Sommarkoppor

Hej alla!

Jag har fått vattkoppor...

Det är i och för sig väldigt bra att ha det, för då får man det aldrig mer sen - men jag börjar faktiskt tröttna på alla blåsorna nu... Alltså är jag hemma från dagis den här veckan och vi har det ganska bra - det är ju sommar! Man kan alltså sitta ute och äta jordgubbar när man har vattkoppor!


William har inte fått några, än, så han hjälper mamma i trädgården och lite annat smått och gott.

Här gör han sig ren, efter att först ha...


... arbetat hårt i trädgården.

Jag lider alltså inte jättemycket av kopporna, men man blir ganska trött och sliten. Den här dagen slutade ganska tvärt efter badet, hos pappa i soffan framför fotbolls-EM:


Ja, det var idag det, men nu ska jag berätta hur vi har haft det sen sist. Vi kan börja med lite kulturella aktiviteter. Så här kan det se ut när jag och William får använda mammas alteljé:

William har här valt att använda röd akrylfärg till sin lite expressionistiska konst.
(Får associationer till The Shining... Mammans anm.)


Själv ägnade jag mig åt mimetisk estetik, nämligen att teckna blommor i blyerts, ur en
fin bok vi har fått av stor-Astrid.

Fiolspelandet går fortsatt bra - jag var med och spelade på Kulturskolans "Våryra" i Mariebergsskogen. Jag hade gärna spelat lite mer, som de större barnen gjorde, men jag får väl hålla mig till tåls ett par år...


Hela familjen var där förstås, och farmor. Stig och Astrid satt redan i publiken när vi kom dit - de har ju nära dit nu när de har flyttat till Karlstad! Precis innan vi skulle börja spela så kom även min dagisfröken Anna. Jag blev jätteglad! Hon följde med oss och åt lunch på Terrassen efteråt och bjöd mig och William på glass. Förresten så träffade vi farfars farfars far där också (som William säger, egentligen var det farfars bror) så det blev många runt bordet till slut!

Anna och jag!

Jag ska berätta lite om William också, han är duktig på sina områden. Mamma tror att han ska bli ingengör eller mekaniker eller något, för han är väldigt intresserad av att ta reda på hur saker sitter ihop och fungerar. Men han är också väldigt fysisk - spelar fotboll, klättrar och har sig. Och så måste han alltid hjälpa till eller göra saker själv. Även om han är rätt så liten så är det han som ska duka - han tar det han behöver till hjälp.


Så här ser det vanligtvis ut när det ska dukas.

Numera behöver han faktiskt inte ens stolen för att komma upp på bänken:


Och så gillar han Zlatan. Tur att farfar skickade honom en matchtröja lagom till EM:

Klart han ska ha den bak-och-fram - annars ser man ju inte namnet!

Vi har också varit en vecka hos mormor och morfar på landet! Det var en riktig sommarlovsvecka, se själva på bilderna som morfar och mormor tog:

Man måste åka Niclas traktor och skolbuss när man är i Berghem!


Och bada i Mjölkesta´.

Något som kanske inte är så vanligt att man gör på sommaren är att springa ut i hagel och hämta iskulor - men det gjorde vi!



Bygga saker och sedan måla dem är en kul sysselsättning i Berghem.


... och äta blommig falukorv!

Mormor och morfar körde hem oss i slutet av veckan och då grillade vi i dagarna tre:

Pimpad grillmästar-pappa!


(Ljuv Astrid...


... och knäpp William.)

Till grillning hör också lite sommarsport. Här basket:


...och här fotboll och badminton, som jag spelar med Ella (som jag fick vattkopporna av).



Förra veckan var pappa bortrest i USA (tråkigt) och då var jag och William (mest jag) hos farmor ganska mycket. Det var supermysigt! Jag brukar hjälpa henne med tvätten och kan själv gå till och från tvättstugan och slå portkoden. Sedan så får jag alltid sitta fram i farmors bil, på bilkudde, med solglasögon. Det är lyx!

Men vi hann också med att bada i älven, till exempel:


Kallt men kul!

Och fira nationaldagen på Sandgrundsudden, enligt tradition:



Och gå på KBAB:s 70-årskalas, också på Sandgrundsudden:


Fast mamma såg vi inte till mycket den här dagen - hon satt tydligen längst in i det här tältet och målade alla barn i hela Karlstad i ansiktet. (Ja, det är Wille på skylten, vilket var ett tydligt tecken på att mamma var inblandad.)

I fredags kväll kom äntligen pappa hem igen! Åh vad vi blev glada! Vi hade somnat när han kom hem, men när jag vaknade på natten gick jag in till honom och väckte honom med orden "Jag har saknat dig pappa". Sedan myste vi som bara den!



Det var allt för den här gången. Vi ses igen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0