar medan jag höll mig till storkusinerna.


Här åker pappa med mig i slänggungorna.

När vi kom hem till Karlstad igen hade jag längtat väldigt mycket efter min Matilda som hade fyllt fyra år medan vi var bortresta. Men som tur var sparade hon sitt barnkalas till dess vi var hemma. Det var ett prinsess-kalas, men pojkarna fick vara prinsar.


Bästisar!

Vi fick göra mycket kul på kalaset, bland annat pyssla ihop vår egen krona med våra namn på.



Veckan därefter var det dags för nästa semester på landet, fast snäppet lantligare. Den här gången skulle vi följa med farmor till Stickan och Astrid i Brunsberg medan mamma och pappa jobbade sin första vecka. Amanda och lillkusin Bertil var också där. Jag och William sov skavfötters på nätterna, vi fick tvätta oss i sjön och gå på utedass. Vi hade också kräftskiva där, och då fick vi umgås med Linn och Robin som nyss kommit hem från USA.

Här är några bilder som farmor tog. En dag i Brunsberg kan börja så här:


Frukostmys med Bertil.


Sedan kan man få kavla upp ärmarna när man ska hjälpa Stickan med grejer.


Sedan kan man ha rullatorrace...


...och gymnastik med Stickan.

När man jobbat och tränat klart kan man gå stigen ner till sjön...

...och leka Näck.


Jag älskar min lillebror!

När fem dagar hade gått var det dags att åka till nästa destination, nämligen till Uppsala. Där skulle vi träffa farfar och Elise, och Pelle Svanslös!


Elise är textilhantverkare och ville testa sina "strumpdjur" på oss, för att se om vi
såg var de föreställde. Och det är klart vi kunde!

När vi sovit gott, skavfötters igen, en hel natt så var det dags att åka på utflykt. Först var vi och tittade på djur som berättade om hur det var att bo i skogen, och sedan var det dags att åka till Pelle Svanslös hus, för han bor nämligen i Uppsala.


Pelle och Maja.

Fast den riktige Pelle träffade vi i huset, och han målade oss till katter. Där fanns också en massa utklädningsgrejer och vi fick låna vad vi ville.





När vi var redo fick vi vara med på femkamp, som leddes av Pelle och Måns. Vi var så duktiga så att vi fick var sitt diplom!

Eftersom Elise arbetar med tyg, fick mamma i smyg med sig en massa kattyger hem. Jag och William var helt ovetande om vilka planer som smiddes inför barnkalaset. För när det var dags för Williams kalas-helg började mormor sy konstiga saker...


William, med sin nya Rävis som han fick av farmor, förstod inte vad jag förstod...


För på barnkalaset hade pappa i uppgift att leda en egen femkamp! Med sin visselpipa och mapp ledde han oss genom prickkastning, gång med plommon på sked i mun, balansgång...

 





och fotboll.

När vi vunnit alla tävlingar och svarat rätt på frågor om William fick vi var sitt diplom. Med det diplomet i hand kunde vi lösa ut var sin kattsvans och kattöron hos mamma, och få nosarna målade.


Sen var vi katter allihopa!





När alla barnen hade gått hem (utom Matilda och Elis för de stannade kvar) slocknade William...



Han kanske drömde om Saga...


Jag tror William tycker om Filips lillasyster Saga...

Hej då, säger syskonen i Karlstad!


 


Mitt första egna fotodagbok: William 3 år!

Hej! Min lillebror har fyllt tre år, och jag lånade farmors kamera och dokumenterade kalaset! Dessa bilder är så pass vältagna att ord knappt är nödvändiga:


Faster och en farbror.


Glada damer och William.


Morsan.


Maten.


Gammelmormors chokladtårta...


Finns det hjärterum så finns det stjärterum!


En faster till. Och en liten kusin-Bertil.


En farbror till och Stickan.




Farsan.


Undertecknad.

Mamma har väldigt många bilder också, från Williams födelsedag och barnkalas, från Uppsala, från Brunsberg, från Berghem med mera, som hon vill lägga upp - men hon får göra ett eget inlägg!
Kram från Astrid.

RSS 2.0